Handige apps

Ga jij binnenkort op reis? Dan zijn onderstaande apps heel handig om te downloaden op je telefoon. Deze apps maken je het reizen veel gemakkelijker!

1. Booking 

Booking.com is dé website waar ik altijd naar hotelovernachtingen zoek. Serieus, ik kan niet genoeg benadrukken hoe handig en betrouwbaar deze site is. Ze hebben een enorm aanbod aan accommodaties, van chique hotels tot budgetvriendelijke opties, zodat je altijd iets vindt dat past bij jouw stijl en budget. Het fijne aan Booking.com is dat ze een super gebruiksvriendelijk platform hebben. Gewoon je bestemming, reisdata en aantal gasten invoeren, en voilà, daar verschijnt een lijst met opties waar je uit kunt kiezen. En weet je wat het nog beter maakt? Je kunt je zoekopdracht filteren op allerlei criteria, zoals voorzieningen, beoordelingen en prijsrange. Geen eindeloos scrollen meer!

2. Polarsteps

Polarsteps is een reis-app die je kunt gebruiken om je reisroute vast te leggen en te delen met vrienden en familie. Met de app kun je je locatie delen, foto's uploaden en je reiservaringen delen door dagboekverhalen te schrijven. Polarsteps maakt automatisch een reisroute van je reis en geeft je inzicht in de afgelegde kilometers en de tijd die je hebt doorgebracht in elk land of elke stad. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

3. Hostelworld

Hostelworld is een app waarmee je eenvoudig hostels en andere goedkope accommodaties over de hele wereld kunt vinden en boeken. Je kunt zoeken op locatie, datum en prijs, en je kunt de beoordelingen van andere reizigers lezen om de beste keuze te maken. Daarnaast kun je ook foto's van de accommodaties bekijken en de beschikbaarheid van kamers controleren. Met de app kun je ook je boekingen beheren en in contact komen met de accommodatie-eigenaren. Het is een handige tool voor backpackers en budgetreizigers die op zoek zijn naar betaalbare en gezellige accommodaties tijdens hun reizen.

4. Uber

Uber is een app-gebaseerde vervoersdienst die beschikbaar is in veel landen over de hele wereld. Via de Uber-app kunnen gebruikers een rit bestellen bij een privéchauffeur en betalen via de app. De app berekent de ritprijs op basis van de afstand en de duur van de rit. Het is mogelijk om te kiezen voor verschillende soorten ritten, zoals UberX (de meest voorkomende), UberBLACK (luxere auto's) en UberPOOL (gedeelde ritten met andere passagiers). Uber is een handige en vaak goedkopere optie voor transport, vooral in steden waar het openbaar vervoer beperkt is of waar de taxi's niet altijd betrouwbaar zijn..

5. Stippl

Stippl is een app/website waar je reisroutes kunt plannen en delen met anderen. Je kunt het gebruiken om een reisroute uit te stippelen, bezienswaardigheden en activiteiten toe te voegen, en het vervolgens delen met vrienden of de reiscommunity. Het is een handige tool om je reis te organiseren en inspiratie op te doen voor je volgende avontuur. Een handige functie van deze app was de mogelijkheid om mijn uitgaven per categorie bij te houden. Dit stelde me in staat om een overzicht te krijgen van mijn kosten tijdens mijn reis en gaf me inzicht in waar mijn geld naartoe ging. Ik kon verschillende categorieën aanmaken, zoals accommodatie, maaltijden, transport en activiteiten, en vervolgens mijn uitgaven onder elke categorie noteren. Op deze manier kon ik gemakkelijk zien hoeveel deze reis me kost.

6. Googlemaps

Iedereen kent deze app natuurlijk. Maar wat het nog beter maakt, is dat je kaarten kunt downloaden zodat je hem ook offline kunt gebruiken. Dus mocht je in het buitenland zijn en geen internet hebben, dan kun je alsnog gebruik maken van googlemaps. Hoe fijn. Hoe je dat doet? Gaan naar je profiel (rechtsboven), klik op 'offline kaarten', vervolgens klik je op 'JE EIGEN KAART SELECTEREN'. Dan klik je op 'downloaden'. Als de kaart gedownload is zal hij klaarstaan bij 'offline Kaarten'. Makkelijk he!?

7. HappyCow

Met behulp van deze app ontdek je eenvoudig vegetarische en veganistische restaurants. Tijdens onze reizen zijn we eigenlijk nooit teleurgesteld als we via deze app een restaurant selecteerden. We lezen de recensies en bekijken de sterrenbeoordeling van het restaurant. Het is echt een geweldige manier om heerlijk te eten, zelfs in landen waar vlees doorgaans het hoofdingrediënt is. Op deze manier kun je restaurants vinden die heerlijke vegetarische of veganistische maaltijden bereiden.

8. Currency

Het gebruik van de Currency-app is handig wanneer ik in een ander land ben met een andere munteenheid. Met deze app kan ik gemakkelijk de kosten in euro's berekenen, waardoor ik direct inzicht heb in mijn uitgaven en de wisselkoers van de euro ten opzichte van de lokale munteenheid. Het is een gebruiksvriendelijke app die mijn financiën overzichtelijk houdt tijdens het reizen.


Op zoek naar meer reistips?