Reizen, schrijven, ervaren | Mijn inzichten na een jaar bloggen

Een jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog omdat ik geniet van reizen. Daarnaast vind ik het leuk om mijn reisverhalen te delen en anderen te helpen om prachtige bestemmingen te ontdekken. Mijn blogavontuur begon met een aantal berichten, en al snel raakte ik enthousiast. In één jaar tijd heb ik meer dan 100 pagina's geschreven, waarbij sommige beter werden bezocht dan andere. Maar ook daar leer je van. Kortom, het bloggen is uitgegroeid tot een fantastische hobby waar ik veel plezier aan beleef, en wellicht groeit het ooit uit tot meer.

Hoe is mijn eerste jaar als blogger geweest?

In mijn eerste jaar als blogger was ik in de weekenden en avonden druk bezig met schrijven. Dit deed ik naast mijn fulltime baan van 36 uur per week, dus het was behoorlijk doorzetten. Echter, omdat ik het schrijven en het opbouwen van mijn website zo leuk vind, kostte het me weinig energie en kreeg ik er juist energie van. De focus van mijn website ligt op het ontdekken van reizen en mooie bestemmingen, maar omdat ik ook geïnteresseerd ben in besparen en sparen om vaker op reis te kunnen, ben ik hier ook over gaan schrijven. Soms is het nog zoeken naar de beste plek om mijn blogs te plaatsen en hoe ik ze goed vindbaar kan maken, maar naarmate ik langer schrijf, word ik er steeds beter in. Al doende leert men!

Een jaar als blogger
Een jaar als blogger

Mijn reizen afgelopen jaar

Afgelopen jaar heb ik veel fantastische bestemmingen mogen verkennen. Ik ben met een vriendin naar Alicante gereisd, heb een lang weekend doorgebracht in de buurt van Girona, steden bezocht zoals Londen en Parijs tijdens korte trips, en met mijn vriend heb ik een drie weken durende treinreis door Europa gemaakt. Al deze reizen hebben me geïnspireerd om nieuwe blogs te schrijven.

Samenwerken met andere bloggers

Ik ben gestart met het benaderen van gastbloggers om anderen de kans te geven te schrijven over hun geweldige bestemmingen. Veel mensen reageerden enthousiast, en daardoor zijn er inmiddels tal van gastblogs op de website verschenen. Een geweldige ontwikkeling! Mijn oprechte dank gaat uit naar alle gastbloggers die hebben bijgedragen aan het succes van deze website. Geweldig!

Samenwerken met merken

De samenwerking met diverse merken begint langzaam op gang te komen. Het is voor mij ongelofelijk dat ik nu al op dit punt ben. Ik werk samen met kleine ondernemers, zoals www.hamamdoeken.nl en www.paspoorthoes.nl, evenals met grote merken zoals TUI.nl, Transavia en NOMAD. Dankzij deze samenwerkingen heb ik mijn eerste inkomsten verdiend met de website. Dat maakt me trots en vind ik echt super tof!

Doelen en toekomstplannen

Mijn uiteindelijke doel is om van mijn blog te kunnen leven, maar dat is op dit moment niet het belangrijkste. Ik wil blijven genieten van het schrijven, meer gastbloggers de kans geven en het aantal bezoeken aan de website vergroten. Dit hoeft niet van de ene op de andere dag skyhigh te gaan; als ik maar een stijgende lijn zie. Het zou leuk zijn als www.ikgaopreisenikneemmee.nl een merk wordt, mijn merk. Mijn doel voor het komende jaar is vooral om meer bezoekers te genereren, stapje voor stapje.

Een jaar als blogger
Een jaar als blogger

Mijn reisplannen voor 2024

Ik heb alweer twee leuke reizen en twee nachtjes weg geboekt. Zo ga ik in januari een nachtje naar Deventer en Maastricht. Eind februari gaan we met de trein richting Valencia met een tussenstop in Barcelona. Maar de vetste reis gaat plaatsvinden in mei, dan ga ik drie weken naar Indonesië en bezoek ik de eilanden Sumatra, Bali en de Gili's.

Meest gelezen blogs in mijn eerste jaar bloggen

Het afgelopen jaar heb ik talloze blogs geschreven, en er zijn een aantal pagina's op mijn website die bijzonder populair zijn. Hier zijn mijn meest bezochte pagina's:

Nieuwe samenwerkingen

Wil je met mij samenwerken? Of het nu als blogger is of als merk, voel je vrij om contact met me op te nemen. De makkelijkste manier is via e-mail, maar je mag me natuurlijk ook benaderen via mijn Instagram.