Lille

Afgelopen jaar verbleef ik twee nachten in Lille, ook bekend als Rijssel. Deze stad ligt in het noorden van Frankrijk. Dat zie je ook terug aan de uitstraling van de stad, die veel gemeen heeft met steden als Gent en Brugge. Hoewel het weer niet helemaal mee zat tijdens mijn verblijf, heb ik me toch goed vermaakt.

Hoe kom je in Lille?

De makkelijkste manier om van Nederland naar Lille te reizen, is met de trein. Vanuit Breda ben je in ongeveer 3 uur in het hart van Lille. Je moet dan één overstap maken in Brussel. De kosten voor deze reis vallen ook reuze mee, ongeveer 60 euro per persoonJe kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto naar Lille te gaan. De reistijd vanuit Breda met de auto is ongeveer 2,5 uur, maar dit is zonder file. Eenmaal aangekomen in Lille moet je ook nog op zoek naar een parkeerplaats, wat soms wat tijd kan kosten.

Wat is er te doen in Lille?

Oud Lille

Lille heeft een prachtig oud centrum met mooie gebouwen, pleinen en sfeervolle straatjes. Je kijkt je ogen uit wanneer je door deze stad loopt. Wij hebben een wandeling gemaakt met behulp van een route die te koop was bij het VVV-kantoor. Eigenlijk wilden we een wandeltour doen in Lille, maar op de dag dat wij er waren was deze niet beschikbaar. Voor een tour van 2 uur door Vieux Lille betaal je 15 euro. Grijp je kans en ontdek meer over het oude Lille.

Oud Lille | Ik ga op reis en ik neem mee

La Luck

Dit restaurant café draait helemaal om spelletjes. Ze hebben zelfs een spelletjessommelier die je kan helpen bij het kiezen van leuke spellen. Naast het spelen van games, kun je er ook genieten van een hapje en een drankje. Ik heb een uitgebreide recensie geschreven over La Luck. Je kunt deze hier lezen!

Restaurants in Lille

La Clairière

Dit vegan restaurant is een absolute aanrader voor een heerlijke lunch. Het heeft een geweldige uitstraling, het personeel is vriendelijk en het eten is verrukkelijk. Als je nieuwsgierig bent, kun je alvast een kijkje nemen op hun Instagram pagina!

Boulangerie Brier

Als we in een Franse stad zijn, is het voor ons een traditie om te ontbijten bij een lokale bakker. Het brood is hier gewoonweg veel lekkerder. Zo zijn we ook een ochtend bij deze bakker geweest, en het was een uitstekende keuze!

Ontbijten in Lille | Ik ga op reis en ik neem mee

Overnachten in Lille

Greet hotel Lille Gare Flandres

Tijdens ons verblijf in Lille kozen we voor dit hotel, en we waren er zeer tevreden over. De locatie was ideaal, de kamers waren schoon en de prijs was betaalbaar. Voor ons zijn dit altijd belangrijke criteria bij het kiezen van een accommodatie, en deze keer werden ze allemaal ingelost. Dus als je op zoek bent naar een no-nonsense hotel, dan is dit een uitstekende keuze!

Wat vind ik van Lille?

Lille is een leuke stad om twee dagen door te brengen. Na deze tijd heb je over het algemeen alles wel gezien. De stad heeft veel overeenkomsten met de Belgische steden Gent en Brugge. Je vindt er talloze terrassen en het oude centrum is werkelijk prachtig. Een stedentrip naar Lille is zeker een aanrader!


Meer Frankrijk...