Slapend van Nice naar Parijs

Onze ervaring met de nachttrein van Nice naar Parijs was absoluut de moeite waard! In dit artikel deel ik alle details van onze reis, inclusief onze persoonlijke ervaringen en een eerlijke review. Benieuwd naar hoe het eraan toeging? Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten!

Met welke maatschappij is de reis van Nice naar Parijs te boeken?

De reis wordt verzorgd door SNCF Connect. Je kunt je kaartje kopen via de website van SNCF of via trainline. We hebben deze reis ongeveer 3 maanden voor vertrek geboekt. De prijs voor 2 personen in de tweede klas was €77,-. Dan heb je een bed in een 6-persoonscoupe. 


Trainline brengt alles samen: van deals tot ticketinfo en tijdschema's van Europese spoorwegmaatschappijen. Zo regel je in een handomdraai je treintickets voor de ultieme reiservaring!


De treinreis duurde van 19.12 uur tot 7.55 uur. We vertrokken vanaf station Nice-Ville en in Parijs kwamen we aan op station Austerlitz. Als je nog vroeger boekt, is het mogelijk om nog goedkoper te reizen. Ik heb deze treinreis online gezien voor slechts €19,-. Daarbij komt dat er geen extra kosten voor overnachting zijn, wat het extra voordelig maakt!

Wat vonden wij van de nachttrein van Nice naar Parijs?

Eerste indruk

Onze eerste indruk toen we de trein instapten, was dat het behoorlijk krap was. In een tweede klasse compartiment kun je niet rechtop in bed zitten; je moet meteen gaan liggen. In een eerste klasse compartiment is er meer ruimte, daar deel je de coupe niet met zes personen, maar met vier personen. Ook is er de mogelijkheid om een zitplaats te reserveren, de kosten voor een zitplaats zijn lager dan voor een 6- of 4-persoonscoupe. 

Het sanitair

Alles in de trein is nogal krap, inclusief de wc en de wastafel waar je je tanden kunt poetsen. Gelukkig was alles wel schoon, en dat is voor ons het allerbelangrijkste tijdens zo'n reis.

De bedden

De bedden in de 6-persoonscoupe zijn behoorlijk smal en vrij hard. Ik ben 's nachts een paar keer wakker geworden vanwege pijn in mijn heupen door de harde bedden. Ondanks dat heb ik over het algemeen redelijk goed geslapen. Ik moet toegeven, ik ben over het algemeen een makkelijke slaper.

Medepassagiers

Het is ook belangrijk om geluk te hebben met je medepassagiers in de coupe. Toen we de trein instapten, liep er een zwerver voor ons de trein in. Ik zou niet blij zijn geweest als deze man bij mij in de coupe had gelegen. Gelukkig hadden we tijdens onze reis het geluk om met nog twee andere stellen in de coupe te liggen. Iedereen gedroeg zich rustig en hield rekening met elkaar.

Verzorgingssetje

Daarnaast is alles keurig geregeld. Je ontvangt een setje met een oogmasker, oordoppen, een washandje en een servet. Er staat een flesje water voor je klaar, en je kussen en deken liggen op je bed. In dat opzicht is alles helemaal in orde.


TIP!

Wij hadden gelezen dat het aan het begin van de treinrit mogelijk is, om een tijdje in een van de stoelen te zitten. Nadat we navraag deden bij een van de conducteurs, bleek dit te kloppen. We hebben daarom de eerste anderhalf uur gebruik gemaakt van een stoel. Dat was erg fijn.


Wat neem je mee in de nachttrein?

Koffer/backpack

We moesten uiteraard onze backpack meenemen voor deze reis. Er is weinig plaats voor je koffer/backpack. Ik heb mijn backpack op mijn bed laten liggen. Omdat ik niet zo lang ben had ik er niet heel veel last van. Mijn vriend heeft een plek gevonden onder het bed.

Eten

Ook hebben we avondeten meegenomen. Tijdens onze wandeling naar het station hebben we heerlijke wraps met falafel gehaald. Deze hebben we tijdens de treinreis opgegeten. In de 6-persoonscoupe is het niet handig om te eten, aangezien je alleen kunt liggen op het bed en niet zitten. Wij hebben daarom ervoor gekozen om onze maaltijd te nuttigen bij de zitplekken. Als je niet van plan bent om snel plaats te nemen, is het aan te raden om voor vertrek al te eten.

Kleding

Verder hadden we makkelijk zittende kleding aangetrokken. In mijn geval een sportlegging met een shirt en een trui. Normaal gesproken ben ik gewend dat het heel koud is in treinen, maar dat viel reuze mee. Mijn trui kon vrij snel uit.

Vermaak

Om de treinreis door te komen, had ik mijn oortjes meegebracht, zodat ik naar podcasts en muziek kon luisteren. Ook had ik mijn e-reader en natuurlijk mijn telefoon bij me. Met deze middelen was het makkelijk om de tijd te doden.

Voor- en nadelen van de nachtrein

De voordelen van deze treinreis zijn: je reist 's nachts, wat betekent dat je geen kostbare dag verliest en meteen de volgende dag Parijs kunt verkennen. Bovendien bespaar je op overnachtingskosten omdat je tijdens de reis slaapt. En laten we de prijs niet vergeten: deze is zeer betaalbaar. Maar er zijn ook nadelen, zoals de smalle en harde bedden. Voor één nacht is het echter prima te doen

Zouden we nog een keer met deze nachttrein reizen?

Ik zou zeker nog eens met een nachttrein reizen, maar wel voor één nacht en zeker niet twee opeenvolgende dagen. Een nacht is prima vol te houden, maar daarna ben je wel weer toe aan een goed bed. De prijs-kwaliteitverhouding van deze treinrit vind ik echt uitstekend. Je betaalt weinig en krijgt er toch veel voor terug.


Lees ook...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.