Bali

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Bali vliegen. Je hebt altijd een tussenstop. Ik koos er voor om met Qatar Airways te vliegen. De vluchten duren 6 en 9 uur. Na al die uren in het vliegtuig kom je aan in het paradijs. Naja, niet gelijk. Want eerst kom je aan het meest drukken gedeelte van Bali, het zuiden. Mijn tip: neem voor de eerste nacht op Bali een hotel dichtbij het vliegveld. Daar ben je aan toe na een reis van minimaal 18 uur.

Aankomst Denpasar

Visum on Arrival Bali

Om in Indonesië te mogen reizen heb je een visum nodig. Dit visum kun je kopen nadat je in het land bent aangekomen. De kosten voor een On Arrival Visum zijn ongeveer 30 euro. In Denpasar kun je deze betalen met je pinpas of creditcard. Je hoeft dus GEEN contant geld mee te nemen. Het is visum dat je koopt, is geldig voor 30 dagen in heel Indonesië. 

Toeristenbelasting Bali

Sinds kort moet je toeristenbelasting betalen als je aankomt op Bali. Je kunt dit ook vooraf regelen via de deze website. De kosten voor deze belasting zijn 9 euro per persoon (150.000 IDR). Wij zijn Bali binnen gekomen via een binnenlandse vlucht en zijn niet gecontroleerd op het betalen van de toeristenbelasting. Helaas hadden wij al betaald. 

Pinnen op Ngurah Rai airport

Wanneer je langs alle balies bent en aankomt in de aankomsthal zijn er meerder ATM's te vinden. Wij hebben er voor gekozen het maximale te pinnen: 2 miljoen Indonesische Rupiah (115 euro). Bij hotels en de wat 'duurdere' restaurants kun je altijd betalen met je creditcard. In de praktijk heb je dus niet heel veel contant geld nodig wanneer je door Bali reist. 

Hotels dichtbij Ngurah Rai airport

Dit hotel ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld. Er is een gratis transferservice aanwezig. Daarnaast is er een restaurant waar je prima kunt eten, een mooi zwembad en zijn de kamers schoon en ruim. Wij hebben dit hotel gekozen voordat we vertrokken uit Bali en waren heel tevreden over ons verblijf. 

In dit hotel zijn we verbleven nadat we aankwamen op Bali. Vanuit het vliegveld was het ongeveer 20 minuten rijden naar deze fijne plek. Het kleine paradijs is een heerlijke start van je verblijf op Bali. We hebben genoten van het heerlijke zwembad en de fijne bedden waardoor we uitgerust konden beginnen aan ons avontuur op Bali.

Hotel Pondok Sari Kuta
Hotel Pondok Sari Kuta
Hotel Pondok Sari Kuta

Vervoer op Bali

Op Bali is het heel gemakkelijk om vervoer te vinden naar je volgende bestemming. Er zijn meerdere opties. Hieronder lees je wat de opties zijn en de voor- en nadelen. 

Taxi

Via elke accommodatie kun je een taxi regelen. Je hoeft het maar te vragen en het wordt geregeld. Nadeel is dat je vaak wat meer betaald. Deze ritjes betaal je vaak contant.

Grab

Via de app Grab kun je een taxi regelen. Je kunt de keuze maken tussen auto en scooter. De prijs is vastgesteld via de app dus je hoeft niet te onderhandelen. Extra voordeel: de kosten worden afgeschreven via creditcard. Je hoeft dus geen contant geld te hebben. 

Scooter huren

Wil gaan en staan waar je wilt, dan huur je een scooter. Nadeel hiervan is dat je eigenlijk geen scooter huurt maar een motor en dat je dus niet verzekerd bent. Wij hebben een scooter gehuurd in het rustige Sidemen. Op de andere bestemmingen vonden we het geen prettig gevoel. Het chaotische verkeer en de drukte zorgde ervoor dat we deze keuze maakten.

Alles over Bali

Foodspots Canggu

Wij hebben drie dagen doorgebracht in het heerlijke Canggu. Tijdens deze dagen hebben we optimaal gebruikgemaakt van de horeca. Canggu staat bekend om zijn hoge kwaliteit aan restaurants, en dat is niet voor niets. Wij hebben een aantal toffe foodspots voor je uitgeprobeerd. Hier vind je mijn tips!

Overnachten op Bali

Wij hebben twee weken op Bali doorgebracht en op veel verschillende plekken overnacht. Een aantal van deze accommodaties zijn absolute aanraders. Hier vind je onze overnachtingstips voor Bali! Naast dat het fijne plekken waren, waren ze ook zeer betaalbaar.

Hidden gem: Watervallen dichtbij Munduk

In de omgeving van Munduk zijn veel watervallen te vinden. Wij kozen ervoor om naar minder bekende watervallen te gaan, en dat bleek een uitstekende keuze. Deze watervallen zijn absoluut de moeite waard: ze zijn schitterend en er zijn (bijna) geen andere toeristen te vinden. Hoe tof is dat!?