Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Ontdek de Vrijheid van een Solo Sabbatical: Mijn Ultieme Aanbeveling!

Jaren spaarde ik voor een sabbatical van drie maanden. Richting Azië was het plan via Thailand naar Laos en dan verder kijken hoeveel tijd er nog over zou zijn. Helaas kwam Corona en weg was Plan A. Omdat ik toch op reis wilde werd het Plan B: Zes weken Europa allemaal plekken die ik ooit nog eens wilde bezoeken. Enkele reis Santorini it was! Uiteraard kreeg ik veel commentaar. Zou je dat wel doen? Is het niet eng in je eentje? Wat als je vast komt te zitten? Ik zeg altijd deze opmerkingen zeggen meer over de ander dan over mij. Ik heb superveel gereisd alleen en zelfs in het buitenland gewoond: op de Dominicaanse Republiek, Spanje en Pakistan. Mij maak je de pis niet lauw.

16 September 2021 was het zover al vroeg vloog ik naar Santorini. Voor mij geldt altijd een goede voorbereiding is het halve werk. Ik wist dat er een bus naar Oia zou gaan vanaf het vliegveld en hotel (een best prijsje vergeleken met al die luxe) had ik geregeld. Eenmaal in de bus miste ik een spaans muziekje. Ja zo een fan ben ik van Spanje. Na een uurtje kwam ik aan in Oia in mijn hele kleine kamer onderin het hotel. Ach, het zag er ok uit en het was voor vier dagen. Beetje rare eigenaar maar daar heb ik me verder niets van aangetrokken. Santorini geweldig. De witte huizen, blauwe koepels, heerlijk eten, mooie zonsondergangen, een tripje naar Fira en via de vulkaanheuvels terug; de mooie zonsondergangen de tijd vloog voorbij.

Santorini
Dubrovnik

Next destination Naxos, een grieks eiland op ongeveer 2 uur varen vanuit Santorini. Hier zou ik 4 dagen blijven ware het niet dat ik toen ik naar de bus liep in Oia zo een pijn in mijn benen kreeg dat ik amper meer kon lopen. Dit was niet goed! De haven gehaald, een bank opgezocht en me in plaats van de bus met een taxi naar het hotel in Agios Prokopios laten brengen. Kamer niet zo fantastisch. De volgende dag een nieuwe gevraagd en een hele mooie gekregen waardoor ik besloot 8 dagen op Naxos te blijven en weer beter te worden. Lekker uitrusten, beetje strand met fantastisch zand en blauw water, mooie kleine dorpjes Chalki en Filoti en de hoofdstad was ook super met marmeren Portara en de mooie steegjes. Alles met het OV was goed te doen. Heerlijk weer, lekker eten. En gelukkig helemaal opgeladen kon ik na 8 dagen op de boot richting Athene ( 5 uur varen).

Athene was geweldig het Parthenon, de wisseling van de wacht, de leuke wijkjes en ook hier weer het heerlijke eten. Ik zat in een hotel midden in de stad, echt super! Op mijn to see lijst stond altijd al Istanbul. Toen ik een goedkoop ticket zag richting Istanbul was de keus snel gemaakt. Eindelijk! Maar wat een gedoe met de Corona formulieren. Nooit zal ik vergeten hoe het was op een zo rare manier te reizen. Daarbij kwam nog dat ik in de trein richting het vliegveld een vrouw tegenkwam die tegen mij zei ‘weet je dat wel zeker als vrouw alleen naar Istanbul?’ Toen had ik wel enigszins stress. Maar richting Istanbul met Pegasus it was! Ook hier taxi geregeld, hotel geregeld. Helaas geen taxi. Nee he niet in Istanbul. Echt niet leuk. Sta je daar, hotel gebeld en gelukkig kwam de taxi die mij reed naar het mooie Glamour Hotel in het midden van de stad. Zes dagen was ik in Istanbul. Deze dagen heb ik gevuld met het zogeheten slow travel niet alles hoeven zien maar rustig aan: het Topkapi paleis, de Hagia Sofia, de mooie moskeeën, de Galatatoren in de mooie Galatawijk, de vissers op de Galatabrug, de grote bazaar, de mooie wandelingen in de stad en het wat minder toeristische Balat met de mooie gekleurde huizen.

Mijn plan was om door te reizen naar Montenegro omdat ik op het eind van mijn Sabattical mijn vriendin zou ontmoeten in Dubrovnik. Maar ik miste de spanish vibes echt en besloot naar Barcelona te gaan immers die Sagrada Familia stond ook nog op mijn lijst en een van mijn favoriete steden Valencia had ook wel een bezoekje nodig. Sagrada Familia hoe fantastisch om deze te bezoeken in Coronatijd met zo weinig mensen. Tip is na 14 uur te gaan omdat het licht dan zo mooi naar binnen schijnt en de kleuren nog mooier uitkomen. Ook het mooie centrum, Casa Batlo van Gaudi, de Ramblas, waar je de zakkenrollers letterlijk aan het werk ziet, en heerlijke tapas stonden op mijn Barcelona menu en daarna hophop met het treintje naar Valencia waar ik mij thuis voelde komen. Zon, zee, strand, cultuur, stad, paella en toen de vraag hoe kom ik in Dubrovnik op tijd want niks was zeker in die tijd.

Ik kon het niet gokken dat een vlucht gecanceld zou worden en mijn vriendin alleen in Dubrovnik zou staan. De enige manier om dit te voorkomen was 1 week van te voren aankomen in Dubrovnik omdat er in die tijd heel weinig vliegtuigen vanuit Madrid naar Dubrovnik vlogen. Echter, ik kreeg een volledig Dubrovnik entry verbod van mijn vriendin want dat zouden we toch samen doen? Dus? Op onderzoek uit en waar kwam ik achter? Er liggen een aantal amazing eilandjes voor de kust van Dubrovnik. Ik koos Lupud Island. Nooit van gehoord maar het zag er fantastisch uit. Ik kwam laat aan vanuit Madrid dus koos een hotel vlakbij de haven om de volgende dag door te varen naar Lopud. Lopud is een eiland met ongeveer 400 inwoners zonder autos! Ik zat bij een familie in huis en had een fantastisch uitzicht over Lopud. De volgende dag ontdekte ik dat vanwege het seizoen er geen supermarkt open was. Shit, on a low budget en geen supermarkt. Plan B: terug met de boot naar Dubrovnik en eten ingeslagen voor een hele week. Het was een heerlijke relaxte week!

Daarna toch eindelijk naar Dubrovik waar ik mijn vriendin ophaalde van het vliegveld. We hadden een super tijd midden in het centrum van Dubrovnik ook mede onze Nederlandse Gids daar. Wat een mooie oude stad. En een gids vertelt je toch net iets meer. Mijn vriendin ging weer weg en ik was voor het eerst eenzaam. Ik had nog plannen om richting Slovenie te gaan maar ik wilde gewoon naar huis nu. Drie dagen afgebouwd en toen met de KLM cityhopper weer naar Amsterdam. Back to normal life! Work mode on.

Heb je vragen let me know! Wil je meer weten over mijn mooie solotrips, hoe ik op workation ga of mijn recente reis naar Pakistan?

Kijk dan op mijn instagram!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.