Taman Negara

Hoogtepunt van mijn reis door Maleisië waren toch wel mijn dagen bij de Taman Negara. Overnachten in de jungle, wakker worden met een schitterende zonsopkomst en wandelen door de schitterende jungle. Taman Negara is een nationaal park gelegen in Maleisië. Het staat bekend om zijn diverse fauna en flora, dichte regenwouden en verschillende buitenactiviteiten. Het park beslaat een gebied van meer dan 4.000 vierkante kilometer en herbergt verschillende bedreigde diersoorten, waaronder tijgers, olifanten en neushoorns.

Hoe kom je in de jungle?

Tijdens mijn verblijf in Kuala Lumpur heb ik een tour naar Taman Negara geboekt. Deze tour ging op zijn Aziatisch. (veel wachten, geen idee waarop). Deze tour zorgde ervoor dat ik in het dorpje Kuala Tahan kwam. Eerst ging ik met een bus naar de rivier die aan de jungle ligt. Ik ben toen in een boot (lees roeiboot met motortje) de rivier afgevaren naar Kuala Tahan. De reis duurde van 8.30u tot 16.00u. De bootreis is wel echt een meerwaarde omdat je al veel van de jungle en de natuur ziet. Dus mocht je deze mogelijkheid hebben. Zeker doen! 

Het dorpje Kuala Tahan

Kuala Tahan is een klein dorpje gelegen aan de rand van Taman Negara. Het dorpje strekt zich uit langs een enkele straat, met een paar restaurants die soms zelfs boven het water zijn gebouwd. De voorzieningen zijn eenvoudig en luxe opties zijn schaars. Toch is het een heerlijke plek om even te vertoeven en tot rust te komen, vooral na avonturen in de jungle. Met weinig andere afleidingen kun je genieten van de rustgevende geluiden van de jungle of genieten van een goed boek.

Wat is er te doen in Taman Negara?

Hiken in de jungle

Taman Negara biedt een onvergetelijke jungle-ervaring. Ik ben samen met een kamergenoot op avontuur gegaan en volgde de bordjes die ons dieper in de jungle leidden. Er zijn talloze mogelijkheden om deze weelderige omgeving te verkennen. Zo kun je ook kiezen voor een meerdaagse tocht met een gids, waarbij je zelfs in grotten kunt overnachten. Dit is de perfecte gelegenheid om bijzondere diersoorten te spotten. De jungle van Taman Negara heeft zoveel te bieden, en ik kan deze prachtige plek ten zeerste aanbevelen voor iedereen die van avontuur en natuur houdt.

Uitzichten op de jungle

Laat je betoveren door de adembenemende uitzichten op en in de jungle. Deze betoverende omgeving biedt een overvloed aan prachtige natuurlijke panorama's die je hart zullen stelen. Verken de weelderige groene landschappen en laat je onderdompelen in de magie van de jungle. Geniet van de rust en sereniteit terwijl je jezelf verliest in de schoonheid van deze natuurlijke schat. Ervaar de sensatie van het ontdekken van verborgen juweeltjes en adembenemende vergezichten, en creëer onvergetelijke herinneringen aan deze ongerepte wildernis

Schitterend utizicht vanuit de jungle! Taman Negara.
Taman Negara, De rivier.
Uitzicht op de jungle, Taman Negara.

Waar kan je overnachten in Kuala Tahan?

Wild Lodge

Verblijf bij Wild Lodge, een eenvoudige accommodatie met alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf tegen een zeer betaalbare prijs. Deze lodge biedt de essentiële faciliteiten die je nodig hebt, zodat je comfortabel kunt ontspannen en genieten van je reiservaring. Daarnaast bieden ze ook verschillende tours aan, waardoor je de omgeving op een unieke manier kunt verkennen en ontdekken.

De perfecte tijdsduur voor je verblijf in Kuala Tahan

Ik heb hier twee nachten doorgebracht, wat voor mij voldoende was, omdat ik niet diep de jungle in ben getrokken. In één volledige dag heb ik veel van de natuur en de omgeving kunnen ontdekken. Het dorpje zelf heeft een paar restaurants, maar verder is er weinig te beleven. Mocht je op zoek zijn naar een kort en ontspannen verblijf, dan is dit de ideale plek om te genieten van de prachtige natuur en rustige omgeving.

Wat is de beste reisperiode om naar Taman Negara gaan?

Het beste moment om naar Taman Negara te gaan is tijdens het droge seizoen, dat loopt van maart tot oktober. Tijdens deze periode zijn de paden en wandelpaden beter begaanbaar, zijn er minder muggen en is er over het algemeen meer kans op helder weer, wat ideaal is voor activiteiten zoals wandelen, vogels spotten en het verkennen van de jungle. Het regenseizoen, van november tot februari, kan nog steeds aantrekkelijk zijn voor avontuurlijke reizigers, maar houd er rekening mee dat de paden modderig kunnen zijn en er meer regenval kan zijn, wat sommige activiteiten kan beïnvloeden.


Meer Azië....