Singapore

Tijdens mijn reis door Azië heb ik een bezoek gebracht aan Singapore, en het was werkelijk een bijzondere ervaring. Vanaf het moment dat ik aankwam op Changi Airport, werd ik overweldigd door de schone en moderne uitstraling van de stad. Singapore is een smeltkroes van culturen en is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke karakter en charme. In het bruisende Central Business District vind je moderne wolkenkrabbers en luxe winkelcentra, terwijl wijken als Chinatown, Little Arabia en Little India een authentieke en kleurrijke sfeer uitstralen.

Hoe kom je in Singapore?

Ik ben vanuit de Filipijnen naar Singapore gevlogen, maar uiteraard zijn er ook vluchten beschikbaar vanaf Schiphol en Brussel naar deze prachtige wereldstad. Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland kunnen prijzig zijn. Het is aan te raden om een reis met één overstap te kiezen, dan daalt de prijs flink. Ook  geeft het je de kans om even je benen te strekken. Zowel KLM als Singapore Airlines bieden rechtstreekse vluchten aan, terwijl Etihad vluchten met één tussenstop heeft. 

Hoe kom je in het centrum?

Nadat we op het vliegveld van Singapore arriveerden, besloten we een Uber te boeken. Aangezien we laat in de avond aankwamen en geen zin hadden om uit te zoeken hoe het openbaar vervoer werkte, leek een Uber ons de meest gemakkelijke optie. Gedurende de rest van ons verblijf hebben we echter wel gebruik gemaakt van de metro om ons te verplaatsen door de stad.

Gardens by the bay, Singapore

Wat is er te doen in Singapore?

Little Arabia

Little Arabia is een wijk in Singapore die bekend staat om zijn Arabische invloeden en cultuur. Het is gelegen in het hart van de stad en biedt bezoekers een unieke mix van Arabische en Singaporese tradities. Er zijn veel restaurants, cafés en winkels die Arabisch eten en goederen aanbieden, waardoor het een geweldige plek is om te verkennen voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Arabische cultuur.

Little Arabia, Singapore

Gardens by the bay

Gardens by the Bay is een iconische attractie in Singapore die je niet mag missen. Het is een adembenemend park van 101 hectare, dat bekend staat om zijn futuristische supertree-groepen, levendige bloementuinen en prachtige conservatoria. Het park heeft verschillende delen, waaronder de Flower Dome, Cloud Forest, Supertree Grove, Dragonfly Lake en meer. De Flower Dome is een koele, droge conservatorium en biedt een scala aan planten uit verschillende delen van de wereld. De Cloud Forest is een overdekt regenwoud dat verschillende niveaus heeft, elk met zijn eigen ecosystemen en watervallen. Het biedt een onvergetelijke ervaring van het verkennen van de rijke flora van de tropen.

Gardens by te bay, Singapore.

Little India

Little India is een bruisende wijk in Singapore waar de cultuur en tradities van de Indiase gemeenschap goed tot uiting komen. Het is een kleurrijke en levendige wijk waar je heerlijk kunt rondwandelen en genieten van de Indiase architectuur, geuren en smaken.

Chinatown

Chinatown in Singapore is een bruisende en kleurrijke wijk vol met Chinese cultuur en erfgoed. Het is een van de oudste en meest levendige wijken van Singapore, met talloze winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden.

Little India, Singapore

Emigratiecoach Karin woont in Singapore. Ze heeft 5 toffe spots voor jou op een rij gezet. Deze spots zijn buiten de gebaande paden. Heb je wat langer de tijd in deze leuke stad? Bezoek dan zeker een van deze toffe spots!


Marina Bay Sands

Marina Bay Sands is een indrukwekkend complex met een luxe hotel, winkels en diverse voorzieningen. Een aanrader is om de rooftopbar te bezoeken voor een prachtig uitzicht. CE LA VI bevindt zich op het dak van Marina Bay Sands. De toegangsprijs is wat aan de hoge kant, maar het biedt de gelegenheid om met de lift naar boven te gaan en een cocktail te bestellen, dit zit bij de prijs inbegrepen. Eenmaal op de top geniet je van een adembenemend uitzicht en kun je ontspannen met een heerlijke cocktail.

Marina sand bay, Singapore

Satay Street

Als je in Singapore bent, moet je zeker een avond doorbrengen op Satay Street. Deze straat staat bekend om zijn heerlijke saté, die je overal kunt kopen. Je kunt plaatsnemen aan banken en tafels tussen de lokale bevolking en genieten van dit smakelijke gerecht. Naast Satay Street ligt het hawkercentrum Lau Pa Sat, waar je ook kunt genieten van andere heerlijke Aziatische gerechten. Wij hebben daar bijvoorbeeld genoten van heerlijke Gyoza. Het is een geweldige plek om goedkoop en lekker te eten tijdens een gezellige avond uit.

Toffe activiteiten in Singapore

Singapore biedt een scala aan spannende activiteiten die je niet mag missen. Hier zijn er een paar:


Andere toffe plekken in Azie...