Ontdek Landgoed Scheleberg: De perfecte bestemming voor een weekend in de natuur

Het was een geweldige ervaring om samen met 3 vriendinnen te verblijven op Landgoed Scheleberg in Lunteren. Dit vakantiepark van Topparken biedt diverse accommodaties. Wij kozen voor een vierpersoonswoning met een heerlijke jacuzzi.

Waar ligt het landgoed?

Landgoed Scheleberg bevindt zich in Lunteren, een plaats gelegen in de gemeente Ede. Dit schilderachtige dorp is omringd door natuurlijke pracht, met de nabijheid van de Hoge Veluwe in het oosten en het Wekeromse Zand in het westen.

Wat vind ik van Landgoed Scheleberg?

Landgoed Scheleberg maakt deel uit van TopParken, een organisatie met meerdere vakantieparken verspreid over Nederland. Bij aankomst op het landgoed word je begroet met een prachtige oprijlaan die een statige indruk geeft. Het hele park is goed onderhouden en ziet er schoon en verzorgd uit. De vakantiewoningen op het park staan op voldoende afstand van elkaar, waardoor iedereen genoeg privacy heeft. We hebben weinig andere bewoners rondom onze woning gezien, wat we als prettig hebben ervaren. Het park beschikt over een restaurant en een snackbar, maar ik kan geen oordeel geven over de kwaliteit, aangezien we er niet zijn geweest.

Module Special 4 personen Spa

Ons verblijf in de 'Module Special 4 personen Spa' woning was uiterst plezierig. Deze ruime accommodatie biedt twee slaapkamers met comfortabele bedden. De keuken en douche zijn goed onderhouden, en de hele woning lijkt in uitstekende staat te verkeren. Bij aankomst was de jacuzzi al op temperatuur, wat een aangename verrassing was. In de zomer kun je genieten van een fijn terras en de rustgevende geluiden van het omliggende bos.

Wandelen op Landgoed Scheleberg

De nadelen

De woning bood veel voordelen, maar we merkten ook enkele kleine nadelen op. Een van de minpuntjes was de slechte afzuiging in de douche, wat resulteerde in vochtigheid die gedurende het hele weekend aanhield, zelfs met het raam open. Het viel ons op dat er slechts één spiegel in de hele woning was, wat naar onze mening aan de karige kant is voor een accommodatie waar vier mensen verblijven. Helaas waren de kussens in de woning verre van comfortabel. Ze waren erg dun en voelden meer als kussenvoeringen dan als volwaardige kussens. Het was bijna alsof je zonder kussen sliep. Als je deze woning boekt, is het wellicht een goed idee om je eigen kussen mee te nemen voor een comfortabele nachtrust.

In de omgeving van Landgoed Scheleberg

Tijdens mijn verblijf op Landgoed Scheleberg was het weer helaas niet zo best; het regende het hele weekend. Ondanks dat hebben we ons prima vermaakt met spelletjes spelen, lekker eten, wandelingen maken in het bos, en een uitstapje naar Amersfoort.

Wandelen

Het park is omgeven door bossen, wat betekent dat je vanaf daar gemakkelijk kunt gaan wandelen. Helaas hadden we tijdens ons verblijf slecht weer, dus we hebben ons beperkt tot een korte wandeling van 45 minuten. Maar ik kan me voorstellen dat je bij mooi weer verder kunt wandelen, bijvoorbeeld naar de uitkijktoren die op ongeveer 2,5 kilometer van het park ligt.

Amersfoort

Vanuit Lunteren kun je Amersfoort in iets meer dan een half uur bereiken. We hebben in het VVV-kantoor een rondleiding met een gids geregeld, die ons veel interessante informatie over de stad heeft gegeven. Amersfoort is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, en de rondleiding was zeker de moeite waard.

Steaks & Zo

Bij Steaks & Zo in Ede kun je genieten van heerlijke tapas, met een aanzienlijk deel van de kaart gewijd aan carpaccio. Maar ze bieden ook andere smakelijke gerechten aan. Voor €33.95 kun je zoveel eten als je wilt, en de drankjes zijn apart. Je kunt eenvoudig bestellen via een QR-code. Het eten is voortreffelijk, en de bediening is vriendelijk. We hebben echt genoten van deze ervaring, en het beste is dat je in slechts vijftien minuten terug bent op het park om te ontspannen in de jacuzzi.

Algemene beoordeling

We hebben echt genoten van ons verblijf op dit park. De huisjes zijn ruim en goed onderhouden, en ze zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt. Bovendien bevind je je dichtbij het bos en kun je gemakkelijk steden als Ede, Amersfoort en Apeldoorn bereiken. Er is dus veel te doen in de omgeving. Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding voor deze accommodatie, vind ik het absoluut de moeite waard. Dus, of je nu met kinderen, vrienden of familie gaat, ik zou je zeker aanraden om een keer naar dit park te gaan.

Ik heb dit artikel geschreven zonder medeweten van TopParken en ik heb hier geen vergoeding voor ontvangen. Mijn beoordeling is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaringen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.