Buhay Isla Ecotour 

De Buhay Isla Ecotour is een onvergetelijke ervaring. Gedurende 4 dagen en 3 nachten verken je een betoverend gebied. Je vaart langs prachtige rotsformaties, witte stranden en tropische eilanden. Onderweg maak je talloze stops om te snorkelen, volleyballen, te genieten van heerlijk eten en drinken en om te genieten van adembenemende zonsondergangen.

De Buhay Isla Ecotour

De tour is een vier dagen/drie nachten tour waarbij je op de eilanden overnacht, waar bijna niemand woont. Hierdoor krijg je een echt Robinson Crusoe gevoel en kan je optimaal genieten van de schitterende natuur die de Filipijnen te bieden heeft. De crew die meegaat met de tour zorgt niet alleen voor het besturen van de boot, maar ook voor het eten. Elke dag geniet je van verse en heerlijke gerechten, bereid met lokale ingrediënten.

Van El Nido naar Coron

Wij begonnen onze tour in El Nido en eindigden in Coron, maar je kunt deze route ook precies omgekeerd volgen. Het is handig om van tevoren een route door de Filipijnen te plannen, zodat je weet waar je de tour gaat beginnen! Wij waren blij met onze start in El Nido omdat we daarna 2 dagen in een super chill hostel in Coron verbleven. Hier kwamen we even bij van de indrukken.

Buhay Isla Ecotour

De kosten van de Buhay Isla tour

De kosten van de Buhay Isla Tour variëren, afhankelijk van het seizoen en het type tour dat je kiest. Over het algemeen liggen de kosten 300 euro per persoon. Dit is inclusief accommodatie, maaltijden, snacks en drankjes aan boord, evenals alle activiteiten en toegangsprijzen voor de bezochte bezienswaardigheden. Het is aan te raden om de Buhay Isla tour maanden van tevoren te boeken, vooral als je van plan bent om tijdens het hoogseizoen te reizen. Dit geeft je de beste kans om een plekje te bemachtigen op de tour en teleurstelling te voorkomen. Je kunt de tour rechtstreeks boeken via de website van Buhay Isla. 

Het kan voorkomen dat Buhay Isla niet direct reageert op je e-mail. Als het te lang duurt, is het handig om je e-mail nogmaals te verzenden. Zet in het onderwerp van de e-mail dat het om een belangrijke kwestie gaat (bijvoorbeeld "important" of "high priority"). Vaak leidt dit tot een snellere respons. Het is altijd prettig om te weten of je kunt deelnemen aan deze geweldige tour. 

Buhay Isla Ecotour

De voorbereiding van de expeditie

De avond voor vertrek staat er een briefing gepland. Tijdens deze bijeenkomst kom je samen met de bemanning en andere medereizigers die aan boord gaan. Er wordt een gedetailleerde uitleg gegeven over het verloop van onze reis, inclusief wat je aan boord moet meenemen en andere relevante informatie. Dit is ook de gelegenheid om eventuele vragen te stellen. Het is prettig om deze briefing al een dag voor de trip te hebben, omdat dit zorgt voor meer helderheid en je de kans geeft om goed voorbereid aan de reis te beginnen.

Meenemen naar de Buhay Isla ecotour

Voor de dagen dat je met de boot op pad gaat, worden de grote tassen en koffers in het ruim opgeborgen. Ik besloot om een handige grote waterdichte tas aan te schaffen waarin ik al mijn benodigdheden voor de 4 dagen kon opbergen. Mijn tas bevatte de volgende spullen:

 • Een handdoek/hamamdoek
 • Zwemkleding
 • Een zonnebril
 • Heel veel zonnebrandcrème + zonnebrand voor je lippen
 • Kleding voor de avonden (het koelt niet af, dus shirt en korte broek is prima)
 • Een pet
 • Mijn telefoon (voor het maken van foto's) 
 • Snorkelset (kan je ook lenen)
 • Een waterdicht hoesje 
 • Waterschoenen (Ik had DEZE, en waren prima)
 • Uv-shirt (Je verbrand zo snel, dit is een musthave!)
 • Eten (zoals chips en crackers, voor wat extra energie tijdens de trip)

