Bern

Nadat we een aantal dagen hadden doorgebracht in het schattige dorpje Erlach, besloten we ook nog een nacht te verblijven in de prachtige stad Bern. Deze stad heeft ons oprecht verrast. De oude binnenstad is adembenemend, de inwoners zijn vriendelijk en alles is ongelooflijk goed onderhouden en schoon. Er was echter één nadeel: het is er behoorlijk duur!

Hoe kom je in Bern?

Met de trein

Wij zijn met de trein naar Zwitserland gereisd, via Frankfurt naar Bern. Deze treinreis is ons uitstekend bevallen. Je kunt deze reis boeken via Deutsche Bahn. Met de juiste aansluitingen kun je in minder dan 10 uur zeker in deze stad zijn. Natuurlijk moet je onderweg een paar keer overstappen, maar het is vooral ontspannen zitten en genieten van het uitzicht buiten! Wat ons betreft is dit echt een aanrader!

Met de auto

Vanaf Utrecht is het iets meer dan 750 kilometer naar Bern. Als je onderweg enkele stops maakt, moet je rekenen op ongeveer 9 uur reistijd met de auto, op voorwaarde dat er geen onverwachte vertragingen zijn.

Met het vliegtuig

De dichtstbijzijnde luchthavens voor internationale vluchten naar Bern zijn Zürich Airport en EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Vanuit Nederland kun je naar Zürich Airport vliegen en vervolgens een trein nemen naar Bern, wat ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt. Je kunt ook naar EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg vliegen en van daaruit met een trein naar Bern reizen, wat ongeveer 2 tot 2,5 uur in beslag neemt.

Bern
Uitzicht vanaf de Rosengarten in Bern
Bern
Treinrondreis Zwitserland

Wat is er te doen in Bern?

Wandel door de binnenstad en ontdekt alle hoogtepunten

In het hostel waar we verbleven, kregen we een kaart van de stad. Op deze kaart was een wandelroute uitgestippeld langs de hoogtepunten van de stad. Deze wandeling besloeg ruim 10 kilometer, en met wat tussenstops duurde het ons ongeveer 2,5 uur om deze af te leggen. We vonden deze wandeling zeker de moeite waard. Het hoogtepunt van de wandeling was voor ons ongetwijfeld de Rosengarten, waar we konden genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Dus als je besluit om de wandeling niet te maken, raden we je zeker aan om naar de Rosengarten te gaan en te genieten van het prachtige panorama!

Bezoek de botanische tuinen

De botanische tuinen in Bern zijn prachtige groene oases in het hart van de stad. Ze worden beheerd door de Universiteit van Bern en zijn openbaar toegankelijk voor bezoekers. Deze tuinen zijn speciaal ontworpen voor het behoud en de studie van plantensoorten uit de hele wereld.

Botanische tuinen in Bern
Eten bij Tibits Restaurant
Uitzicht vanaf onze kamer in het Backpackershostel in Bern

Wat zijn leuke restaurants in Bern?

Tibits Restaurant

Dit restaurant heeft een uniek concept waarbij alle gerechten vegetarisch of veganistisch zijn. Bij binnenkomst loop je langs een lopend buffet waar je zelf kunt opscheppen wat je lekker vindt. Bij de kassa wordt je bord gewogen, en betaal je op basis van het gewicht van je maaltijd. Naast het interessante concept, biedt het restaurant ook heerlijk eten. Ik schreef er een blog over. Lees hier meer over de Tibits-restaurants!

Café Fleuri

Deze foodtruck bevindt zich in de botanische tuin, waar je in alle rust kunt genieten van een verfrissend drankje. Het is een ideale plek om even te ontspannen en tot rust te komen na de drukte van de stad. Tijdens ons bezoek kozen we voor een kop koffie en de huisgemaakte limonade, die absoluut een aanrader is.

Waar kan je fijn overnachten in Bern?

Bern Backpackers hotel Glocke

We kozen voor dit hostel/hotel omdat het een van de meest betaalbare opties was in het stadscentrum van Bern. Het is een prettig hostel met een ruime gemeenschappelijke ruimte waar je de keuken kunt gebruiken. Onze kamer was niet bijzonder, maar wel schoon. We waren over het algemeen tevreden over ons verblijf. Verwacht geen luxe, maar dat is te verwachten wanneer je in een hostel verblijft.

Wat vind ik van Bern?

Ik heb echt van mijn tijd in Bern genoten. De prachtige oude binnenstad, die UNESCO-werelderfgoed is, is absoluut de moeite waard. Ik bracht één hele dag in Bern door en dat voelde voor mij voldoende. Het is geen grote stad met enorme bezienswaardigheden, maar het heeft een bijzondere charme. Als je in de buurt van Bern bent, raad ik zeker aan om deze mooie stad te verkennen. Vergeet niet om Restaurant Tibis en de Rosengarten te bezoeken, ze zijn echt de moeite waard!


VOND JE DIT ARTIKEL INTERESSANT? LEES DAN OOK!