Cambrils

Cambrils, oorspronkelijk een pittoresk vissersdorpje nabij Salou, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een populaire badplaats. In vergelijking met het bruisende Salou is Cambrils veel rustiger, maar biedt het nog steeds volop activiteiten en attracties. Veel toeristen kiezen ervoor om in Cambrils te verblijven of brengen er een dagje door, genietend van de charmante sfeer, de prachtige stranden en de levendige lokale scene.

Op naar Cambrils

Tijdens mijn verblijf in Tarragona brachten we een bezoek aan Cambrils, een nabijgelegen badplaats. Een handige manier om in Cambrils te komen is met de trein. De regionale treinreis duurt ongeveer 20 minuten en kost minder dan 3 euro voor een enkele reis. Eenmaal aangekomen in Cambrils kun je genieten van een heerlijke wandeling door de authentieke, moderne en gezellige straten van de stad.

Oude centrum van Cambrils

Het eerste punt dat je bezoekt is de stadsmuur, genaamd 'Muralla de Cambrils'. Dit vormt het beginpunt van je ontdekkingstocht door het oude centrum van Cambrils, bekend als 'Barri Antic'. Hier kun je heerlijk rondwandelen en genieten van de prachtige straatjes, balkons vol met mooie planten en gezellige pleinen. Ik heb op 'Place de la Vila' genoten van een koud drankje. Iets dat ik jou ook zeker aanraad. Wanneer je de charme van de authentieke wijk hebt verkend, kun je je wandeling voortzetten richting de haven.

Cambrils
Cambrils

De haven van Cambrils

Navigeer naar de 'Lletres Blanques de Cambrils', de witte letters die de naam van de stad spellen. Deze bevinden zich bij de haven en liggen op ongeveer 20 minuten loopafstand. Dat is dus prima te doen. Als je bij deze letters bent, kun je natuurlijk een wandeling maken door de haven en de prachtige boten bewonderen.

Het strand van Cambrils

Vanuit de haven kun je ervoor kiezen om over het strand of de boulevard richting 'Pio Rodó' te lopen. Cambrils heeft een prachtig breed strand waar veel mogelijkheden zijn om te sporten. Zo vind je er volleybalnetten en voetbaldoelen, waardoor er altijd wel iets te zien is tijdens deze wandeling.

Cambrils
Cambrils

Nieuwe centrum van Cambrils

Vanuit 'Pio Rodó' ben ik teruggelopen richting het nieuwe centrum van Cambrils. Hier vind je winkels en talloze cafés en restaurants. Het is een levendig deel van de stad waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Vanuit het nieuwe centrum heb ik mijn wandeling voortgezet en ben ik terug gelopen naar het station. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur.

Bezoek Cambrils

Het stadje Cambrils heeft me zeker verrast. Het is een heerlijke plek om rustig doorheen te wandelen. Ik bezocht het begin maart, met een aangename temperatuur van zo'n 19 graden. Het toerisme was toen nog niet echt op gang, wat ik heerlijk vond. Het was overal lekker rustig. De maanden juni, juli, augustus en september zijn de drukke en warme maanden. 

Ben je nieuwsgierig naar andere Spaanse bestemmingen?