Tibits | Een Zwitsers vegetarisch en veganistisch restaurant

Tibits is een restaurantketen die op meerdere locaties in Zwitserland en Duitsland te vinden is. Het is een populair restaurant waar je kunt genieten van heerlijke vegetarische en veganistische maaltijden. Een fijne plek voor een gezonde maaltijd. Het restaurant heeft een bijzonder concept dat veel mensen aantrekt. Ben je nieuwsgierig naar deze Zwitserse restaurantketen? Lees dan snel verder!

Tibits Bern

Tijdens ons verblijf in Bern zochten we naar een betaalbaar vegetarisch restaurant en vonden via de Happy Cow-app de uitblinker: Tibits. Na het zien van de foto's en het lezen van enthousiaste recensies waren we meteen overtuigd. Die avond bezochten we een van de twee Tibits-restaurants in Bern.

Het concept

Bij aankomst in het restaurant word je verwelkomd door een uitgebreid buffet waar je kunt kiezen wat je lekker vindt. Ik kan je vertellen, het maken van keuzes is niet eenvoudig, gezien de overvloed aan heerlijkheden. Nadat je hebt opgeschept, loop je naar de kassa waar je bord wordt gewogen en betaal je. Als één bord niet genoeg is, kun je gerust nog een keer gaan of jezelf trakteren op de heerlijke desserts.

Tibits | Vegan en vega

Mijn ervaring bij Tibits Bern

In Zwitserland schrokken we van de prijzen, want alles is duur. Maar wanneer je bij Tibits gaat eten, is het relatief goedkoop. Dat betekent dat je in elk ander restaurant in Zwitserland zeker meer kwijt zou zijn, zeker voor een voedzame maaltijd als deze. Als voorbeeld: voor twee personen waren we ongeveer 40 euro kwijt. Dat bedrag omvatte een bord eten en een flesje water. Dit blijft natuurlijk een hoog bedrag voor ons Hollanders.

Andere Tibits restaurants

In Zwitserland vind je 11 vestigingen van Tibits restaurants. In Bern zijn er 2 en in Zürich zijn er 3. Ook vind je vestigingen in Luzern, Basel, Lausanne, Winterthur en St. Gallen. In Duitsland is er 1 vestiging, in Darmstadt. Er was ook een Tibits in Londen, maar deze is helaas gesloten tijdens de corona-pandemie. Mocht je een van deze steden bezoeken, dan is het zeker aan te raden eens een bordje te vullen bij een van de Tibits restaurants.

Wil je meer info over Zwitserland?

Treinrondreis Zwitserland