Bergen: de stad tussen de zeven bergen!

De stad tussen de zeven bergen. Bergen is de hoofdstad van de Noorse provincie Vestland en is de op één na grootste stad van Noorwegen. Wij verbleven er enkele dagen in augustus en ook in deze periode kun je wisselingen ervaren in het weer. Het ene moment loop je in je T-shirt en het andere moment kun je weer je trui en regenjas erbij pakken want doordat de stad zich bevindt tussen zeven bergen blijven de buien vaak hangen boven de stad. Maar er is genoeg te zien zowel binnen als buiten. 

Fløyen

Eén van de zeven bergen heet Fløyen en deze is dan ook erg populair omdat je daar een prachtig uitzicht hebt over de stad. Je kunt op twee manieren op deze berg komen en dat is te voet of via een kabelbaan. De berg Fløyen is 320 meter boven de zeespiegel en neemt je binnen 5 tot 8 minuten mee naar het uitkijkpunt. Eenmaal boven bij de top kun je genieten van het uitzicht, loslopende geitjes, souvenirs winkels of natuurlijk op de foto met de trol. Ja, want aan trollen ontkom je niet in Noorwegen. Trollen zijn verbonden met Scandinavië en in het speciaal met Noorwegen. Er zijn talloze volksverhalen dat trollen in de nacht actief zijn en overdag niet te zien zijn omdat ze door het zonlicht versteend worden en barsten. In de Noorse wetten tussen de 12e en 14e eeuw was het uitlokken van een trol een zwaar misdrijf. Ze komen in verschillende maten en vormen voor en zo ook op de berg Fløyen.

Bergen
bergen
bergen
bergen
NOMAD® | rugzakken en backpacks

Bryggen

Weer beneden na een ritje met de Fløybanen is er nog veel meer te zien waaronder Bryggen oftewel de gekleurde houten huisjes langs de kade. Deze historische huisjes staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de huisjes van binnen bewonderen waaronder Julehuset (kersthuis) maar je kunt ook door de smalle straten naar achter waar je meer kunt leren over de historie van deze plek.

Fisketorget

Langs de haven, boten en winkels vind je de beroemdste vismarkt (Fisketorget) van Noorwegen. Sinds de 13e eeuw wordt hier vers gevangen vis verhandeld. Een populaire plek om langs te lopen en als je van vis houdt natuurlijk wat te eten. En vergeet je portemonnee niet want ja Noorwegen is een duur land, maar dat is het allemaal waard!

Bergen
Bergen
Bergen

Byparken

En dan eindigen wij bij Byparken (stadspark). Een park met een grote vijver en fontein waar veel studenten, gezinnen en toeristen zijn te vinden, als de zon schijnt natuurlijk. Een opvallende bezienswaardigheid is het muziekpaviljoen en het standbeeld van Edvard Grieg met daarachter een plein (Festplassen) waar regelmatig festiviteiten worden georganiseerd.

Dit artikel is geschreven door Cassandra & Sjoerd van @Placetogoto. Heb je vragen over Bergen. Stuur ze gerust een berichte via Instagram.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.