Wandelen op de Deurnese Peel: Geniet van stilte en schoonheid!

De Deurnse Peel is een prachtig natuurgebied in de buurt van Deurne. Hier kun je genieten van de schitterende natuur terwijl je langs waterpartijen en door bosrijke gebieden wandelt. Tijdens je tocht kom je ook verschillende rustpunten tegen waar je even kunt ontspannen. Wij vonden deze wandeling een plezierige ervaring.

Startpunt van onze wandeling: Natuurpoort 'de Peel'

We begonnen onze wandeling bij Natuurpoort De Peel, waar voldoende parkeergelegenheid is en je nog even naar het toilet kunt voordat je aan je tocht begint. Hier loop je direct de natuur in, wat natuurlijk fantastisch is. Bij onze wandelingen raadplegen we vaak Komoot. Deze app biedt talloze opties, wat het echt geweldig maakt. Dus hier is alvast een tip: download de Komoot-app! Ook voor je toekomstige wandelingen.Rustpunt van onze wandeling: Herberg de Morgenstond

Na meer dan 5 kilometer gewandeld te hebben, bereikten we Herberg De Morgenstond. Hier hebben ze een uitgebreide menukaart voor zowel lunch als diner. Wij kozen ervoor om hier slechts een kopje thee te drinken, maar als je meer wilt, is dat zeker mogelijk. Deze tussenstop lag net iets over de helft van onze wandeling, wat het extra prettig maakte.

Deurnese Peel
Deurnese Peel
Route Deurnese Peel
Route Deurnese Peel

Eindpunt van onze wandeling: Natuurpoort 'de Peel'

Na onze stop in Griendtsveen vervolgden we onze tocht. Het meest prachtige deel van de wandeling begon nu. We liepen door de bossen en langs het water terug naar het startpunt, Natuurpoort De Peel. Hier sloten we onze wandeling af met een verfrissend biertje, wat een geweldige afsluiting was van deze tocht.


Wist je dat?!

Je tijdens deze route in Brabant en Limburg wandelt.


Wat vonden wij van deze wandeling?

Deze wandeling bood een mooie variatie in landschappen en was over het algemeen goed begaanbaar. Het meest aantrekkelijke was dat het merendeel van de route erg rustig was en weinig andere mensen tegenkwamen, wat we geweldig vonden. Het eerste deel leidde ons door het natuurgebied, en vervolgens kwamen we in Griendtsveen terecht. Het stuk door het dorp was misschien wat minder schilderachtig, maar het bood wel de gelegenheid om te stoppen bij een lokaal eetcafé voor een pauze. Na deze onderbreking zetten we onze tocht voort door de bossen en langs het water, wat opnieuw een prachtige omgeving was. Al met al vonden we deze wandeling zeer de moeite waard. De afstand van iets meer dan 9 kilometer was ideaal, en we deden er ongeveer 2 uur over, exclusief onze rustpauze. Dus als je in de omgeving van Deurne bent en van wandelen houdt, is deze route zeker een aanrader.


Op zoek naar andere wandelingen in Nederland?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.