Ontdek Mallorca: cultuur, geschiedenis en natuur

Toen wij in de zomer van 2022 onze bestemming aan het kiezen waren, stelde mijn vriend voor om naar Mallorca te gaan. Ik zei toen direct: “Ga je daar niet heen om te feesten?”  Ik ben onmiddellijk wat research gaan doen en gelukkig kwam ik ook andere dingen tegen, dan bars en discotheken. Dus boekten we een ticket naar Mallorca! Wij zijn 12 dagen in Mallorca verbleven en hebben ervoor gekozen om in 3 verschillende hotels te slapen. 

Las Arenas

Het eerste hotel was Las Arenas. Dit hotel is dichtbij de luchthaven gelegen. Een klein hotel, maar daarom niet minder leuk en mooi! Het uitzicht vanaf ons balkon was geweldig! Zo hadden we zicht op de promenade en het strand. Ik was meteen verkocht! Het hotel had 2 zwembaden, één op de gelijkvloers en één op de rooftop. Op de rooftop zaten wij iedere avond te aperitieven. Het uitzicht was gewoon magisch. Elke avond was er weer een “golden hour” voor de perfecte foto’s. We zagen elke 5 minuten een vliegtuig opstijgen, zo dicht zaten we aan de luchthaven. Gelukkig was er van geluidsoverlast geen sprake. Na een paar dagen in Las Arenas vertoeven, haalden we onze huurauto op bij de luchthaven. We vertrokken naar ons tweede hotel Melia Palma Marina.  


Wil jij ook een auto huren op Mallorca? Wil je goede service? Geen gedoe met verzekering? 


Melia Palma Marina, uitzicht over de haven van Palma

Dit was het grootste hotel waar we in Mallorca verbleven. Dit was ook het meest luxueuze hotel. Je had een prachtig uitzicht over de haven van Palma. Zo hebben we zelfs het grootste schip ter wereld gezien, the Wonder of the Seas!

Vanuit dit hotel zijn we er met de auto op uit getrokken. De eerste stop van de dag was Valldemossa. Een klein authentiek stadje met leuke gezellige winkeltjes. Daarna reden we naar Cala Deià. Om deze bestemming te bereiken moesten we onze auto een eindje verderop parkeren. Na een afdaling in de volle zon waren we eindelijk aangekomen. Ik vond het een leuke plek, maar had er mij iets meer van verwacht. Er is een restaurantje, maar eerlijk gezegd is dit vooral bekend om zijn mooi uitzicht. Het eten vond ik wat ondermaats. Daarna reden we door naar Port de Sóller. Op de promenade rijdt een authentiek trammetje, wat deze plek echt leuk maakte! Verder hebben we hier vooral gerust op het strand en wat gezwommen. 

Cala Deià
Golden hour op de rooftop van Las Arenas
Port de Sóller

Op de Tweede dag was Cala Pi onze eerste stop. Dit was voor mij het hoogtepunt van de reis. We parkeerden onze auto ergens aan de kant van de straat. We wandelden een klein stukje om de klif van Cala Pi te bereiken. Het uitzicht was schitterend. Een perfecte plek voor instagrammable foto’s. 

Om bij het strand te komen moesten er nog wel wat trappen afgedaald worden. Eenmaal op het strand hebben we onze duikbrillen gepakt en zijn we direct het water in gesprongen. We hebben een aantal (niet zo’n kleurrijke) visjes gezien. Ik heb nog nooit zo helderblauw water gezien. Daarna zijn we nog even doorgereden naar Cala D’or om wat uit te rusten. Dit was een meer toeristische badplaats. 

Cala Pi
Hotel Roc Illetas

Roc Illetas, authentiek hotel in Ses Illetes.

Ons laatste hotel was Roc Illetas in Ses Illetes. Dit was het meest authentieke van alle 3. Er is zelfs een klein privé strandje aan het hotel. In de verte kun je alle boten zien aankomen en vertrekken vanuit de haven van Palma. Dit was vooral een plek om te genieten van onze laatste dagen in Mallorca. Tijdens deze dagen zijn we toch Magaluf - de party place van Mallorca – eens gaan verkennen.

Ik ben dol op het verkennen van nieuwe omgevingen, het ontdekken van natuurlijke schoonheid en het ervaren van verschillende culturen. Als je op zoek bent naar tips en inspiratie voor een specifiek land, volg dan gerust mijn avonturen op Instagram: @theBlondeSunset. Aarzel niet om me een DM te sturen als je vragen hebt! Ik beantwoord ze graag en met veel plezier!

Ben je nieuwsgierig naar anders spaanse bestemmingen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.