Valladolid

Valladolid, een charmant stadje gelegen in de staat Yucatan, Mexico, is een bestemming die je simpelweg niet mag missen. Het is de perfecte uitvalsbasis om de beroemde Maya-ruïnes van Chichén Itzá te bezoeken, een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Wat is er te doen in Valladolid?

Chichen Itzá

Chichén Itzá is een van de belangrijkste steden van de Maya's, hier bevindt zich de piramide van Kukulcán. Vanuit Valladolid gaan er veel bussen/minivans naar Chichén Itzá. Ik had het geluk dat ik met iemand mee kon rijden met de auto. Op het terrein heb ik met andere Nederlanders een gids gehuurd. Doordat we met meer waren konden we de kosten voor de gids splitten. Doordat je met een gids door het gebied loopt leer je veel meer over de Maya's en hun gebruiken. Tip; Ga vroeg richting Chichén Itzá. Ik ben om 7 uur vertrokken uit Valladolid en toen ik aankwam was het nog lekker rustig. 

Chichen itza

Cenote Ik Kil

Ik besloot meteen door te gaan naar Cenote Ik Kil, die zich vlakbij Chichén Itzá bevindt. Hoewel het leuk was om deze cenote te ervaren, vond ik persoonlijk dat het een beetje te veel als een pretpark aanvoelde. Als je echter in de buurt bent, kun je deze cenote wel meepakken. 

Lichtshow bij het klooster

Breng zeker een bezoek aan de betoverende lichtshow in het San Bernardino klooster. De Engelse versie van de show begint rond 21:00 uur. Het San Bernardino klooster, gelegen op een historische locatie, biedt een bijzondere setting voor deze lichtshow. Wanneer de avond valt, wordt de prachtige architectuur van het klooster op een indrukwekkende manier belicht. De lichtshow bij het San Bernardino klooster is een boeiende ervaring die je meeneemt door de geschiedenis. Met behulp van licht, geluid en visuele effecten wordt de sfeer gecreëerd om je onder te dompelen in de rijke historie van het klooster.

Free Walking tours

De free walking tour biedt een fantastische gelegenheid om de bezienswaardigheden, geschiedenis en cultuur van de stad op een unieke en boeiende manier te ontdekken. Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je door de charmante straten en steegjes, terwijl je interessante feiten en verhalen hoort over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Het startpunt van de tour is het levendige plein bij de kathedraal, een iconische locatie die een perfecte introductie vormt voor de rest van de tour. Vanaf daar word je meegenomen op een ontdekkingsreis door de stad, waarbij je zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes zult tegenkomen.

Cenote Ik Kil

Restaurants in Valladolid

Eet tussen de locals bij de kraampjes op het centrale plein

Breng 's avonds een bezoek aan het levendige centrale plein en geniet van een maaltijd bij een van de kraampjes. Een groot voordeel van eten bij de kraampjes is dat het zeer betaalbaar is. Bovendien is er elke avond een bruisende sfeer en valt er van alles te beleven en te bewonderen op het plein. Je zult je ogen uitkijken!

Le'Kaat

Probeer eens een heerlijke vegetarische maaltijd bij Le' Kaat. Niet alleen is het eten er lekker, maar ook de sfeer is er uiterst aangenaam. Bovendien wordt er elke avond live muziek gespeeld. Dit charmante restaurant bevindt zich in de straat die leidt van het centrale plein naar het klooster. Le' Kaat biedt een uitgebreid assortiment aan smaakvolle vegetarische gerechten die zowel verrukkelijk als voedzaam zijn. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon nieuwsgierig bent naar vegetarisch eten, je zult zeker genieten van de culinaire creaties die hier geserveerd worden.

Wabi Gelato

Heb je zin in een verfrissend ijsje? Breng dan zeker een bezoek aan WABI Gelato en geniet van een heerlijk ambachtelijk ijsje.

kraampje op het centrale plein in Valladolid]

Waar kan je fijn overnachten in Valladolid?

Oryx Hostel

Als je op zoek bent naar een hostel om te overnachten, dan is Oryx Hostel een uitstekende keuze. Dit hostel ademt een relaxte sfeer, waardoor je je direct thuis zult voelen. Bovendien worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd om het verblijf nog gezelliger te maken. Toen ik daar verbleef, hadden we het geluk om samen empanadas te maken en te genieten van deze smakelijke lekkernij. Het was een geweldige gelegenheid om andere reizigers te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te sluiten. De gemeenschappelijke ruimte van Oryx Hostel biedt een gastvrije en sociale omgeving waar je kunt ontspannen en plezier kunt hebben met medereizigers.


Meer Mexico...