Foodspots Venlo

Voor mijn werk heb ik 6 maanden gedetacheerd gezeten in Venlo. Elke week sliep ik een nachtje in de Limburgse stad. En elke week ging ik naar een ander restaurant. Ik heb voor jou dus vele opties getest. Hieronder vind je mijn tips.

1. Eethuis Tante Toer

Dit kleine maar gezellige restaurant is misschien wel mijn favoriet in Venlo. Er worden hier gerechten geserveerd van over de hele wereld. De specialiteit van het huis is de Indonesische keuken. Ik koos voor het gerecht 'combi Vega'. Het was voor even of ik terug was in Indonesië. Wil je zeker zijn van een plekje, dan is het verstandig te reserveren. 

2. Eetcafé de Brasserie

In dit oud bruine eetcafé wordt je hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel. De sfeer is ontspannen en het eten is er heerlijk. De keuze is reuzen, denk daarbij aan sate, salades en pasta. Elke keer als ik naar dit restaurant ging zat het gezellig vol. De locals gaan ook graag naar eetcafé de Brasserie, wat natuurlijk een goed teken is. 

3. Foodhall Mout

Zoals de naam al zegt, dit is een foodhall. Er zijn meerder keukens (Mexicaanse, Aziatische en Italiaanse) aanwezig waardoor er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is. De aankleding van deze plek is gezellig en het eten is goed. Ook het personeel is erg vriendelijk. Mijn favoriete streetfood bij Foodhall Mout zijn de nachos en de gyoza!

Foodspots Venlo
Foodspots Venlo

4. Unami

Ben jij toe aan sushi wanneer je in Venlo verblijft. Dan is Unami de juiste keuze. Ik heb hier meerdere keren sushi of een pokebowl gehaald. Elke keer was het weer verrukkelijk. Toegegeven, ik heb niet gegeten in het restaurant. Ik weet ook niet of dat de juiste keuze is, elke keer als ik in dit restaurant kwam om mijn maaltijd op te halen was er niemand aan het dineren. Hierdoor oogt het restaurant minder gezellig. Mijn advies, haal een lekkere maaltijd bij Unami en eet deze op aan de Maas. 

5. Milk and Cookies

Milk and Cookies is dé plek in Venlo om te genieten van een heerlijk ontbijt of verrukkelijke lunch. Deze trendy hotspot biedt een scala aan lekkernijen, waaronder heerlijke pannenkoeken, tosti's en salades. De sfeer en inrichting van het restaurant dragen bij aan een rustige en ontspannen ervaring, perfect om even tot rust te komen na een drukke ochtend.

6. Kreta

Grieks genieten doe je bij Kreta. Het personeel verwelkomt je vriendelijk en het eten is er heerlijk. Extra voordeel van dit restaurant. Ze hebben veel vegetarische opties. Dit komt niet vaak voor wanneer je bij een Grieks restaurant gaat eten. 

7. IJsco Fantastico

Hier kun je het lekkerste schepijs van Venlo halen. Daarbij kijk je vanuit het terras uit over het water en de boulevard. Dit maakt de plek ook nog eens gezellig om even te genieten van je koude versnapering. 

Op zoek naar meer Venlo tips?