Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Maleisië

Na mijn reis door Vietnam, Thailand en Indonesië was mijn interesse in Azië nog verder aangewakkerd. Maleisië was mijn volgende bestemming. Helaas verbleef ik er slechts 10 dagen, wat betekende dat ik behoorlijk moest doorreizen. Achteraf gezien had ik liever meer tijd genomen om het land op een rustiger tempo te verkennen.

Mijn reisroute van 10 dagen door Maleisië

1. Kuala Lumpur

2. Taman Negara

3. Cameron Higlands

4. Georgetown

5. Langkawi

Wat is de valuta in Maleisië?

De valuta van Maleisië is de Maleisische ringgit (MYR). Op dit moment (7 april 2023) is de waarde van de Maleisische Ringgit (MYR) ten opzichte van de Euro ongeveer 0,19 Euro. Dit betekent dat 1 Euro ongeveer 5,23 MYR waard is. Houd er echter rekening mee dat de wisselkoers dagelijks kan fluctueren.

Welke vaccinaties heb je nodig voor Maleisië?

Voor Maleisië worden verschillende vaccinaties aanbevolen, afhankelijk van de duur en aard van je reis, je gezondheid en eerdere vaccinaties. Overleg daarom altijd met een arts of reizigersvaccinatiebureau om te bespreken welke vaccinaties voor jou relevant zijn. Enkele veel voorkomende vaccinaties die worden aanbevolen zijn: DTP (Difterie, Tetanus en Polio), hepatitis A, hepatitis B en buiktyfus. Daarnaast kan ook een vaccinatie tegen gele koorts nodig zijn, afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat en of je uit een gele koorts-gebied komt. Voor actuele en uitgebreide informatie over vaccinaties en gezondheid in Maleisië kun je terecht bij bijvoorbeeld de GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Welke vervoersmiddelen kan je het beste gebruiken in Maleisië?

Tijdens mijn reis in Maleisië heb ik mijn volgende bestemmingen ter plaatse kunnen boeken. Meestal heb ik gereisd met de bus van de ene naar de andere plaats. Voor de Taman Negara ervaring ben ik in een klein motorbootje op de rivier gevaren, wat natuurlijk geweldig was. Ik heb de veerboot genomen om van Georgetown naar Langkawi te gaan. Voor mijn vervoer heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en voor korte afstanden heb ik Uber gebruikt.

Uitzicht op de Twin towers in Kuala Lumpur!
Uitzicht in Taman Negara

Nieuwsgierig naar andere bestemmingen?