Watervallen bij Munduk

Munduk, gelegen in het betoverende binnenland van Bali, staat bekend om zijn adembenemende natuur en zijn rust. Wij verbleven 2 nachten in Munduk, waardoor we keuzes moesten maken in welke watervallen we gingen bezoeken. Wij hebben gekozen voor de Banyu Wana Amertha watervallen, een echte hidden gem. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan deze schitterende watervallen.

Hidden gem: Banyu Wana Amertha Watervallen

De Banyu Wana Amertha Watervallen bestaan uit 4 prachtige watervallen. Bij aankomst zagen we dat er weinig andere toeristen waren, dus we waren wat sceptisch. Later bleek dat er weinig toeristen waren omdat dit onontdekte watervallen van Munduk zijn. Het is echt een verborgen parel. Eenmaal bij de watervallen waren we betoverd door de schoonheid. De watervallen en natuur eromheen zijn indrukwekkend mooi. Maar wat misschien nog wel mooier is, je bent daar met weinig andere toeristen waardoor de plek magisch aanvoelt. Deze plek is (nog) een echte Hidden Gem!

Praktische informatie over de watervallen

Voor 40.000 IDR (ongeveer 3 euro) kun je deze watervallen bezoeken. De watervallen kun je elke dag bezoeken tussen 7.00uur en 17.30uur. De watervallen zijn geschikt om een verfrissende duik in te nemen. Dus trek je zwemkleding aan en geniet van het frisse en kristalheldere water. 

De Banyu Wana Amertha Watervallen
De Banyu Wana Amertha Watervallen

De route naar de Banyu Wana Amertha Watervallen

Vanuit Munduk rij je in ongeveer 30 minuten naar parkeerplaats bij de watervallen. Op deze parkeerplaats kun je ook je de auto of scooter parkeren. (Klik hier voor de locatie!) We hebben onze waterschoenen aangetrokken en zijn  begonnen aan de wandeling richting de watervallen. In ongeveer 20 minuten ben je bij de eerste waterval. De paden zijn goed aangelegd, waardoor het een gemakkelijke en veilige route is. Aan het einde van dit pad daal je af via trappen, hier kan het soms wat glad zijn.

Natuurlijk moet je al deze trappen en het pad, na het bezichtigen van de watervallen, ook weer omhoog lopen. Met een aardige conditie is deze wandeling goed te doen. Al moet je op de terugweg aardig wat hoogtemeters maken. Mocht je de tocht omhoog niet willen of kunnen maken, dan er is de mogelijkheid om op de scooter naar boven te gaan. Dit kost je dan uiteraard wel een paar euro.

De Banyu Wana Amertha Watervallen
De Banyu Wana Amertha Watervallen
De Banyu Wana Amertha Watervallen

De prachtige Banyu Wana Amertha Watervallen 

Er zijn een aantal redenen waarom deze watervallen aan te raden zijn. Ten eerste, de watervallen zijn stuk voor stuk mooi. Ten tweede, de tocht naar de watervallen is goed te doen, veilig en schoon. Ten derde, er zijn weinig andere toeristen waardoor je de plek nog magischer is. Dus mocht je twijfelen over welke waterval je gaat bezoeken tijdens je tijd in Munduk, dit is mijn tip!

Veel gestelde vragen over de Banyu Wana Amertha Watervallen

Zijn er faciliteiten zoals toiletten en kleedkamers?

Ja, er zijn basisvoorzieningen zoals toiletten en kleedkamers beschikbaar, deze zijn bij de parkeerplaats aanwezig. Beneden bij de watervallen zijn deze voorzieningen niet aanwezig.

Zijn de watervallen geschikt om in te zwemmen?

Ja, de natuurlijke zwembaden aan de voet van de watervallen zijn perfect om in te zwemmen of gewoon even af te koelen. Het water is kristalhelder en verfrissend.

Zijn de watervallen geschikt voor kinderen?

Ja, de wandeling naar de watervallen is relatief eenvoudig en geschikt voor kinderen. De zwembaden bij de watervallen zijn ondiep genoeg voor kinderen om veilig in te spelen.

Meer weten over reizen door Bali? Hier lees je er alles over!