Review: Floaten in Deventer

Tijdens een weekendje Deventer waren mijn vriendinnen en ik toe aan ontspanning. Tijdens onze zoektocht naar rust kwamen we uit op het uitje: Floaten. We hebben dit gedaan bij 't Cocon in Deventer. 

Wat is floaten?

Floaten betekent letterlijk ‘drijven’. Het is ook bekend als floating of floatation therapy, en het is een vorm van ontspanning en welzijn waarbij je in een floatcabine drijft op een zoutwateroplossing (magnesiumsulfaat, oftewel Epsomzout). Doordat je drijft en je lichaam zout opneemt, kunnen zowel lichaam als geest optimaal ontspannen, wat al eeuwenlang bekend is. Mensen die een floatsessie hebben ondergaan, beschrijven deze ervaring vaak als ‘herboren worden’ of ‘volledig tot rust komen’.

Wat zijn de effecten van floaten?

Floaten kan verschillende positieve effecten hebben op zowel het lichaam als de geest. Hier zijn enkele van de mogelijke effecten van floaten: Stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit, pijnverlichting, en spierontspanning. Het is belangrijk op te merken dat de ervaring van floaten voor elk individu anders kan zijn, en de effecten kunnen variëren. Sommige mensen ervaren onmiddellijke voordelen, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben om de volledige effecten te waarderen. Floaten wordt vaak beschouwd als een persoonlijke reis van ontspanning en zelfontdekking.

Wat vond ik van floating?

Het floaten was echt fantastisch. Ik moet zeggen dat ik altijd al goed kan ontspannen, dus het was voor mij ook gemakkelijk om eenmaal in de cocon volledig te ontspannen. Ik begon met de klep open, maar na korte tijd heb ik deze gesloten omdat het dan wat warmer aanvoelde. Na een tijdje heb ik ook het licht uit gedaan en bevond ik me echt helemaal in mijn eigen cocon. Hoe geweldig! Het drijvende gevoel zorgde ervoor dat ik nog beter kon ontspannen. Als je last hebt van claustrofobie, kan de cocon misschien wat klein aanvoelen, maar het voordeel van deze cocon is dat je zelf in staat bent om hem open en dicht te doen, waardoor je de controle behoudt. Je hebt dus altijd de mogelijkheid om hem open te houden. Na de sessie voelde mijn huid, haar, lichaam en geest heerlijk aan.

Wat vond ik van floaten bij 't Cocon in Deventer?

De cocon was een fijne plek voor mijn eerste floating sessie. De eigenaresse ontving ons vriendelijk en nam de tijd om een uitgebreide uitleg te geven over de sessie. Deze uitleg gaf meteen vertrouwen. Ze legde de effecten van het floaten uit, hoe je je moest voorbereiden op de sessie, hoe het apparaat werkt en hoe je het beste kunt afsluiten na afloop. Haar rustige manier van vertellen zorgde ervoor dat je meteen in een zen-modus belandde. Ik heb de plek en de sessie als zeer prettig ervaren en zou het zeker aanraden aan anderen.

Wil jij een floatingsessie bij 't Cocon in Deventer?

Dit artikel is opgesteld zonder input van 't Cocon in Deventer en reflecteert uitsluitend mijn persoonlijke mening.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.