Deventer

Deventer is een stad gelegen in Overijssel. De oude binnenstad van Deventer is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er tal van historische gebouwen en sfeervolle pleintjes. Daarnaast staat Deventer bekend om zijn mooie en elegante restaurants. Ik bezocht de stad in de winter, maar ik plan zeker een terugkeer in de zomer. Het lijkt me heerlijk om dan op een van de pleinen neer te strijken en te genieten van een terrasje.

Hoe kom je in Deventer?

De bereikbaarheid van Deventer met de auto is eenvoudig, aangezien de stad langs de A1 ligt. Zodra je in Deventer bent, zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Wij kozen ervoor onze auto te parkeren bij de Worp aan de overkant van het water en met de veerpont naar het centrum te gaan. De overtocht met de veerpont kost €1,20.

Het treinstation van Deventer bevindt zich tussen twee belangrijke steden in Nederland: Zwolle en Arnhem. Het station maakt deel uit van de 'Oosterspoorweg', die het noorden van Nederland (met Zwolle als knooppunt) verbindt met het oosten van het land (richting Arnhem en verder). Hierdoor is Deventer gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit verschillende delen van Nederland. Vanaf het station loop je eenvoudig de stad in.

Wat is er te doen in Deventer?

Floaten

In 't Cocon, gevestigd in Deventer, heb ik voor het eerst kennisgemaakt met floaten. Het was een heerlijke ervaring die ik graag wil delen. Mocht je meer willen weten over het floaten bij 't Cocon in Deventer, dan heb ik er een uitgebreid artikel over geschreven!

Binnenstad

Absoluut de moeite waard om de oude binnenstad van Deventer te verkennen! Met zijn prachtige oude gebouwen, gezellige pleinen en charmante waterwegen. Bij het VVV-kantoor kun je een kaart ophalen met een mooie route langs de hoogtepunten van de stad. Deze route voegt echt iets toe aan je bezoek, omdat je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de verschillende plekken. Het maakt de stad nog levendiger en interessanter om te ontdekken!


Wist je dat...

...zaterdag 14 en zondag 15 december 2024 het iconische Dickens Festijn in Deventer plaatsvindt


Wat te doen in de omgeving van Deventer?

TukTuk

In Laren, niet ver van Deventer, kun je bij Uniekeuitjes.nl TukTuks huren. Het is echt een toffe activiteit! De elektrische tuktuk biedt ruimte aan wel 7 personen. Na een korte instructie over het rijden, krijg je een route mee door het prachtige buitengebied van Laren. Onderweg kun je stoppen bij verschillende restaurants voor een relaxte koffiepauze of een borrel. De hele rit duurde ongeveer 2 uur. Echt een aanrader voor een leuke en ontspannen ervaring!

Waar kan je lekker eten in Deventer?

Valencia

Dit restaurant/bar is een bijzonder populaire plek in Deventer. Ondanks mijn aanvankelijke twijfels heb ik enorm genoten van de shared dining-ervaring, waar we rustig van hebben kunnen genieten. De sfeer in het restaurant is geweldig, het is er leuk en gezellig, met een fantastische uitstraling en heerlijk eten. Mijn keuze voor het verrassingsmenu viel ook zeer in de smaak. Het was ruim voldoende, zelfs zoveel dat ik het niet helemaal op kon krijgen.

Ontbijt Deventer
Valencia Deventer
Skyline Deventer

Waar kan je fijn overnachten in Deventer?

Hotel in het huis van Deventer

Dit hotel was fantastisch: leuk, schoon, op een goede locatie – eigenlijk had het (bijna) alles. Ik heb er een uitgebreide review over geschreven. Vooral met vier personen is dit een geweldige plek om te verblijven. Een extra pluspunt: het ontbijt is biologisch en heerlijk!

Ben jij al overtuigd?