Hoe mijn eerste soloreis mij inspireerde anderen te helpen!

Ik had altijd al gedroomd van een avontuurlijke reis naar een exotisch land, en in oktober 2021 was dit moment eindelijk aangebroken. Voor het eerst buiten Europa, alleen en in een pandemie. Met een mix van opwinding en zenuwen stapte ik op het vliegtuig voor mijn eerste solo reis naar Costa Rica.

Mijn eerste soloreis door Costa Rica

Bij aankomst voelde ik alle zenuwen goed gieren door mijn lijf. Het was echt, ik was echt in een heel ander land aan de andere kant van de wereld. Ik had er zo veel zin in. Mijn reis nam me mee door verschillende delen van Costa Rica. In Santa Teresa leerde ik basis Spaans en nam ik surflessen. Ook zag ik hier walvissen en heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een schildpaddenopvang. In Monteverde ging ik op een zipline-avontuur, waar ik de nevelwouden verkende. Het zweven tussen de boomtoppen was echt fantastisch!

Daarna trok ik naar de kust van Puerto Viejo, waar ik genoot van de zon, de zee en het strand. Ik danste op Spaanstalige muziek met de locals en verkende het stadje als een echte Nederlandse toerist op de fiets. Op mijn reis ontmoette ik andere avontuurlijke reizigers, met wie ik fantastische herinneringen heb gecreëerd. We hebben samen vulkanen beklommen, door regenwouden gewandeld en wilde dieren gespot. Na 5 weken Costa Rica besloten we samen door te reizen naar Panama. Hoewel ik soms een beetje heimwee voelde naar thuis, was de vrijheid en het gevoel van zelfstandigheid dat ik tijdens mijn eerste solo reis ervoer, onbetaalbaar. Ik leerde mezelf beter kennen en ontdekte dat ik tot veel meer in staat ben dan ik ooit had gedacht.

Benthe van Bendewereldover
Costa Rica (foto van bendewereldover)

Reizen zit in mijn bloed

Bij thuiskomst realiseerde ik me dat reizen echt iets is wat in mijn bloed zit. De afgelopen jaren heb ik meerdere reizen in Azie en Europa gemaakt, waarvan veel solo. Ik leerde steeds meer en kreeg steeds meer ervaring met het alleen reizen. Ik besefte dat veel mensen dezelfde twijfels en angsten hebben die ik had voor ik voor het eerst ging reizen. Zo ontstond het idee om mijn ervaringen te delen en anderen te helpen met hun eigen avontuur. Ik begon met het ontwikkelen van een cursus voor beginnende soloreizigers met hierin alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. In mijn cursus behandel ik wat ik zelf had willen weten: van de voorbereiding tot aan mindset, van het plannen van je reizen tot het maximaliseren van je reiservaring.

Reizen heeft mijn leven veranderd

Mijn eerste soloreis naar Costa Rica heeft mijn leven op onverwachte manieren verrijkt. Ik gun iedereen de vrijheid en ervaring van soloreizen. Of je nu er altijd al van hebt gedroomd om de wereld te ontdekken of je iemand bent die wat extra zelfvertrouwen nodig heeft om de eerste stap naar een soloreis te zetten, deze cursus is voor jou. Dus, sta jezelf toe om nieuwsgierig te zijn, om te leren, te groeien en om jezelf te verrassen. Ga alleen op reis en ontdek wat voor geweldige avonturen er op je wachten. Neem die stap, pak je koffers en laat het avontuur beginnen!

Wil je meer informatie of heb je vragen? Aarzel niet om me een berichtje te sturen op Instagram! Ik ben te volgen op @bendewereldover!


Wil je meer lezen over Solo-reizen?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.