Filipijnen

Het was een onvergetelijke ervaring om vier weken lang door de Filipijnen te reizen, een land dat werkelijk adembenemend is met zijn overvloed aan prachtige eilanden. Tijd doorbrengen op verschillende eilanden bracht me dichter bij de gastvrije bevolking en de natuurlijke schoonheid van het land. Voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning bieden de Filipijnen een ongeëvenaarde ervaring. Het is belangrijk om te weten dat dit een ideale bestemming is voor liefhebbers van zon, zee en strand, met overvloedige prachtige stranden, kristalhelder water en fijn wit zand.


Bestemmingen

Tijdens mijn vier weken durende reis door de Filipijnen heb ik een scala aan bestemmingen verkend en uitgebreid over elk van hen geschreven. Klik gerust om mijn tips te ontdekken en er je voordeel mee te doen!De Filipijnen in cijfers

Na vier weken rondreizen door de Filipijnen kan ik je meer vertellen over het land, inclusief mijn mening over het eten, de natuur, cultuur, en meer. Hiermee krijg je een beter beeld van het land en kun je bepalen of het voor jou de juiste bestemming is!

Natuur - 9

De natuur in de filipijnen is magisch. Denk aan witte stranden en helderblauwe zee. Maar ook de watervallen op de verschillende eilanden zijn tof om te bezoeken. 

Cultuur - 6.5

Tijdens mijn verblijf in de Filipijnen merkte ik dat er beperkte mogelijkheden waren om meer te leren over de lokale cultuur, aangezien er weinig musea beschikbaar waren. Het zou waardevol zijn als het land in de toekomst initiatieven zou nemen om bezoekers meer inzicht te bieden in de rijke cultuur.

Eten - 5.5

In de Filipijnen is er niet echt een uitgesproken eetcultuur. Op veel plaatsen is de standaardmaaltijd rijst met kip. Gelukkig heb ik op diverse locaties genoten van smakelijk eten, vooral van westerse en Japanse gerechten.

Vervoer - 7

Het openbaar vervoer dat door de lokale bevolking wordt gebruikt, wordt ook door jou als reiziger benut. Flexibiliteit is hierbij essentieel. Als dit het eerste land is waar je gaat backpacken, kan het een uitdaging zijn om je weg te vinden. Voor meer ervaren reizigers is het echter prima te doen om door de Filipijnen te reizen.


Port Barton
Port Barton
Port Barton

Reisroute van 4 weken door de Filipijnen

Cebu, Moalboal (3 nachten)

Siquijor, San Juan (4 nachten)

Bohol, Loboc (2 nachten)

Palawan, Port Barton (5 nachten)

Palawan, El Nido (1 nacht)

Palawan, Coron (3 nachten)

Vanuit El Nido ben ik met Buhay Isla Ecotour naar Coron gevaren. Deze tour duurde 4 dagen, 3 nachten. Dit is echt een MUST-DO in de Filipijnen. Blogs

Tijdens mijn reis door de Filipijnen heb ik diverse excursies ondernomen en zelfs deelgenomen aan een meerdaagse boottrip. In de onderstaande blogs vind je uitgebreide verslagen en details over mijn ervaringen. Veel leesplezier!

Zon, zee en Coconutz in Port Barton

Tijdens mijn verblijf in Port Barton voelde ik de behoefte om de omgeving beter te leren kennen, en wat is daarvoor beter dan per boot? Na wat onderzoek kwam ik uit bij Coconutz Tours, een organisatie van een Nederlandse dame en haar Filipijnse vriend. Communiceren verliep moeiteloos, en al snel hadden we de trip gepland, klaar om een dag lang het water op te gaan.

Lees meer »

Buhay Isla Ecotour: Van El Nido naar Coron

De Buhay Isla Ecotour is een onvergetelijke ervaring. Gedurende 4 dagen en 3 nachten verken je een betoverend gebied. Je vaart langs prachtige rotsformaties, witte stranden en tropische eilanden. Onderweg maak je talloze stops om te snorkelen, volleyballen, te genieten van heerlijk eten en drinken, en om te genieten van adembenemende zonsondergangen.

Lees meer »