Singapore buiten de gebaande paden: Deze 5 spots moet je zien

Veel reizigers bezoeken Singapore voor een paar dagen en kunnen helaas niets meer zien dan de highlights van de stad. Dat is jammer! Singapore heeft zo veel moois te bieden, zo veel bijzondere plekken buiten de gebaande paden waar bijna niemand komt. In dit artikel deel ik 5 spots met je waar geen of vrij weinig toeristen komen tijdens hun vakantie naar Singapore. Voeg deze dus toe aan je bucketlist!

1. Een vergeten themapark

Je hebt vast wel eens gehoord van Tijger Balsem, dat goedje wat je op spieren smeert als je spierpijn hebt. In het westen van Singapore vind je een oud Chinees mythologisch themapark wat vroeger Tiger Balm Gardens heette. Broers Haw en Par richtte het themapark op en noemden het naar het goedje wat hun vader had ontwikkeld. Later werd het park gerenoveerd en hernoemd als Haw Par Villa. Haw Par Villa bestaat uit meer dan 1.000, vaak bizarre, beelden die zaken uit de Chinese literatuur en mythologie afbeelden. De 10 Courts of Hell, onderdeel van het Hell's Museum, is de hoofdattractie van het park. Singaporezen nemen hier hun kinderen mee naartoe om te laten zien wat er met je gebeurt als je liegt, iets steelt of een ergere daad uitvoert zoals moord. Akelige beelden maar voor ons bijzonder om te zien.

2. Wijken van Singapore buiten de gebaande paden

Little India, Chinatown en Kampong Glam zijn de meest bekende wijken van Singapore, maar er zijn nog een hoop andere leuke wijken waar vrijwel geen toeristen komen. Tiong Bahru staat bekend om de art deco, mooie muurschilderingen en gezellige koffieshopjes. Katong is een echte heritage wijk met kleurrijke huizen, de Peranakan cultuur, knusse restaurantjes en boutique winkeltjes vol leuke hebbedingetjes. Geylang ligt naast Katong en staat bekend als het Red Light District van de stad. Het is een aanrader om een tour te doen door deze wijk om er alles over te leren en illegale praktijken van dichtbij te zien.

3. Fietsen op het eiland Pulau Ubin

Singapore bestaat uit meerdere eilanden waarvan je sommige kunt bezoeken. Een van de leukste eilanden is Pulau Ubin. Met een kort ferryritje kun je naar dit heerlijke groene eiland vol rust. Pulau Ubin kent één dorpje waar de tijd zo'n 60 jaar stil heeft gestaan. Hier kun je een fiets huren en op eigen houtje het eiland ontdekken. Overal staan borden en goede wegwijzers dus verdwalen zul je niet. Enkele leuke bezienswaardigheden zijn de Wei Tuo Fa Gong tempel, Chek Jawa Wetlands boardwalk en de mooie steengroeve-uitzichtpunten op het eiland. Avonturiers kunnen rondom het eiland kajakken of meegaan op een tour om het uitgebreide wildlife en de mangroves te ontdekken.

 

Sungei Buloh Wetland
Emigratiecoach Karin
 huisjes is in de wijk Katong

4. Het laatste dorp van de stad

In de jaren 1950 bestond Singapore nog uit een hoop kleine kampongs (dorpjes in het Maleisisch), huizen gemaakt van hout, overal kippen en geiten en men verdiende vooral geld met de verkoop van vis of gewassen. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen. In het hart van Singapore vind je nog zo'n dorp, hoewel het tegenwoordig ietsjes moderner is. Kampong Lorong Buangkok kun je alleen bezoeken met een tour, maar dat is echt de moeite waard. Je leert alles over de geschiedenis van Singapore, over de kampong en hoe het leven daar nu nog steeds is.

5. Het meest afgelegen natuurpark van Singapore

Voor natuurliefhebbers is er ook veel te doen. Het park wat het meeste buiten de gebaande paden van Singapore ligt, is het Sungei Buloh Wetland Reserve. Dit park ligt in het noordwesten van de stad en vanuit hier kun je zelfs Maleisië zien. Omdat het park zo ver van het centrum af ligt, wordt het door weinig mensen (inclusief locals) bezocht. De Wetlands zijn belangrijk voor de honderden vogelsoorten die hier een stop-over maken tijdens de migratie. Het park bestaat niet alleen uit mangroves maar ook bossen, verschillende vijvers en wadden. Verschillende wandelpaden en mooie houten boardwalks nemen je mee door de natuur. Naast de vele vogels vind je hier ook krokodillen, slangen, varanen, apen en bijzondere slijkspringers.

 

Dit artikel is geschreven door emigratiecoach Karin. In 2014 vertrok ze samen met haar man naar Amerika waarna ze in 2018 naar Singapore verhuisden. Ze is een echte kenner van de stad en helpt anderen graag met hun emigratie of vakantie naar Singapore. Voor meer informatie kun je terecht op haar website www.ikwilemigreren.nl.


Wil je meer tips voor Singapore?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.