Treinavontuur naar de Middellandse zee: Nederland naar Valencia

Wij gaan opnieuw een treinavontuur tegemoet, dit keer naar Valencia. Onze route gaat via tussenstops in Parijs en Barcelona, waardoor de reis goed te overzien is. Hieronder vind je een overzicht van hoe de reis zal verlopen.

Onze treinreis van Rotterdam naar Valencia

Ons avontuur begint in Rotterdam, waar we de trein nemen naar Parijs. De trein vertrekt rond 10 uur, en we komen om half 1 aan in Parijs (Gare du Nord). We moeten om 14.45 weer vertrekken, maar vanaf station Gare du Lyon. We moeten dus met de metro van station noord naar station Lyon. Hiervoor hebben we ruim 2 uur de tijd. De treinreis van Parijs naar Barcelona duurt 6 uur en 45 minuten, waardoor we om 21.30 aankomen in Barcelona. We verblijven 2 nachten in Barcelona en gaan daarna door naar Valencia. De trein van Barcelona naar Valencia hebben we geboekt bij Renfe. Deze treinrit zal  ongeveer 4 uur duren.


Reisschema heenreis

Vertrek Rotterdam Centraal: 9.58u

Aankomst Parijs (Gare du Nord): 12:42u

Vertrek Parijs (Gare de Lyon): 14.44u

Aankomst Barcelona Sants: 21.27u

Vertrek Barcelona Sants : 7.45u

Aankomst Valencia Joaquin Sorrola: 11.38u


De kosten van de treinreis van Rotterdam naar Valencia

Rotterdam - Parijs

Voor de reis van Nederland naar Parijs hebben we €64,- per persoon betaald. Ik zie dat het ook mogelijk is om voor 35 euro naar Parijs te reizen. Helaas kwam dit voor ons niet goed uit en hebben we toch maar deze rit geboekt. Deze reis boekten we via de website van NS international

Parijs - Barcelona

De reis van Parijs naar Barcelona heeft ons €119,- per persoon gekost. Hoewel we een tijdje hebben gewacht om te kijken of de prijzen zouden dalen, hebben we uiteindelijk twee maanden voor vertrek besloten om de tickets te kopen. We hebben ze nog iets goedkoper gezien, namelijk voor 109,-. Deze reis boeken we ook via de website van NS international

Barcelona - Valencia

De rit van Barcelona naar Valencia hebben 2 maanden voor vertrek geboekt. Een enkeltje kost ons €21,45. Wat we een prima prijs vinden voor een treinreis van bijna 4 uur. Dit ticket hebben we op de website van Renfe geboekt. 

Treinreis

Overnachtingen tijdens onze 11- daagse reis door Spanje

Voordat we vertrokken hebben we alle accommodatie vastgelegd. Hieronder vind je een overzicht van wat ik heb geboekt. Ons criterium is over het algemeen eenvoud, netheid en een prettige locatie.

2 nachten Barcelona

In Barcelona verblijven we in Hostalet de BarcelonaDit hostel ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het station. Aangezien we 's avonds arriveren, lijkt het ons prettig om niet nog de hele stad door te moeten reizen. De accommodatieprijzen in Barcelona zijn over het algemeen hoog, maar dit hostel viel nog mee, waardoor het voor ons de juiste keuze is.

3 nachten Valencia

In Valencia verblijven we in het SingularStays Parque Central. Dit appartement bevindt zich in de wijk Russafa, dichtbij het station. Tijdens ons vorige verblijf in Valencia hebben we door deze opkomende wijk gewandeld en waren er positief over. Het appartement zag er goed uit, en de beoordelingen waren positief. Bovendien behoorde het tot een van de betaalbare opties in Valencia.

2 nachten Artana

We gaan 2 nachten naar Artana, gelegen in het prachtige natuurgebied Parc Natural de la Serra d'Espadà. We zijn gek op wandelen en natuur, dus dit wordt geweldig. We verblijven in Casa Rural 'Casa Maria'.

2 nachten Tarragona

Na Artana gaan we door naar Tarragona, iets noordelijker gelegen. We hebben een kamer geboekt bij Tarragona Hostel. Vanuit Tarragona willen we andere plekken verkennen, overdag genieten van natuur en 's avonds van Spaanse gerechten en de gezelligheid van de stad.

1 nacht Barcelona

Wanneer de accommodatie in Barcelona bevalt boeken we hier ook onze laatste nacht. We bekijken dit als we op reis zijn. Dus heb je nog tips? Deel ze hieronder!

De terugreis van Barcelona naar Rotterdam

Barcelona - Parijs en Parijs - Rotterdam

Onze laatste stop in Spanje is Barcelona, hiervandaan reizen we terug naar Nederland. Dit wordt een lange reisdag, maar gelukkig kunnen we het in één dag afleggen. We gaan van Barcelona naar Parijs en vervolgens van Parijs naar Rotterdam. De gehele reis hebben we geboekt bij NS International. De kosten voor deze treinrit van Barcelona naar Rotterdam is iets meer dan €200,- per persoon. 


Reisschema terugreis

Vertrek Barcelona: 9.28u

Aankomst Parijs (Gare de Lyon): 16.12u

 

Aankomst Parijs (Gare du Nord): 18.25u

Aankomst Rotterdam: 21.02u


Reizen met de trein is duurder

Het is duidelijk dat reizen met de trein duurder is en meer tijd kost. We zijn per persoon 450 euro kwijt voor een retourtje Valencia. Ondanks deze nadelen kiezen wij toch voor het reizen met de trein. Ten eerste omdat het beter is voor het milieu, maar ook omdat we onderweg veel zien en beleven. Als we met het vliegtuig naar Valencia zouden gaan, zouden we niet zo'n avontuur beleven. Nu komen we op veel meer bestemmingen, zoals Barcelona en een nog onbekende plek in de natuur. We nemen echt de tijd en onthaasten op deze manier veel meer dan wanneer we snel heen en weer zouden gaan met het vliegtuig.

Reizen van Parijs naar Valencia

Ik krijg veel vragen over de trein van Parijs naar Valencia. Deze reis is prima te doen in 1 dag. Je vertrekt van Parijs naar Barcelona, over deze rit doe je 6 uur en 45 minuten. Vervolgens kun je van Barcelona naar Valencia. Deze rit duurt net iets minder dan 4 uur. Er is geen rechtstreekse treinverbinding van Parijs naar Valencia.


Wil je meer weten over treinreizen? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.