Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | Wandelen in de Betuwe

Dit landgoed ligt in de directe omgeving en voelt als een ware achtertuin. Hier zijn vele uren spelend en wandelend doorgebracht. Het landgoed biedt tal van interessante activiteiten en bezienswaardigheden. In dit artikel wordt gedeeld wat het allemaal te bieden heeft.

Vervoer naar het landgoed

Als je met de auto naar Mariënwaerdt gaat, is de handigste optie om te parkeren bij Pannenkoekenhuis De Stapelbakker. Parkeren op het landgoed is gratis. Vanaf De Stapelbakker kun je gemakkelijk de natuur inlopen. Het station van Beesd ligt aan de rand van Mariënwaerdt, waardoor het landgoed gemakkelijk bereikbaar is met de trein. Vanaf het station loop je in slechts 10 minuten naar het landgoed.

Wandelen op het Landgoed

Mariënwaerdt is een uitgestrekt landgoed met talloze wandelroutes, variërend van 3 tot meer dan 25 kilometer lang. Als je op het landgoed bent, raad ik je zeker aan om richting het bos te wandelen, waar je ook de Linge kunt bewonderen. Langs de routes zijn overal picknicktafels te vinden waar je kunt stoppen voor een pauze. Hier kun je genieten van het uitzicht, de natuur en het gezang van de vogels. Een makkelijke, toegankelijke route die ik iedereen kan aanraden, is DEZE!! Het is een route van iets meer dan 5 kilometer. Voor kortere of langere routes, bekijk alle Komoot-routes die je over het landgoed leiden via deze link.

Eten en drinken op Mariënwaerdt

Voor een uitgebreide lunch of diner is Pannenkoekenhuis De Stapelbakker de beste keuze. Naast heerlijke pannenkoeken bieden ze ook een breed scala aan andere gerechten. Denk aan salades, sandwiches, de beroemde Lakenvelder biefstuk en andere producten afkomstig van het landgoed. Er is een ruim terras beschikbaar en naast het terras is er een speelplaats voor kinderen.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | Wandelen in de Betuwe
Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | Wandelen in de Betuwe
Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | Wandelen in de Betuwe

Shoppen bij Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op het landgoed bevindt zich de landgoedwinkel, die het pand deelt met de Stapelbakker. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan biologische landgoedproducten, zoals moestuinjams, chutneys, curd, landgoedkazen, sappen en nog veel meer lekkernijen van het landgoed. Ook kun je er Lakenvelder rundvlees, huisgemaakte appeltaart en de beroemde walnotentaartjes van barones Van Verschuer kopen. Op zoek naar een origineel cadeau? Dan is dit dé winkel voor jou.

Landgoedfair 2024

De 28e editie van de Landgoedfair staat gepland van woensdag 21 tot en met zondag 25 augustus 2024. Elk jaar trekken veel mensen terug om te genieten van de heerlijke sfeer, culinaire lekkernijen en prachtige producten die te koop zijn. De verscheidenheid aan stands varieert van kleding en etenswaren tot hottubs en auto's, en nog veel meer. Naast de vele koopwaar zijn er ook boeiende demonstraties, interessante rondleidingen en genoeg om je te verwonderen. Wil je meer weten over de fair? Lees het hier.

Wil je wat langer genieten van de natuur op Mariënwaerdt? Dan kun je er ook overnachten in een natuurhuisje.

Dit is het huisje (voor maximaal 8 personen!)