Het programma van de Buhay Isla Ecotour

Dag 1 

Op de eerste ochtend stap je aan boord van de boot en maak je een uitgebreide tocht. Onderweg stop je bij grotten waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen en te snorkelen. Tijdens deze activiteiten wordt er voor je gekookt, zodat je kunt genieten van een heerlijke lunch op de boot. Na de lunch vervolgen we onze weg naar ons eerste eiland op deze reis. Gedurende de trip leren we onze medereizigers goed kennen, terwijl we genieten van de aan boord aanwezige rum cola. Aan het einde van de middag bereiken we ons eerste overnachtingseiland. Hier heb je tijd om op te frissen en nog meer van de rum cola te genieten. Er wordt opnieuw voor ons gekookt, en we genieten van een heerlijk avondmaal. 's Avonds bewonderen we de zonsondergang en genieten we van een goede nachtrust.

Dag 2

De volgende ochtend vertrekken we weer voor een nieuw avontuur. Omdat we hier nog een nacht zullen verblijven, kunnen we onze spullen op het eiland laten. Op deze dag bezoeken we verschillende onbewoonde eilanden, springen van kliffen en genieten van adembenemende uitzichten. Opnieuw staat er een uitgebreide maaltijd voor ons klaar, waarvan je je vingers aflikt. Eenmaal terug op het eiland genieten we opnieuw van een prachtige zonsondergang. Zodra het donker is, maken we een kampvuur en speelt een van de bemanningsleden muziek op zijn gitaar. Het is een magische avond met muziek en rum cola.

Dag 3 en 4

Ik moet toegeven, de volgende ochtend voelde ik de rum cola nog in mijn lichaam, maar we moesten weer verder. Op deze dag varen we naar een ander eiland waar we zullen overnachten. Onderweg hebben we op verschillende plekken de gelegenheid om te snorkelen. Ons tweede overnachtingseiland blijkt misschien nog wel mooier dan het eerste. Ook hier genieten we van eten en drinken, te midden van de rust en de natuur. Op de laatste dag maken we een lange reis richting Coron. Aan het einde van de middag komen we aan in de haven van Coron, helaas eindigt ons avontuur hier. 

De bemanning

Tijdens de expeditie verzorgt de bemanning niet alleen het eten, dat werkelijk om je vingers bij af te likken is, maar ze zorgen ook voor vermaak. Zo hebben we bij het kampvuur genoten van live gitaarmuziek, speelden ze mee in een potje volleybal op een van de onbewoonde eilanden en zorgden ze voor de nodige grappen. Naast het plezier nemen ze ook je veiligheid serieus. De bemanning komt zeer professioneel over, waardoor wij ons heel veilig voelden en zonder aarzeling weer zouden meegaan op dit fantastische avontuur.

Hoe luxe is deze boottour?

Het is belangrijk om te weten dat deze tour niet luxueus is. Je slaapt in kleine hutjes op matjes, de boot is niet al te groot en wordt gedeeld met 20 andere reizigers, en er is geen warm water beschikbaar voor een douche. Maar juist deze back-to-basic ervaring maakt het avontuur fantastisch. Onderweg is er geen bereik, waardoor je niet wordt afgeleid en nog meer kunt genieten van de waanzinnige omgeving.

Buhay Isla review, een onvergetelijke tour!

De Buhay Isla Tour is een onvergetelijk avontuur dat voor altijd in je geheugen gegrift zal staan. Het is de ultieme ontsnapping aan het drukke stadsleven en een kans om jezelf onder te dompelen in de adembenemende natuurpracht van de Filipijnen. Deze tour biedt een geweldige gelegenheid om afgelegen eilanden te verkennen, te genieten van ongerepte stranden, te snorkelen in kristalheldere wateren en te ontspannen onder de stralende zon. Je zult versteld staan van de spectaculaire landschappen en de overvloed aan exotische flora en fauna die je tegenkomt. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een connectie met de natuur, de Buhay Isla Tour is de ideale keuze. Het is een ervaring die je leven lang bijblijft en je inspireert om de schoonheid van de wereld te blijven verkennen.

Wil jij meer weten over de Filipijnen?