Mexico

Vorig jaar heb ik samen met een vriendin een geweldige vakantie beleefd in Mexico. Ik was onder de indruk van de rijke cultuur, prachtige natuur, heerlijke eten en gastvrije mensen. Mexico is werkelijk een adembenemend en veelzijdig land. Echter, sommige delen van Yucatan, zoals Cancun, Isla Mujeres en Tulum, waren behoorlijk toeristisch. Niettemin heb ik me daar ook prima vermaakt en ben ik op zoek gegaan naar meer rustige en authentieke gebieden.


Bestemmingen

Tijdens mijn avontuur in Mexico heb ik geweldige plekken bezocht. Op mijn blog deel ik graag mijn ervaringen en geef ik tips over accommodaties, restaurants, leuke activiteiten en nog veel meer. Ontdek meer over deze prachtige bestemmingen en maak je reis onvergetelijk!


Strand Isla Holbox
Isla Holbox

Reisroute van 19 dagen door Mexico

Samen met een vriendin heb ik een onvergetelijke 19-daagse reis door Mexico gemaakt, waarbij we een groot deel van Yucatan hebben verkend. Hieronder delen we graag onze route:

Cancun (1nacht)

Isla Mujeres (3 nachten)

Valladolid (3 nachten)

Tulum Pueblo (3 nachten)

Bacalar (3 nachten)

Isla Holbox (5 nachten)

Mijn route, uitgestippeld met Stippl

Bacalar
Chichen Itza
Tulum Pueblo

Mexico in cijfers

Natuur - 8

Tijdens mijn reis door Mexico heb ik vooral de kustgebieden verkend. De stranden en de zee zijn werkelijk prachtig. Overal waar je kijkt, zie je palmbomen, witte stranden en een helderblauwe zee.

Cultuur - 7

De Maya-cultuur vormt een essentieel onderdeel van de Mexicaanse cultuur. Tijdens een Free Walking Tour in Valladolid en natuurlijk mijn bezoek aan Chichen Itza heb ik hier veel over geleerd. Het was buitengewoon interessant.

Eten - 7

In de eerste paar dagen heb ik absoluut genoten van het Mexicaanse eten, vooral de heerlijke taco's en burritos. Na twee weken had ik echter behoefte aan gezonder voedsel. Er wordt over het algemeen weinig groente en fruit geconsumeerd in Mexico, maar uiteindelijk hebben we enkele "gezonde" restaurants ontdekt.

Vervoer - 8

Het vervoer met de ADO-bussen is echt perfect. Je stapt op bestemming A in en op B uit. Het enige wat je moet doen is vooraf een kaartje kopen en op tijd aanwezig zijn. In de bussen is airconditioning aanwezig, je kunt je telefoon opladen en vaak staat er een film op (meestal Spaanstalig).


Tickets Mexico

Overweeg je een vakantie naar Mexico? Bekijk dan zeker eens de aanbiedingen op de website van TUI.nl. Bij TUI.nl vind je rechtstreekse vluchten naar Cancun en ook pakketreizen naar Mexico. Voor elk wat wils!!