Venlo

Venlo, gelegen in de provincie Limburg in het zuiden van Nederland. Venlo heeft een goed bewaard gebleven historische binnenstad met sfeervolle straatjes, oude gebouwen en pittoreske pleinen. Het stadhuis van Venlo is een opvallend architectonisch hoogtepunt. Venlo ligt aan de oevers van de rivier de Maas, en langs de Maas vind je mooie promenades en parken. Het is een geweldige plek om te wandelen, te fietsen of gewoon te ontspannen. Ik heb de afgelopen tijd minstens één nacht per week in deze stad doorgebracht, wat me de gelegenheid heeft geboden om de meeste eetgelegenheden voor jullie te testen.

Hoe kom je in Venlo?

Venlo, gelegen in het zuiden van Nederland, grenst aan Duitsland en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A73. Vanuit Utrecht is het ongeveer 1 uur en 35 minuten rijden naar deze stad. Eenmaal in Venlo zijn er voldoende parkeermogelijkheden in de binnenstad. Vooral de parkeergarages van Q-Park zijn handig voor bezoekers. Deze garages bieden gemakkelijke toegang tot het stadscentrum en zorgen voor een handige plek om je auto te parkeren terwijl je de stad verkent. Venlo beschikt over een treinstation dat zich dichtbij het stadscentrum bevindt. Als je bijvoorbeeld vanuit Den Bosch komt, ben je binnen een uur in Venlo met de trein. Dit maakt het openbaar vervoer naar en vanuit de stad zeer toegankelijk en handig voor reizigers.

Venlo
Venlo

Foodspots Venlo

Venlo is een bruisende stad met heel veel horeca en gezellige eetgelegenheden. Er zijn veel verschillende keukens en leuke concepten in de stad. Ik heb mijn tips voor jou op een rijtje gezet. 

Wat is er te doen in Venlo?

Escape Tour Venlo

Een escape tour is een soort escape room, maar dan niet in een kamer maar door de de stad. Terwijl je deze escape tour uitvoert kom je langs de leukste en onbekende plekjes van Venlo. De escape tour heeft een duur van ongeveer 2 uur en kun je spelen met 2 tot 4 personen. 

Stadswandeling

Wanneer je aan Venlo denkt, denk je natuurlijk aan de Maas. De stadswandeling door Venlo moet dus grotendeels langs de rivier de Maas gaan. Via Komoot heb ik een fantastische wandelroute voor je gevonden. Geniet van het prachtige uitzicht over de Maas en de binnenstad van Venlo met deze wandeling! De route is ruim 7 kilometer lang en je doet er iets minder dan 2 uur over.

De Maaspoort

De Maaspoort Theater & Events, gelegen in het hart van Venlo, is het grootste theater in Noord- en Midden Limburg. Met drie theaterzalen, vier foyers, vier vergaderzalen, twee restaurants (Bistro de Luif en Cabillaud), en een prachtig dakterras met uitzicht over de Maas, biedt het theater een complete ervaring. Bovendien grenst het aan het Theaterhotel Venlo. Het diverse programma van De Maaspoort garandeert een onvergetelijke ervaring, waarbij je zeker zult genieten en mooie herinneringen zult creëren. Op de website van de Maaspoort vind je hun programma. 

Overnachten in Venlo

Hotel Mr. Jigs

Omdat ik vaak voor mijn werk in deze stad verblijf, heb ik talloze keren overnacht bij Mr. Jigs. Dit hotel is absoluut een aanrader. Het ligt op slechts 2 minuten lopen van het hart van Venlo en naast het station. Het hotel heeft een strakke uitstraling, is uiterst schoon en biedt comfortabele bedden. Bovendien wordt er 's ochtends een heerlijk ontbijt geserveerd met croissantjes, fruit en koffie of thee. Het personeel staat altijd voor je klaar. Tijdens mijn verblijf in Mr. Jigs heb ik vaak in hun bar gewerkt. Het is een geweldige plek met een levendige sfeer waar je toch ongestoord kunt werken. Dus echt top! Kortom, dit hotel is een echte aanrader! Ik heb een uitgebreide review geschreven over Mr. Jigs. Lees de review hier!

Eetcafé de Brasserie
Terras Mr. Jigs

Ontdek Venlo

Venlo is een leuke stad voor een overnachting. Het oude centrum is gezellig, vooral in de zomer kun je genieten op een van de pleinen of aan de boulevard. Echter, afgezien daarvan zijn er geen grote bezienswaardigheden in de stad. Als je ervoor kiest om vanuit Venlo Duitsland te verkennen, kun je natuurlijk wat langer in de stad blijven. Maar naar mijn mening is één nachtje Venlo voldoende.


Lees ook...


https://escapetours.com/city/?tt=37072_12_455393_&r=%2Fstad%2Fvenlo