Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Tijdens mijn reis door Azië heb ik Singapore bezocht en het was een bijzondere ervaring. Na aankomst op Changi Airport, dat bekend staat als een van de beste luchthavens ter wereld, werd ik verrast door de schone en moderne stad. Singapore is opgedeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen karakter en charme. Zo is er het bruisende Central Business District met moderne wolkenkrabbers en winkelcentra, maar ook de historische wijk Kampong Glam met traditionele shophouses en de kleurrijke Hindu-tempel Sri Veeramakaliamman.

Hoe kom je in Singapore?

Vanuit de Filipijnen ben ik naar Singapore gevlogen, maar uiteraard zijn er ook vluchten beschikbaar vanaf Schiphol en Brussel naar deze prachtige wereldstad. Rechtstreekse vluchten kunnen prijzig zijn, dus ik kies meestal voor een vlucht met één overstap. Dit geeft je de kans om even je benen te strekken en bovendien kan je hiermee flink besparen op kosten. Zowel KLM als Singapore Airlines bieden rechtstreekse vluchten aan, terwijl Etihad vluchten met één tussenstop heeft. Een prima keuze, als je het mij vraagt!

Hoe kom je in het centrum van Singapore?

Nadat we op het vliegveld van Singapore arriveerden, besloten we een Uber te boeken. Aangezien we laat in de avond aankwamen en geen zin hadden om uit te zoeken hoe het openbaar vervoer werkte, leek een Uber ons de meest gemakkelijke optie. Gedurende de rest van ons verblijf hebben we echter wel gebruik gemaakt van de metro om ons te verplaatsen door de stad.

Wat is er te doen in Singapore?

Little Arabia

Little Arabia is een wijk in Singapore die bekend staat om zijn Arabische invloeden en cultuur. Het is gelegen in het hart van de stad en biedt bezoekers een unieke mix van Arabische en Singaporese tradities. Er zijn veel restaurants, cafés en winkels die Arabisch eten en goederen aanbieden, waardoor het een geweldige plek is om te verkennen voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Arabische cultuur.

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands is een iconisch en luxueus resort in Singapore, gelegen aan de waterkant van Marina Bay. Het complex bestaat uit drie indrukwekkende torens die met elkaar verbonden zijn door een uitgestrekte daktuin, genaamd Sands SkyPark. Op deze daktuin vind je een spectaculair uitzicht over de stad, een indrukwekkend zwembad en verschillende restaurants en bars.

Gardens by the bay

Gardens by the Bay is een iconische attractie in Singapore die je niet mag missen. Het is een adembenemend park van 101 hectare, dat bekend staat om zijn futuristische supertree-groepen, levendige bloementuinen en prachtige conservatoria. Het park heeft verschillende delen, waaronder de Flower Dome, Cloud Forest, Supertree Grove, Dragonfly Lake en meer. De Flower Dome is een koele, droge conservatorium en biedt een scala aan planten uit verschillende delen van de wereld. De Cloud Forest is een overdekt regenwoud dat verschillende niveaus heeft, elk met zijn eigen ecosystemen en watervallen. Het biedt een onvergetelijke ervaring van het verkennen van de rijke flora van de tropen.

Little India

Little India is een bruisende wijk in Singapore waar de cultuur en tradities van de Indiase gemeenschap goed tot uiting komen. Het is een kleurrijke en levendige wijk waar je heerlijk kunt rondwandelen en genieten van de Indiase architectuur, geuren en smaken.

Chinatown

Chinatown in Singapore is een bruisende en kleurrijke wijk vol met Chinese cultuur en erfgoed. Het is een van de oudste en meest levendige wijken van Singapore, met talloze winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden.

Gardens by te bay, Singapore.
Little India, Singapore
Little Arabia, Singapore

Emigratiecoach Karin woont in Singapore. Ze heeft 5 toffe spots voor jou op een rij gezet. Deze spots zijn buiten de gebaande paden. Heb je wat langer de tijd in deze leuke stad. Bezoek dan zeker een van deze toffe spots!


Waar kan je lekker eten in Singapore?

Satay Street, Lau Pa Sat

Satay Street is een deel van Lau Pa Sat, een historisch food center in het centrum van Singapore. Het is een populaire plek om saté te eten en andere lekkernijen uit de lokale keuken te proeven. Lau Pa Sat biedt een grote verscheidenheid aan eetkraampjes en restaurants, zowel binnen als buiten, en heeft een bruisende sfeer, vooral 's avonds wanneer de straten vol zijn met mensen. Satay Street is vooral bekend vanwege de satékraampjes die hier te vinden zijn. Er zijn verschillende kraampjes die saté aanbieden, allemaal met hun eigen unieke kruidenmix en dipsaus. Naast saté vind je er ook andere lokale gerechten, zoals laksa, rojak en chicken rice. De sfeer op Satay Street is levendig en gezellig, met tafeltjes en stoelen die buiten staan opgesteld. Het is een geweldige plek om te genieten van lekker eten en tegelijkertijd de lokale cultuur en sfeer op te snuiven.

Gardens by the bay, Singapore
Marina sand bay, Singapore

Wat is de valuta in Singapore?

De munteenheid in Singapore is de Singaporese dollar (SGD). De wisselkoers van de SGD ten opzichte van de euro varieert afhankelijk van de marktomstandigheden, maar gemiddeld is één SGD ongeveer gelijk aan 0,62 euro. Het is mogelijk om geld op te nemen bij geldautomaten in Singapore met een bankpas die geschikt is voor internationaal gebruik, zoals een Maestro- of een Visa-betaalpas. Houd er rekening mee dat sommige banken mogelijk extra kosten in rekening brengen voor internationale geldopnames, dus controleer dit van tevoren bij jouw bank. 

* tijdens dit schrijven 05052023Nieuwsgierig geworden naar andere bestemmingen?