Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Op zoek naar een bank met hogere rente? Mijn keuze is gevallen op Bunq!

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 16:39

In de recente tijd heeft de rente aanzienlijke stijgingen doorgemaakt. Desondanks lijken de grote banken deze trend niet snel te volgen. Hierdoor begon ik te zoeken naar alternatieven om mijn spaargeld te beheren. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik Bunq als een veelbelovende optie. Ik heb mijn spaargeld inmiddels bij Bunq ondergebracht en tot nu toe ben ik enorm tevreden met mijn keuze!

WAAROM IK HEB GEKOZEN VOOR BUNQ!

Ik heb voor Bunq gekozen vanwege de talrijke voordelen die deze bank biedt. Hier zijn ze op een rijtje:

1. JE SPAARREKING IS GRATIS!

Bij Bunq kun je kosteloos een spaarrekening openen, zelfs zonder dat je daarbij een betaalrekening nodig hebt. Dit proces verloopt uitermate eenvoudig via de Bunq app. Zodra je gegevens zijn geverifieerd, hoef je slechts een bedrag over te maken en voilà, je bent klaar!

2. DE RENTE WORDT ELKE WEEK UITBETAALD!

Bunq keert wekelijks de rente uit. Hierdoor wordt het rente-op-rente effect versterkt. Je ontvangt elke week een update met de rente die je in die periode hebt ontvangen. Dit stimuleert om actiever te sparen!

4. ER IS EEN HOGE RENTE VAN 2,46%

Bunq biedt een aanzienlijk hoge rente. Momenteel bedraagt de rente bij Bunq 2,46%. Er zijn weliswaar 1 of 2 andere banken die een hogere rente hanteren, maar dit zijn buitenlandse banken. Mijn keuze voor Bunq is gebaseerd op het feit dat het onder de Nederlandse regelgeving valt én een aantrekkelijke rente biedt!

4. BUNQ VALT ONDER DE NEDERLANDSE REGELGEVING!

Bunq opereert volgens de Nederlandse regelgeving, wat betekent dat het onder de Nederlandse depositogarantieregeling valt. De Nederlandse depositogarantieregeling is een wettelijk systeem dat bedoeld is om de spaartegoeden van particulieren te beschermen in geval van een faillissement van een bank. Hier zijn de belangrijkste regels van de depositogarantieregeling:

Bescherming van spaartegoeden: Als een bank in financiële moeilijkheden verkeert of failliet gaat, zorgt de depositogarantieregeling ervoor dat de spaartegoeden van particulieren tot een bepaald bedrag worden vergoed.

Bedrag van dekking: In Nederland is de dekking van de depositogarantieregeling vastgesteld op maximaal €100.000 per persoon, per bank. Dit betekent dat als je meerdere rekeningen hebt bij dezelfde bank, de totale vergoeding maximaal €100.000 zal zijn.

Automatische uitkering: Als een bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen, wordt de depositogarantieregeling automatisch geactiveerd. Je hoeft geen stappen te ondernemen om aanspraak te maken op de vergoeding.

Snelheid van uitkering: De uitkering van de vergoeding gebeurt binnen 20 werkdagen nadat de bank niet aan haar verplichtingen kan voldoen.

Type rekeningen: De depositogarantieregeling dekt verschillende soorten rekeningen, waaronder betaalrekeningen, spaarrekeningen en deposito's.

WAT IK VIND VAN BUNQ!

Inmiddels maak ik al enkele maanden gebruik van Bunq, en ik ben uiterst tevreden over de functionaliteit van de app. De app is zeer overzichtelijk, waardoor je in één oogopslag kunt zien hoeveel geld er op je rekening staat. Naast de gebruiksvriendelijke app verloopt alles ook zeer soepel. Tot op heden ben ik geen enkel probleem tegengekomen. Ik heb Bunq dan ook aanbevolen bij mijn familie, en zij zijn ook allemaal overgestapt en erg tevreden. Iedereen is enthousiast over het feit dat je wekelijks een update ontvangt over de groei van je spaargeld!


BEN JE GEÏNTERESSEERD OM, NET ALS IK EN MIJN FAMILIE, TE PROFITEREN VAN DEZE AANTREKKELIJKE RENTE?


Dit artikel is uit eigen beweging geschreven, omdat ik hoop dat meer mensen deze overstap zullen overwegen. Het is helemaal niet eng om van bank te veranderen, en op de lange termijn kan het je aanzienlijk meer euro's opleveren! Dus hier is een tip: WAGEN DE SPRONG EN STAP OVER!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.