Kostenoverzicht treinreis Spanje: 11-daagse reis door Spanje

Op zoek naar de ultieme Spaanse trip? Bekijk ons kostenoverzicht voor een 11-daagse treinreis en maak je klaar voor een zorgeloos avontuur. Hopelijk biedt dit kostenoverzicht je waardevolle inzichten bij het budgetteren van jouw reis door Spanje.

Kostenoverzicht treinreis Spanje

Onze 11-daagse treinreis door Spanje bleek voordeliger dan verwacht. Opvallend genoeg lagen de kosten lager dan tijdens onze treinreis door Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Onze reisroute begon in Nederland en leidde ons naar Barcelona, Valencia, Artana, Tarragona, weer terug naar Barcelona, en vervolgens terug naar huis.

Openbaar vervoer

€957,95 

De kosten voor al het openbaar vervoer (trein, metro en bus) tijdens onze 11 daagse reis waren €957,95. We hebben de volgende ritten gemaakt: Rotterdam - Barcelona, Barcelona - Valencia, Valencia - Artana, Artana - Tarragona, Tarragona - Cambrils, Cambrils - Tarragona, Tarragona - Barcelona, Barcelona - Rotterdam. Ook hebben binnen Parijs van Gare du Nord naar Gare de Lyon gereisd. Dat komt neer op €43,54 per persoon per dag. Dat voor een reis van bijna 4.000 kilometer!

Wil je meer weten over reizen met de trein?

Check dan deze pagina! 

Overnachtingen

€646,58 

Tijdens onze reizen hechten we veel waarde aan onze accommodatiekeuzes. We zoeken altijd naar een schone plek met een tweepersoonsbed op een centrale locatie. Het delen van de badkamer vinden we geen probleem. Tijdens deze reis verbleven we in Barcelona, Valencia, Artana en Tarragona. De overnachtingskosten waren het hoogst in Barcelona en het laagst in Artana, wat natuurlijk te verwachten is gezien vraag en aanbod. De gemiddelde kosten voor een overnachting waren €32,32 per nacht per persoon. 

Wil je weten waar we overnacht hebben tijdens deze reis?

Check dan deze pagina! 

Eten & drinken

€790,91 

Gedurende onze 11-daagse reis hebben zijn we bijna elke dag uiteten gegaan. In Artana hebben we echter twee avonden zelf gekookt. Gelukkig zijn de kosten voor maaltijden in Spanje over het algemeen lager. Als we uit eten gingen, kozen we meestal voor een hoofdgerecht, een drankje en een koffie achteraf. Hoewel we elke ochtend ontbeten, kozen we vaak voor koffie met een tostada de tomate, wat natuurlijk de kosten drukt. Onderweg kochten we wat fruit, water en brood. En laten we niet vergeten dat we elke dag genoten van een koud biertje op het terras! Per persoon, per dag, komt dat neer op €35,95.

Overige

€33.- 

In Valencia huurden we een dag fietsen. De kosten hiervoor waren €15,- per fiets. Ook hebben we 3 keer moeten betalen voor gebruik van het toilet. Dit kostte ons €3,-.

Wij huurden een fiets bij Bajabikes. Wil jij dat ook?
Reserveer hier je fiets!

Kostenoverzicht Spanje
Kostenoverzicht Spanje
Kostenoverzicht Spanje

Totale kosten treinreis Spanje

€2428,44

De totale kosten van onze 11-daagse treinreis door Spanje bedroegen €2428,44, wat neerkomt op €110,38 per persoon per dag. Het lijkt erop dat overnachtingen in Spanje aanzienlijk goedkoper zijn dan in landen als Duitsland, Italië en Zwitserland. Dit maakt Spanje een aantrekkelijke bestemming voor reizigers met een beperkt budget. Hoewel reizen met het vliegtuig vaak sneller en goedkoper is, genieten we van de unieke ervaring van treinreizen door Spanje. Bovendien draagt ​​het bij aan een duurzamere manier van reizen.

Wil je weten waar we overnacht hebben tijdens deze reis?

Check dan deze pagina! 

Wil je meer weten over reizen met de trein?

Check dan deze pagina! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.