Langkawi

Langkawi is een eiland gelegen aan de noordwestkust van Maleisië, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, weelderige groene landschap en spectaculaire natuurlijke attracties. Als toeristische bestemming biedt Langkawi een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder watersporten, eilandhoppen, jungletochten, ontspanning op het strand en sightseeing.

Hoe kom je op Langkawi?

Met de boot vanaf George Town

Er zijn verschillende veerdiensten die dagelijks van George Town naar Langkawi vertrekken. De reis duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de specifieke veerdienst. De veerdiensten vertrekken meestal vanuit de Swettenham Pier in Georgetown en komen aan in de haven van Kuah op Langkawi. Het is slim om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, omdat de veerdiensten snel vol kunnen zitten. Daarnaast is het belangrijk om op tijd op de pier te zijn en de instructies van de bemanning op te volgen voor een veilige en comfortabele reis.

Vliegtuig

Reizen naar Langkawi met het vliegtuig is een van de snelste en meest populaire opties. Langkawi heeft een eigen luchthaven, Langkawi International Airport (LGK), en er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten aanbieden vanuit grote steden in Maleisië en de omliggende regio. Vanuit Kuala Lumpur duurt een vlucht naar Langkawi ongeveer 1 uur. Vanuit Singapore duurt de vlucht ongeveer 1,5 uur. Er zijn ook directe vluchten vanuit andere grote steden in de regio, zoals Bangkok, Jakarta en Hong Kong.

uitzicht op de Sky Bridge, Langkawi

Wat is er te doen op Langkawi?

DASH Resort

DASH Resort Langkawi is een luxe resort gelegen op het prachtige eiland Langkawi in Maleisië. Het resort biedt gasten een unieke en ontspannen vakantie-ervaring met een moderne en stijlvolle inrichting, evenals een prachtig uitzicht op de Andamanse Zee. Ik ben hier meerdere keren geweest om te relaxen en te zwemmen in hun infinity pool.(zonder dat ik hoefde te betalen). Wel heb ik hier lekker geluncht en een drankje gedronken. Ze hebben dus wel iets en me verdient.

Strand bij Dash Resort Langkawi

Sky Bridge

De Langkawi Sky Bridge is een spectaculaire toeristische attractie gelegen op het Maleisische eiland Langkawi, dat in de Andamanse Zee ligt. De Sky Bridge is een hangbrug die zich bevindt op de top van de berg Gunung Mat Cincang, ongeveer 700 meter boven de zeespiegel. De brug biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur en de Andamanse Zee. Het is een voetgangersbrug die zich over 125 meter uitstrekt. De brug is toegankelijk via een kabelbaanrit naar de top van Gunung Mat Cincang, een van de hoogste pieken in Langkawi. Om toegang te krijgen tot de Sky Bridge, moeten bezoekers een kabelbaarticket kopen en de rit naar de top van de berg maken. Vanaf daar kunnen bezoekers de brug betreden en genieten van het uitzicht op de omliggende gebieden. Het is aan te raden je ticket vooraf te kopen.

Dit ticket is te koop bij Tiqets met een korting van 7%. Een ticket voor de skybridge is €7,93 wanneer je hem online koopt. Ik vond het bezoeken van deze attractie zeker de moeite waard. Wel moet je er rekening mee houden dat er ook andere toeristen zijn. Je bent natuurlijk niet de enige die deze attractie gaat bezoeken. 

Restaurants op Langkawi

The Nest Rooftop Bar

Dit is een trendy bar op het dak van The Shore at Katathani. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de zonsondergang terwijl je geniet van heerlijke cocktails en hapjes. Wanneer je in de buurt verblijft is het echt een aanrader.

Uitzicht vanaf the nest rooftop bar

Wat vind ik van Langkawi?

Tijdens mijn verblijf op Langkawi heb ik eigenlijk niet veel gepland. Ik heb vooral genoten van ontspannen dagen op de schitterende stranden. Het eiland heeft een zeer ontspannen sfeer en ik had er gemakkelijk nog veel meer dagen kunnen doorbrengen. Het is wel een toeristisch gebied, dus als je op zoek bent naar een eenvoudige, back-to-basic ervaring, is dit niet de juiste plek. Maar als je op zoek bent naar een vleugje luxe met de typische eilandvibe, dan is Langkawi precies wat je zoekt.


Andere bestemmingen in Maleisië...