Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Vorig jaar heb ik met mijn familie een reis gemaakt naar Valencia. We verkenden deze prachtige stad onder een stralende zon van 38 graden. Hoewel het een uitdaging was, was het absoluut de moeite waard! Valencia heeft een onweerstaanbare charme; vooral de oude stad met zijn smalle straatjes en gezellige eetgelegenheden kon ik erg waarderen.

Hoe kom je in Valencia?

Valencia is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland, met talrijke vluchtopties. Wij kozen voor een vlucht met Transavia. Aan het einde van december staat er hoogstwaarschijnlijk weer een reis die kant op gepland, maar dit keer nemen we de trein. Onze route voert ons via Parijs, Barcelona en uiteindelijk naar Valencia. Natuurlijk blijft ook de mogelijkheid om met de auto te gaan altijd open.

Wat is er te doen in Valencia?

Struin door de oude stad

Het is een waar genoegen om door de oude stad van Valencia te wandelen. Hier vind je een overvloed aan historische gebouwen, waaronder de imposante kathedraal, en talloze levendige pleinen. Op elke hoek zijn er sfeervolle terrassen en charmante eetgelegenheden te ontdekken. De oude stad vormt werkelijk het kloppende hart van Valencia.

Geniet van een fietstour met Bajabikes

Onder leiding van een Nederlandstalige gids verken je de stad tijdens een boeiende tour van drie uur. Je krijgt een uitgebreid beeld van deze prachtige bestemming, van de opgedroogde rivierbedding tot de historische oude stad en het moderne gedeelte met zijn indrukwekkende architectuur. De deskundige gids deelt bovendien fascinerende inzichten over het leven in de stad en de lokale tradities. Al met al is deze ervaring zeer aan te raden!

Beklim de kathedraal van Valencia

Bij het betreden van de kathedraal wordt er een bescheiden entreebedrag gevraagd om toegang te krijgen tot de klokkentoren. Een verkeerslichtsysteem regelt het verkeer naar boven en beneden. Eenmaal goedgekeurd, wacht er een klim van 207 treden naar de toren, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de betoverende stad. De inspanning van de beklimming wordt zeker beloond

Wandel door de wijk Ruzafa

De wijk Ruzafa, ook wel bekend als Russafa, is een levendige en trendy wijk in Valencia die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel inwoners als bezoekers. Deze wijk staat bekend om zijn artistieke en bohemien sfeer, en het is een mix van oude charme en moderniteit.

Ga een dagje naar het strand

Voor mij was het behoorlijk heet om onder de felle zon op het strand te liggen. Echter, wanneer het weer wat gunstiger is, is dit strand absoluut de moeite waard. Het betreft een uitgestrekt zandstrand, bezaaid met talrijke strandpaviljoens en eetgelegenheden.

Uitzicht over de stad vanaf de kathedraal
Paella bij La Pepica

Welk vervoer kan makkelijk gebruiken in Valencia?

Tijdens ons verblijf in Valencia hebben we optimaal gebruikgemaakt van de Valenbisi-fietsen. Dankzij een handige app konden we deze fietsen overal in de stad huren en weer probleemloos terugplaatsen. Daarnaast hebben we ook gebruik gemaakt van de tram; het aanschaffen van een ticket verliep erg soepel. Toen we in Valencia waren, hadden we de behoefte om een dorpje te bezoeken dat op 30 minuten afstand van de stad lag. Voor dit doel hebben we Cabify gebruikt, de Valenciaanse equivalent van Uber, aangezien Uber niet beschikbaar is in deze stad.


TIP!

DRINK HET VERFRISSENDE DRANKJE 'AGUA DE VALENCIA'


Wat zijn leuke restaurants in Valencia?

Eet de lekkerste Paella bij La Pepica

In Valencia is er één restaurant dat je absoluut niet mag missen: La Pepica. Deze eetgelegenheid is beroemd om zijn voortreffelijke paella. Ik moet erkennen, het was werkelijk verrukkelijk! Wel moet je geen al te hoge verwachtingen hebben van de ambiance van het restaurant, want de TL-verlichting is rijkelijk aanwezig. Maar eerlijk gezegd heeft dat ook zijn eigen unieke charme.

Ga ontbijten/bruchen bij Mas Bonitas

Mas Bonitas heeft twee vestigingen in de stad, één in de levendige wijk Ruzafa en de andere bij het strand. Hier kun je echt genieten van heerlijke ontbijt-, brunch- en lunchopties. Bovendien zijn de taarten er buitengewoon smakelijk en oogstrelend. Een bezoek aan deze plek is absoluut een aanrader!

Eet de lekkerste tapas bij Tinto Fino Ultramarino

Deze eetgelegenheid bevindt zich in het historische centrum. Zodra je binnenkomt, word je verwelkomd door verfrissende airconditioning, wat vooral een zegen was gezien de hitte buiten. En afgezien van de aangename koelte, was het diner werkelijk verrukkelijk. Het personeel was uiterst vriendelijk en dit leverde ons een fantastische avond op.

Het smalste huisje van Europa
Foto's maken!
Op de toren in Valencia

Waar kan je het beste overnachten?

Travel Hábitat Ayuntamiento: een fijn 6-persoon appartement

Ons verblijf was bij Travel Hábitat Ayuntamiento. Dit appartement is geschikt voor maximaal 6 personen. Het was goed onderhouden en de airconditioning functioneerde feilloos. Daarnaast is de locatie van het appartement uitstekend. Binnen 10 minuten lopen ben je in de oude stad. Als je van plan bent om Valencia te verkennen met een groep, dan is dit absoluut een uitstekende keuze om te boeken!

Wat vind ik van Valencia?

Valencia is een veelzijdige stad. Vanwege het warme klimaat heb ik wellicht een wat andere indruk gekregen, aangezien ik elke middag meedeed aan de siësta. Het oude gedeelte blijft mijn meest geliefde deel van Valencia. Ik ben van plan om deze stad zeker opnieuw te bezoeken, wellicht ergens in maart of april wanneer de temperaturen wat milder zijn! Dat zou ook mijn aanbeveling zijn: vermijd een bezoek tijdens de zomermaanden.


Vond je deze pagina interessant? Lees dan ook...