Curaçao buiten de gebaande paden: Ontdek Curaçao op een andere manier

Curaçao, het eilandje in het Caribisch gebied, waar de temperatuur het hele jaar door rond de 32 graden schommelt. De sfeer, de mensen, de ontspannen 'poco poco'-mentaliteit, met je voeten in het zand en een cocktail in je hand. Verken Curaçao op een unieke manier en ontdek andere routes om je verblijf onvergetelijk te maken. Niki, een lokale bewoner, heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

Ontdek Willemstad

Ontdek de Afro-Caribische invloed op Curaçao. Begin je verkenning te voet in de wijken Punda en Otrabanda. De kleurrijke straten, street art, Pondjesbrug en Handelskade zullen je bijblijven. Onderbreek deze wandeling voor de lunch - de belangrijkste maaltijd voor Curaçaoënaars - bij Plasa Bieu, een overdekte lokale markt met Creoolse gerechten. Onze favorieten zijn stoofvlees en pompoenpannenkoekjes van Zus di Plasa. Het kost bijna niets, maar je zult er optimaal van genieten.

Curacao
Curaçao
Curaçao

Huur een 4 x 4

Playa Lagun en Playa Chiki

Huur een 4x4 en verken de ongerepte natuur en stranden van Curaçao. Met de keuze uit 40 verschillende stranden, maak ik het je wat makkelijker. Naast onze favoriet Playa Lagun, met een fantastisch uitzicht en een uitstekende lunchplek met uitzicht over de baai, moet je zeker Playa Chiki verkennen. Dit is letterlijk een klein verborgen pareltje dat je, als je geluk hebt, helemaal voor jezelf hebt. Geniet van de rust, de schoonheid, het geluid van de golven en de vogels, evenals de onderwaterwereld. Let op: er zijn hier geen horecavoorzieningen of wc, en je moet 10 gulden contant betalen.

Playa Kanoa

Wil je meer ontdekken? Rij dan naar de Mid-oostelijke kustlijn naar Playa Kanoa. Het is een prachtige golfsurfplek voor ervaren surfers, maar het is ook zeker een mooie plek om gewoon naar de golven te kijken. Ernaast ligt een kleine baai waar je kunt snorkelen en grote schelpen en zee-egels kunt zien. Houd er rekening mee dat ook hier geen voorzieningen zijn. Vervolg je weg naar Boka Broosa, waar de golven tegen de rotsen slaan. Deze hele kustlijn is prachtig te bewonderen met je 4x4.


Ik huur mijn auto altijd via SunnyCars vanwege de goede service. Wanneer je op Curaçao bent is het mogelijk een auto te huren via Sunnycars.


Cultuur op Curaçao

Curaçao kent genoeg aanbod als het aankomt op cultuur. Het Kura Hulanda museum is daar een mooi voorbeeld van, sla dit museum zeker niet over. Het slavenverleden is zo'n groot onderdeel van de cultuur en het eiland. Bezoek ook de Kathedraal van Doornen, gemaakt door kunstenaar Herman van Bergen en lokale eilandbewoners. De kathedraal is gemaakt van miljoenen doornen (pika). 

Curacao
Curaçao
Curacao

Foodspots 

Naast de Kathedraal van Doornen ligt Number Ten, een heerlijk verscholen lunchzaakje met top koffie, gebak en lunchgerechten. Wil je verse vis? Ga naar de Visserij, de tonijn tataki is het wachten in de rij waard. Briso del Mar is de plek om aan zee te genieten van verse kreeft. En ben je een vleesliefhebber? Bezoek Equis. Dit concept serveert enkel op vrijdag, zonder reservering, vleesspiezen om van te smullen in een ongedwongen sfeertje. Bezoek voor een romantisch avond restaurant Serafina, voor heerlijk vers Italiaans eten in een romantische binnentuin. En heb je hierna nog trek? Er zijn genoeg Truc'i pan (foodtrucks) die tot middernacht eten en snacks verkopen. Mijn favoriet is Friday's Baby Truck, op de Caracasbaaiweg!

Daarna even met de voetjes van de vloer? Ga naar Pietermaai op donderdag en zaterdag. Hier kun je bij diverse barretjes borrelen en een drankje drinken. Mundo Bizarro is the place to be voor een dansje en live muziek.

Zeeschildpadden

Op Curaçao heb je de mogelijkheid om zeeschildpadden te spotten of zelfs met ze te zwemmen. Je kunt via Landhuis Ascension een prachtige wandeling maken tot aan Boka Ascension. Hier bevindt zich het Tortuga Trail, waar je in de inham regelmatig de kopjes van schildpadden boven water ziet komen. Deze route biedt een belofte van prachtige beelden.

Zeeschildpadden Curaçao
Zeeschildpadden Curaçao
Zeeschildpadden Curaçao

Wil je met zeeschildpadden zwemmen of ze van dichtbij bewonderen? Vermijd Playa Grandi, want het is er vaak druk met toeristen. Ga in plaats daarvan 's ochtends vroeg naar Daaibooi. Aan de rechterkant van de baai zie je vaak zeeschildpadden. Je kunt ook Playa Lagun bezoeken, waar de schildpadden de vissersboten volgen voor wat restjes vis. Let wel: raak de schildpad niet aan en houdt gedegen afstand, je verstoort hiermee de natuur en ze kunnen flink bijten!

 

Dit artikel is geschreven door Niki. Heb je vragen over het schitterende Curaçao? Je kan haar bereiken via Instagram.


Meer buiten de gebaande paden?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.