Wandelen op de Veluwe: Happen & Stappen bij de Posbank

De Posbank is een prachtig natuurgebied in Gelderland dat zich bevindt op de Veluwezoom. Het gebied is geliefd bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers vanwege de schitterende natuur en de vele wandel- en fietspaden die door het gebied lopen. Maar wist je dat je hier ook kunt genieten van heerlijk eten tijdens een "happen en stappen" tocht? Bij een "happen en stappen" tocht ga je wandelen en onderweg stop je bij verschillende horecagelegenheden om te genieten van een hapje en drankje. De route bij de Posbank is ongeveer 10 kilometer lang en voert je door de prachtige natuur van de Veluwezoom.

Het startpunt van de Posbank-route: Paviljoen de Posbank

De route over de Posbank begint bij Paviljoen de Posbank, een sfeervol restaurant in het hart van de Veluwezoom. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen met een heerlijk kopje koffie en een stukje taart. Dit is de perfecte start van de dag, waarbij je direct in de ontspannen sfeer van de Veluwe komt. Vanuit het paviljoen start de route van ongeveer 6 kilometer die je wandelend door de bossen van de Veluwe naar de tussenstop brengt. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en de rustgevende omgeving. Het is een mooie wandeling die voor iedereen goed te doen is

Posbank
Uitzicht Posbank
Uitzicht tijdens happen & Stappen

De tussenstop van de Posbank-route: Koetshuis van Landgoed Rhederoord

Tijdens onze wandeltocht van 6 km door de bossen kwamen we aan bij onze tussenstop: het koetshuis van Landgoed Rhederoord. Hier werden we verwelkomd met een heerlijke kom aspergesoep, perfect op smaak gebracht en geserveerd met knapperig brood. We konden neerploffen op het zonovergoten terras en genieten van het prachtige uitzicht op het landgoed. De ontspannen sfeer en het heerlijke eten maakten deze tussenstop tot een onvergetelijke ervaring.

Het eindpunt van de Posbank-route: Paviljoen de Posbank

Wat een geweldige afsluiting van de route over de Posbank! Het eindpunt is namelijk hetzelfde als het beginpunt, maar wat een fantastische weg hiernaartoe. We hebben gewandeld door het bos en hebben daarnaast kunnen genieten van het schitterende uitzicht over de hei van de Veluwe. Bij aankomst op het eindpunt werden we verwend met een heerlijke lunch waarbij we van de kaart konden kiezen. Wij kozen voor de loaded fries en de overheerlijke oesterzwamkroketten met brood. Het was een perfecte afsluiting van een geweldige dag!

De bereikbaarheid van de Posbank-route

De happen en stappen route is gemakkelijk met de auto te bereiken en parkeren was geen probleem. Er was voldoende ruimte beschikbaar, zelfs bij mooi weer. Je parkeert je auto op de parkeerplek bij Paviljoen de Posbank. Met het openbaar vervoer is het lastig om deze plek te bereiken. Het is dus aan te raden om met de auto te gaan. 

Wanneer is de Posbank-route op zijn mooist?

In de maand augustus staat de heide volop in bloei, wat wat mij betreft de mooiste tijd is om te gaan. Maar het is ook de drukste tijd op de hei. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om niet tussen de hordes mensen te lopen. Aangezien je pas vanaf 10.00 uur kunt beginnen, zal het behoorlijk druk zijn als je deelneemt aan de happen & stappen activiteit. De foto's op deze pagina zijn genomen in maart, en zelfs toen vond ik de heide al schitterend. Dus als je op zoek bent naar een paarse heide, dan is augustus de beste keuze. Als je niet om de bloeiperiode geeft, kun je het hele jaar door van de prachtige natuur op de Veluwe genieten.

Wil je meer weten over de Veluwe? Lees dan: 20 leuke plekjes die je bezocht moet hebben op de Veluwe

Wat vond ik van deze route?

De Posbank-route was absoluut geweldig. Wat mij betreft is de lengte van de route perfect. Over een afstand van 12 km wandel je door bossen en over de heide. De variatie in het landschap zorgt ervoor dat je geen moment verveeld raakt. Bovendien kun je onderweg genieten van uitstekend eten. Ik zou deze route ten zeerste aanbevelen aan iedereen die van wandelen houdt.

Cadeaubon voor happen & stappen

Happen en stappen is op tal van locaties in Nederland beschikbaar, en er zijn veel routes om te verkennen. We zijn zeker van plan om nog meer van deze routes te ontdekken. Na het lopen van deze specifieke route, kwamen we op het idee om een Happen & Stappen-bon te geven aan mijn schoonouders. Via de website van Happen en Stappen kun je een cadeaukaart aanschaffen. De ontvanger kan dan zelf een route uitkiezen. Mijn schoonouders waren in ieder geval enthousiast over dit cadeau. Hier kun je een cadeaubon kopen.


Meer over wandelen...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.