Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | Wandelen in de Betuwe

Dit landgoed ligt in mijn directe omgeving, en het is als het ware mijn achtertuin. Hier ben ik opgegroeid en heb ik vele uren spelend en wandelend doorgebracht. Het landgoed biedt tal van interessante activiteiten en bezienswaardigheden. In dit artikel deel ik graag meer over wat het te bieden heeft.

Parkeren op het landgoed

Als je met de auto naar Mariënwaerdt gaat, is de handigste optie om te parkeren bij Pannenkoekenhuis De Stapelbakker. Parkeren op het landgoed is gratis. Vanaf De Stapelbakker kun je gemakkelijk de natuur inlopen.

Openbaar vervoer naar het landgoed

Het station van Beesd ligt aan de rand van Marienwaërdt, waardoor het landgoed gemakkelijk bereikbaar is met de trein. Vanaf het station loop je in slechts 10 minuten naar het landgoed.

Wandelen op het Landgoed

Mariënwaerdt is een uitgestrekt landgoed met talloze wandelroutes, variërend van 3 tot meer dan 25 kilometer lang. Als je op het landgoed bent, raad ik je zeker aan om richting het bos te wandelen, waar je ook de Linge kunt bewonderen. Langs de routes zijn overal picknicktafels te vinden waar je kunt stoppen voor een pauze. Hier kun je genieten van het uitzicht, de natuur en het gezang van de vogels. 


Ben je op zoek naar leuke wandelroutes over het landgoed? Open dan de Komoot!

Hier zijn meer dan 20 routes te vinden!


Een makkelijke, toegankelijke route die ik iedereen kan aanraden, is DEZE!! Het is een route van iets meer dan 5 kilometer. Tijdens deze wandeling geniet je van verschillende uitzichten op het landgoed.

Eten en drinken op Marienwaërdt

Voor een uitgebreide lunch of diner is Pannenkoekenhuis De Stapelbakker de beste keuze. Naast heerlijke pannenkoeken bieden ze ook een breed scala aan andere gerechten. Denk aan salades, sandwiches, de beroemde Lakenvelder biefstuk en andere producten afkomstig van het landgoed. Er is een ruim terras beschikbaar en naast het terras is er een speelplaats voor kinderen.

Van 15 maart tot 14 april opent de Abtsbouwing zijn deuren voor het publiek. Het wordt een pop-up koffiebar met een terras, gelegen middenin het historische hart van ons landgoed. Normaal gesproken is deze plek gesloten voor het publiek, maar vanaf 15 maart kun je er genieten van de heerlijkste taarten, sappen van het landgoed, soepen en natuurlijk koffie!

Shoppen bij Heerlijkheid Marienwaërdt

Op het landgoed bevindt zich de landgoedwinkel, die het pand deelt met de Stapelbakker. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan biologische landgoedproducten, zoals moestuinjams, chutneys, curd, landgoedkazen, sappen en nog veel meer lekkernijen van het landgoed. Ook kun je er Lakenvelder rundvlees, huisgemaakte appeltaart en de beroemde walnotentaartjes van barones Van Verschuer kopen. Op zoek naar een origineel cadeau? Dan is dit dé winkel voor jou.

Landgoedfair 2024

De 28e editie van de Landgoedfair staat gepland van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus 2024. Elk jaar trekken veel mensen terug om te genieten van de heerlijke sfeer, culinaire lekkernijen en prachtige producten die te koop zijn. De verscheidenheid aan stands varieert van kleding en etenswaren tot hottubs en auto's, en nog veel meer. Naast de vele koopwaar zijn er ook boeiende demonstraties, interessante rondleidingen en genoeg om je te verwonderen. Wil je meer weten over de fair? Lees het hier.


Wil je meer weten over de Betuwe?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.