Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Bohol is een betoverend eiland in de Filipijnen, gelegen in de Centrale Visayas. Het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, prachtige landschappen en diverse bezienswaardigheden die elke reiziger zullen fascineren. Het eiland biedt een perfecte mix van avontuur, cultuur en ontspanning, waardoor het een ideale bestemming is voor allerlei soorten reizigers. Tijdens mijn verblijf op Bohol, verbleef ik in het plaatsje Loboc.Loboc is een charmant plaatsje op Bohol, gelegen aan de oevers van de prachtige Loboc-rivier.

Wat is er te doen op Bohol?

Geniet van de prachtige Loboc-rivier en neem een duik

De Loboc-rivier ligt op het schilderachtige eiland Bohol in de Filipijnen. Het is een prachtige rivier omringd door weelderig groen en indrukwekkende natuurlijke landschappen. Deze rustige waterweg biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen boottocht en de adembenemende omgeving te bewonderen. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Loboc-rivier is de mogelijkheid om er heerlijk in te zwemmen. Het kristalheldere water is verfrissend en biedt de perfecte manier om af te koelen tijdens warme dagen. Daarnaast is het ook mogelijk om te genieten van andere watersportactiviteiten, zoals suppen.

Huur een scooter

Wanneer je op het prachtige eiland Bohol bent, is het huren van een scooter een geweldige manier om het eiland te verkennen en alle mooie plekjes te ontdekken. Met een scooter heb je de vrijheid om op je eigen tempo rond te rijden en afgelegen stranden, charmante dorpjes en adembenemende uitzichtpunten te bezoeken.

Bezoek de Cholate Hills

Een absoluut hoogtepunt van een reis naar Bohol is een bezoek aan de beroemde Chocolate Hills. Deze mysterieuze heuvels, gelegen in de stad Carmen, zijn een uniek natuurfenomeen en een van de meest iconische bezienswaardigheden van de Filipijnen. De Chocolate Hills danken hun naam aan de kleur die ze krijgen tijdens het droge seizoen, wanneer het gras op de heuvels bruin wordt en lijkt op chocoladebonen. Het zijn eigenlijk meer dan 1.200 kegelvormige heuvels verspreid over een uitgestrekt landschap, wat een prachtig en surrealistisch gezicht biedt. Je kunt de Chocolate Hills vanaf verschillende uitkijkpunten bewonderen. Een van de populairste plekken is het Chocolate Hills Complex, waar je een mooi panoramisch uitzicht hebt over de heuvels. Het beste moment om ze te bezoeken is vroeg in de ochtend of tijdens zonsondergang, wanneer de kleuren het meest spectaculair zijn.

Maak een ritje door Man Made Forrest

Het Man Made Forest, ook wel bekend als de Bilar Man Made Forest, is een indrukwekkende attractie op het eiland Bohol in de Filipijnen. Het is een uitgestrekt bosgebied dat zich uitstrekt over kilometers langs de weg van Bilar naar Loboc. Wat dit bos zo bijzonder maakt, is dat het hoofdzakelijk bestaat uit mahoniebomen die op een zeer georganiseerde en aangelegde manier zijn geplant. Hierdoor ontstaat een adembenemende tunnel van dichtbegroeide bomen die samen een koel en schaduwrijk pad vormen voor reizigers die de weg volgen. Een rit door het Man Made Forest is een onvergetelijke ervaring. Het gevoel van rijden door een betoverende tunnel van bomen is adembenemend. Het bos biedt niet alleen verkoeling, maar het biedt ook een geweldige gelegenheid om foto's te maken en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Bohol.

Bezoek het Tarsier Sanctuary

Het Tarsier Sanctuary is een bijzondere plek op het eiland Bohol waar je de zeldzame Filipijnse tarsier kunt zien. Deze schattige en unieke diertjes behoren tot de kleinste primaten ter wereld en worden met uitsterven bedreigd. Het heiligdom is opgericht om deze kleine wezentjes te beschermen en hun natuurlijke leefomgeving te behouden. In het Tarsier Sanctuary kun je de tarsiers in hun natuurlijke habitat observeren. Het gebied is speciaal ontworpen om de dieren te voorzien van een veilige en rustige omgeving. De tarsiers worden goed verzorgd en hebben hier alle ruimte om te bewegen, klimmen en springen.

Ga eten bij Fox & the Firefly Cottages

Fox & the Firefly Cottages is een absolute aanrader voor lekker eten op Bohol! Gelegen in een prachtige omgeving, biedt dit restaurant niet alleen heerlijke gerechten, maar ook een sfeervolle ambiance. De menukaart is gevarieerd en biedt zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten, waardoor er voor elk wat wils is. Bovendien biedt het restaurant een prachtig uitzicht op de omliggende natuur, wat je eetervaring nog specialer maakt.

Rivier Loboc, Bohol.
Man made Forrest, Bohol
Spookdiertje, tarsier sanctuary, Bohol

Vervoer en overnachten op Bohol

Vanaf het betoverende Siquijor nam ik de boot van Larena naar Tagbilaran op Bohol. Na een reis van ongeveer 5 uur met een Jeepney, arriveerde ik in het schilderachtige Loboc. Hier heb ik een scooter gehuurd bij mijn hotel om het eiland verder te verkennen. Het was een geweldige manier om alle bezienswaardigheden op mijn eigen tempo te ontdekken. Voor mijn verblijf koos ik Stefanie Grace Paradise Inn, dat prachtig gelegen was aan de oever van de rivier. De locatie was werkelijk adembenemend! Hoewel het verblijf zelf minimaal was, kon ik genieten van de serene sfeer en het prachtige uitzicht. Tijdens mijn avontuur op Bohol had ik veel goede verhalen gehoord over Fox & the Firefly Cottages.

Wil je meer weten over de Filipijnen?

NOMAD® | rugzakken en backpacks