Review: Op reis met de Osprey Ariel 55

Afgelopen maand heb ik een treinreis door Europa gemaakt en daarbij voor het eerst gebruik gemaakt van mijn Osprey Ariel 55 liter backpack. Gedurende 3 weken heb ik deze tas intensief gebruikt, en nu deel ik graag mijn bevindingen. Lees dit artikel om te ontdekken wat ik van deze backpack vind en hopelijk helpt mijn ervaring jou bij je keuze.

5 redenen waarom ik voor de Osprey Ariel 55 heb gekozen

1. Mooie formaat tas

Deze tas heeft een bescheiden formaat. Tijdens mijn reizen streef ik ernaar om geen onnodige bagage mee te nemen, dus was ik op zoek naar een tas die kleiner was dan 60 liter. Deze tas van 55 liter voldeed aan deze eis.

2. Het vrouwenmodel

Aangezien ik niet erg groot ben, slechts 1.66m, was ik blij te ontdekken dat deze tas beschikbaar is als vrouwenmodel en in verschillende maten verkrijgbaar is. Dit stelde me in staat om de perfecte pasvorm te vinden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de XS/S-maat, wat duidelijk een voordeel was!

3. Het uiterlijk van de backpack

Natuurlijk speelt het uiterlijk ook een rol. Deze tas heeft een stijlvol ontwerp en oogt mooi compact. Ik heb gekozen voor de bordeauxrode kleur, wat naar mijn mening de tas nog stijlvoller maakt.

4. De vele vakken en lussen aan de backpack

Deze tas beschikt over een veelheid aan vakken, wat het inpakken en uitpakken aanzienlijk vergemakkelijkt. Je weet precies waar je al je spullen kunt opbergen en vindt daardoor alles heel gemakkelijk terug. Bovendien heeft de tas handige lussen waaraan je extra spullen kunt bevestigen. Dit maakt de organisatie van je bagage nog praktischer.

5. De tas openen aan de voorkant

Tijdens mijn zoektocht naar een backpack was een van mijn strikte eisen dat ik de tas aan de voorkant kon openen. Ik had eerder een tas met deze functie en dat beviel me uitstekend. Gelukkig biedt deze Osprey backpack ook deze handige optie.

Hoe bevalt de Osprey Ariel 55?

Draagcomfort 

Deze tas zit heerlijk. Tijdens het wandelen wordt de druk voornamelijk op de heupen en het bekken verdeeld, waardoor de nek en schouders worden ontlast. Ik heb vele kilometers gelopen met deze tas, en in het begin is het even zoeken hoe je de tas op je lichaam moet afstellen. Ik heb daarvoor gebruik gemaakt van YouTube filmpjes. Maar zodra de tas eenmaal goed is ingesteld, kun je er moeiteloos mee wandelen.

In- en uitpakken van de tas

Dankzij de grote opening aan de voorkant van de tas is het inpakken een fluitje van een cent. De ritsen glijden soepel, zelfs als de tas goed gevuld is. Met de talloze vakken in de tas kun je al je spullen goed organiseren en ze eenvoudig terugvinden. Het schoenenvak onderin de tas is echt fantastisch. Ik had er één paar schoenen en slippers in, maar met een beetje handig proppen past er zelfs nog meer in.

Algemeen

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze backpack en heb ik eigenlijk niets op aan te merken. Wel vind ik de prijs van de backpack aan de hoge kant, maar aan de andere kant weet je dat je kwaliteit krijgt voor die prijs. Ik hoop dan ook dat ik deze backpack nog jarenlang kan blijven gebruiken. Een extra pluspunt is dat er een regenhoes bij de backpack zit, die handig verstopt zit in een van de vakken bovenop de tas!

Wat zijn de nadelen van de OSPREY Ariel 55?

Er zijn maar weinig nadelen aan de Osprey tas. Als ik er toch een moet noemen, dan zijn het de lange koorden die onderaan de tas hangen. Deze kunnen soms in de weg zitten en ik zie niet echt de meerwaarde van deze lange linten. Maar al met al is dit zo'n klein nadeel dat het geen reden zou zijn om de tas niet te kiezen.


Beoordeling

DRAAGCOMFORT 9,5/10

RUIMTE 10/10

PRIJS 7,5/10

ALGEMEEN 9/10


Ben jij op zoek naar een compacte tas die gemakkelijk te dragen is en van uitstekende kwaliteit is, dan is deze tas zeker iets voor jou.

Dit artikel is op eigen initiatief geschreven. Er is geen vergoeding ontvangen voor deze positieve recensie. Mijn tevredenheid met het product is oprecht, en ik hoop dat anderen er ook baat bij zullen hebben.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.