Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Mallorca, is dat niet een feesteiland?

Toen wij in de zomer van 2022 onze bestemming aan het kiezen waren, stelde mijn vriend voor om naar Mallorca te gaan. Ik zei toen direct: “Is dat niet enkel om te feesten?”  Ik ben onmiddellijk wat research gaan doen en eigenlijk kwam ik heel wat andere dingen tegen dan bars en discotheken. Dus boekten we een ticket naar Mallorca! Mallorca is een eiland in de Middellandse zee en behoort tot het land Spanje. Wij zijn 12 dagen in Mallorca verbleven en hebben ervoor gekozen om in 3 verschillende hotels te slapen. 

Las Arenas, een hotel dichtbij de luchthaven.

Het eerste hotel was Las Arenas. Dit hotel is dicht bij de luchthaven gelegen. Een iets kleiner hotel, maar daarom niet minder leuk of mooi! Het uitzicht vanop ons balkon was geweldig! Zo hadden we zicht op de promenade en het strand. Ik was meteen verkocht! Het hotel had 2 zwembaden, één op de gelijkvloers en één op de rooftop. Daar zaten wij iedere avond te aperitieven. Als je zelf in het hotel bent geweest, snap je ook waarom! Het uitzicht was gewoon prachtig. Elke avond had je “the golden hour” voor de perfecte foto’s. We zagen ook elke 5 minuten een vliegtuig opstijgen, zo dicht zaten we aan de luchthaven, maar van geluidsoverlast was geen sprake. Na een paar dagen in Las Arenas vertoeven, pikten we onze huurwagen op aan de luchthaven en reden we naar ons tweede hotel Melia Palma Marina.  

Melia Palma Marina, uitzicht over de haven van Palma

Dit was het grootste hotel van de 3 en ook het meest luxueuze. Je had een prachtig uitzicht over de haven van Palma. Zo hebben we zelfs het grootste schip ter wereld gezien, the Wonder of the Seas! Vanuit dit hotel zijn we er met de auto op uit getrokken. De eerste stop van de dag was Valldemossa. Een klein authentiek stadje met leuke gezellige winkeltjes. Daarna reden we naar Cala Deià. Om deze bestemming te bereiken moesten we onze auto een eindje verderop parkeren. Na een afdaling in de volle zon waren we eindelijk aangekomen. Ik vond het een leuke plek, maar had ik er mij iets meer bij verwacht. Er is een restaurantje, maar eerlijk gezegd is dit vooral bekend om zijn mooi uitzicht. Het eten vond ik wat ondermaats. Dat heb je natuurlijk wel vaker bij zo’n populaire plekken. Daarna reden we door naar Port de Sóller. Op de promenade rijdt een authentiek trammetje, wat ik echt superleuk vond aan deze plek! Hier hebben we vooral gerust op het strand en wat gezwommen. 

Cala Deià
Golden hour op de rooftop van Las Arenas
Port de Sóller

Op de Tweede dag was Cala Pi onze eerste stop. Dit was voor mij het hoogtepunt van de reis. We parkeerden onze auto ergens aan de kant van de straat. We moesten enkele meters wandelen om de klif van Cala Pi te bereiken. Ik vond dit het mooiste uitzicht dat ik al had gezien. Een perfecte plek voor instagrammable foto’s te maken!  
Je moest nog wel wat trappen afdalen voor op het strand te geraken. Eenmaal op het strand hebben we onze duikbrillen gepakt en zijn we direct het water in gesprongen. We hebben een aantal (niet zo’n kleurrijke) visjes gezien, maar het was superleuk! Ik had nog nooit zo’n helderblauw water gezien! Daarna zijn we nog even doorgereden naar Cala D’or om wat uit te rusten. Dit was een meer toeristische plek. 

Cala Pi
Hotel Roc Illetas

Roc Illetas, authentiek hotel in Ses Illetes.

Ons laatste hotel was Roc Illetas in Ses Illetes. Dit was het meest authentieke van ze alle 3. Je had zelfs een klein privé strandje aan het hotel. Je kon in de verte alle boten zien toekomen en vertrekken vanuit de haven van Palma. Dit was vooral een plek om nog wat te genieten van onze laatste dagen in Mallorca. Tijdens deze dagen zijn we toch Magaluf - de party place van Mallorca – eens gaan verkennen. Dit was niet zo ons ding, maar hebben het toch een kans gegeven.  

 

Het was een verrassende leuke reis. Helaas was het snel voorbij!  Ik hou ervan om de omgeving, natuur en cultuur te leren kennen. Indien je graag tips en inspiratie voor een bepaald land wilt opdoen, kan je me altijd volgen op instagram: @theBlondeSunset Wees niet verlegen om me een DM te sturen indien je vragen hebt! Ik beantwoord elke vraag met heel veel plezier!

Ben je nieuwsgierig naar anders spaanse bestemmingen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.