8x wat te doen in San Sebastián!

San Sebastian, een prachtige stad aan de Golf van Biskaje, wordt vaak vergeten of overgeslagen door toeristen vanwege de nabijheid van Bilbao! Maar is dat wel terecht? In ongeveer 1,5 uur ben je vanuit Bilbao in San Sebastian. Veel busdiensten maken het mogelijk om door het prachtige landschap van Noord-Spanje te rijden en je af te zetten bij het centraal station van San Sebastian! Zorg ervoor dat je je tickets van tevoren boekt, dit is vaak goedkoper en zo weet je zeker dat je een plekje hebt! Een bezoek aan San Sebastian is zeker de moeite waard!

San Sebastian of Donostia?

Word je in de war gebracht als je "Donostia" ziet staan? Begrijpelijk! Donostia is de Baskische naam van de stad. In San Sebastian worden twee officiële talen gesproken: Baskisch en Spaans! Baskisch is een bijzondere taal met de vreemdste woorden. Ik daag je uit om de Baskische woorden zo goed mogelijk uit te spreken!

8 x wat te doen in San Sebastian

Eenmaal aangekomen in San Sebastian zijn er genoeg dingen te doen, maar waar begin je? Hieronder volgt een lijst met prachtige bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Na ongeveer een maand hier te hebben gewoond, heb ik gelukkig alle kanten van de stad kunnen zien!

1. De oude stad

De oude stad, ook wel Parte Vieja genoemd. Deze heeft duidelijk gestructureerde smalle straatjes, niet heel groot, maar wel met een groot aanbod aan mooie bezienswaardigheden. Sante Maria del Coro en de San Vicente kerk zijn prachtige bezienswaardigheden. Vergeet zeker niet een drankje te doen bij een van de vele lokale barretjes! Er hangt een relaxte en gezellige sfeer. Bovendien wordt dit gebied gekenmerkt door de bekende pinxtos barretjes!

San Sebastian
San Sebastian
San Sebastian

2. Pinxtos eten

Pinxtos worden ook wel de chique broer van tapas genoemd. Het zijn heerlijke kleine hapjes die worden gekenmerkt door de stokjes die het gerecht bij elkaar houden, vaak geserveerd op stokbroodjes. Als je liever geen vlees of vis eet, is de keuze beperkt, maar gelukkig zijn er genoeg andere restaurants waar je terechtkan.

3. Monte Urgull

Monte Urgull, grenzend aan het historische centrum van San Sebastian. Hier vind je een prachtige berg die zeker de moeite waard is om te bewandelen! In nog geen 20 minuten sta je bovenop de berg met een prachtig uitzicht over heel San Sebastian en het prachtige landschap dat de stad omringt. Genoeg bankjes geven je de mogelijkheid om lekker te ontspannen en te genieten van het mooie uitzicht!

4. Real Sociedad

De voetbalclub uit San Sebastian. Zelfs als je geen voetbalfanaat bent, is het bijwonen van een voetbalwedstrijd van deze club een geweldige ervaring. Alleen de sfeer op zich is het bezoeken waard. Hele Spaanse gezinnen komen bij elkaar om te genieten van een potje voetbal en een heerlijk drankje. En kijk niet raar op als je na de wedstrijd struikelt over de omhulsels van zonnebloempitten, die worden maar al te graag gegeten!

San Sebastian
San Sebastian

5. La Concha

Het strand, La Concha. Hier is denk ik niet veel uitleg vereist, strand = strand. Toch heeft dit strand iets speciaals! Liggend op het strand in de baai zie je veel. Omgeven door bergen en een prachtige stad is een middag liggen op het strand absoluut geen straf.

6. Surfen

Surfen in een van de verschillende baaien. San Sebastian is een bekende plek voor surfers. Veel camperbusjes met surf-liefhebbers trekken hier dan ook graag naartoe! Genoeg surfscholen voorzien je van een wetsuit, surfplank en leraar! De omstandigheden zijn vaak geweldig en je leert het dan ook van de besten. En zelfs als het stormt, zijn er lessen te volgen. (En ja, mijn eerste surfles ooit vond plaats tijdens een plotselinge storm)

7. Funicular de Igueldo

Met de Funicular omhoog naar Monte Igueldo. Dit is een must als je San Sebastian bezoekt. Met een prachtig authentiek treintje scoor je voor nog geen 5 euro een retourtje! Boven aan de berg kun je genieten van een pretpark voor kinderen, verschillende eetstalletjes en een geweldig uitzicht!

San Sebastian
San Sebastian

8. De modernere binnenstad

Zin om even lekker te winkelen? Ook dat kan in San Sebastian. Vanuit de oude binnenstad hoef je maar 1 straat over te steken voordat je talloze winkels in het moderne gedeelte van San Sebastian tegenkomt.

Dit artikel is geschreven door Sebas. (@sebas.mateboer)

Wil je Sebas een vraag stellen of wil je hem gaan volgen? 


Wil je na het lezen van dit artikel een bezoek brengen aan San Sebastian?

Hier vind je een aantal reisopties naar deze Spaanse stad! Zo heeft San Sebastian een eigen vliegveld. Vanuit Amsterdam is dit vliegveld te bereiken. Nadeel van deze vlucht is dat het geen rechtstreekse vlucht is en de vlucht heel prijzig is. Je kunt er ook voor kiezen om naar Bilbao te vliegen en vanuit daar naar San Sebastian te reizen. Deze vluchten zijn een stuk goedkoper en zonder overstap. Heb je niet zoveel te besteden, dan kun je met de flixbus naar San Sebastian. Je maakt 1 overstap in Parijs. In iets minder dan 20 uur kom je aan in de stad.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.