Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Interrailen naar Madrid

Er even tussenuit, een nieuwe omgeving ontdekken, het koude weer ontsnappen (of juist opzoeken)… wie houdt er niet van vakanties!? Voor iemand die geen grote liefhebber is van vliegen (c’est moi!), is het helaas soms lastig om weer met een leuk plan te komen. Zeker als er specifieke bestemmingen op je lijstje staan die nog niet helemaal goed te doen zijn met de trein of bus.

Tenminste, dat dacht ik. Een tijdje terug wilde ik heel graag weer eens naar Madrid, waar ik ooit een half jaar gewoond heb. Na wat zoekwerk kwam ik tot de conclusie dat het met de bus of trein langer dan een 24u reizen zou zijn om daar te komen. Ik had mijn plan dus alweer bijna de prullenbak ingegooid, totdat iemand tegen mij zei: ‘Maar dan maak je er toch een interrail trip van?’ Ik was gelijk om, want zo kon ik tussenstops maken op plekken waar ik óók nog graag heen wilde. Ik kocht dus mijn interrail ticket en begon mijn reis te plannen. De reis zelf werd een enorm avontuur, want zeker niet alles ging zoals gepland ;). Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat je de treinreizen zo moet plannen, dat je overstaptijd ruim genoeg is (beginnersfoutje); en dat je niet te ambitieuze reisdagen (lees: lang met veel overstappen) wil hebben - want de kans dat er dan iets fout gaat, is groter. Een flexibele houding was tijdens mijn reis dus geen overbodige luxe. Maar juist deze changes of plans hebben mij weer op plekken gebracht waarvan ik eerst niet wist hoe leuk die waren!

Interlaken, Zwitserland

2 nachten Lyon

Zo bracht ik mijn eerste twee nachten door in Lyon (in plaats van Barcelona). Ik wist nog vrij weinig over deze stad, maar mede door tips van mensen die ik in de trein had ontmoet en door het doen van een free walking tour, kende ik gelijk alle mooie en leuke plekken. Een prachtige stad met dezelfde temperaturen als het zonnige Barcelona, dus ik kwam niets tekort. Vanuit Lyon ging ik dan toch echt door naar Madrid, waar ik al mijn oude, vertrouwde hotspots weer bezocht en genoot van het Spaanse leventje.

Vanuit Madrid naar Zwitserland

Na een aantal nachten vertrok ik vanuit Madrid naar Zwitserland. Dit was echter de ‘te ambitieuze reisdag’, die ik net al noemde, en ik strandde weer voor een nachtje in Lyon (intussen een vertrouwde uitvalsbasis). De volgende dag nam ik de trein naar Interlaken en onderweg stapte ik nog even uit bij Genève om daar het meer te bewonderen.

Vanuit Genève mocht ik de mooiste treinreis so far ervaren, langs het meer en tussen de bergen en adembenemende uitzichten door. Ik merkte al gauw dat de treinen in Zwitserland top zijn: goed te vertrouwen, duidelijke informatievoorziening en dan natuurlijk de uitzichten onderweg. In Interlaken bracht ik nog een paar toffe dagen door met het maken van hikes en ik wist: hier ga ik zeker nog vaker terugkomen. Vanuit Interlaken zijn ook andere mooie wandelgebieden in Zwitserland gemakkelijk met de trein te bereiken.

Terug naar Nederland

De terugweg naar Nederland heeft mij ook verrast en nog eens extra laaiend enthousiast gemaakt over de trein; in minder dan 10 uur en met slechts 2 overstappen stond ik weer op Amsterdam Centraal. Het was een heerlijke reis, en helaas is het nog niet bij iedereen bekend hoe gemakkelijk je met de trein op fantastische bestemmingen terecht kan komen. Wil je daar dus meer over weten, kan je mij voor tips en inspiratie volgen op @LetsBeRail

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.