3x verrukkelijke falafel in Parijs

Parijs staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, en falafel is daar geen uitzondering op. Wij houden van falafel omdat het lekker, vegetarisch en niet duur is en zijn daardoor op zoek gegaan naar de lekkerste falafel  in deze stad. Ben jij op zoek naar de beste falafel van Parijs? We hebben 3 toffe falafel-hotspots gevonden die je niet mag missen. 

Falafel in Marais

L'as du Falafel

In de Parijse wijk Marais kun je volop genieten van heerlijke falafel. In één straat bevinden zich meerdere restaurants waar je deze lekkernij kunt kopen, met als bekendste L'as du Falafel. Wanneer je aankomt, zie je de rijen mensen al staan. Laat je hier niet door afschrikken, want het wachten is absoluut de moeite waard. Zodra je het broodje in handen hebt, kun je echt gaan genieten. Het broodje is royaal belegd met falafel, sla, kool, komkommer en saus. Voor slechts 9 euro heb je een volledige maaltijd. Dit maakt het een van de meest populaire falafelrestaurants in Parijs.

Adres: 34 Rue des Rosiers, 75004

Falafel in omgeving Gare du Nord

Chez Anna

In de omgeving van Gare du Nord gingen we op zoek naar een broodje falafel, aangezien we eten wilden meenemen voor tijdens onze treinreis naar Nederland. Tijdens onze zoektocht kwamen we uit bij restaurant Chez Anna. Dit (afhaal)restaurant ligt op ongeveer twaalf minuten wandelen van Gare du Nord. Het Libanese restaurant serveert het lekkerste broodje falafel. De gastvrouw was supervriendelijk en pakte de broodjes zorgvuldig voor ons in. Dit brood werd rijkelijk belegd met humus, pepers, sla, kool, komkommer, tomaat en kruiden. Het Libanees broodje falafel kost 6 euro. Koopje toch?!

Adres: 43 Rue du Château d'Eau

Falafel in Quartier Latin

Maoz

Het afhaalrestaurant Moaz heeft meerdere locaties in de stad. Wij bezochten de vestiging in de wijk Quartier Latin, gelegen in een leuke, smalle straat dicht bij de Notre-Dame. Dit kleine restaurant biedt uitsluitend vegetarische opties. Zodra de falafel klaar is, kun je zelf bepalen wat je erop wilt. Er is een saladebar vol lekkernijen om je broodje mee te vullen, waarna het wordt afgemaakt met huisgemaakte harissasaus. De kosten voor het broodje zijn 7 euro.

Adres: 8 Rue Xavier Privas, 75005

Ben jij op zoek naar de beste falafel van Parijs? Dan zijn deze drie hotspots absoluut de moeite waard om te bezoeken. 

Nieuwsgierig naar meer Parijs tips?