Kleine en leuke spellen, perfect voor met z'n tweeën

Wanneer ik samen op reis ga, zorg ik er altijd voor dat we een aantal compacte spellen meenemen. Deze spellen moeten klein zijn, zodat ze niet te veel ruimte innemen in onze backpack, en natuurlijk ook leuk, zodat we er niet snel op uitgekeken raken. Hier vind je een selectie van die geweldige spellen die perfect zijn voor onderweg.

1. Regenwormen

Regenwormen is een eenvoudig en leuk spel dat zowel strategisch denken als een element van geluk combineert. Het is populair en kan gespeeld worden vanaf 2 tot 7 personen. Het is dus een spel dat goed kan worden gespeeld met zowel kleine als grotere groepen mensen. Het spel is snel aan te leren

2. Keer op keer

"Keer op Keer" is een dobbel- en puzzelspel. Het spel wordt gespeeld op scorebladen waarop spelers dobbelresultaten moeten invullen om zo punten te scoren. Het doel is om op slimme wijze vakjes te vullen en zo een zo hoog mogelijke score te behalen. Het spel kan gespeeld worden vanaf 2 tot 6 spelers.


Wist je dat?

In een standaardkaartspel is de hartenkoning de enige koning zonder een snor.


3. Yathzee

Yahtzee is een klassiek dobbelspel dat bekend staat om zijn eenvoudige regels en toch uitdagende gameplay. Het spel wordt gespeeld met vijf dobbelstenen en een scoreblad. Yahtzee is over het algemeen ontworpen voor 2 tot 6 spelers. Hoewel er een element van geluk is bij het gooien van de dobbelstenen, vereist Yahtzee ook een zekere mate van tactiek en besluitvorming.

4. Skipbo

Skip-Bo is een kaartspel dat wordt gespeeld met een speciaal deck van kaarten genummerd van 1 tot 12, en jokers die als wildcards fungeren. Het spel is ontworpen voor 2 tot 6 spelers. Het spel heeft eenvoudige regels, waarbij spelers kaarten van hun hand afleggen op de centrale stapels in oplopende volgorde of op hun eigen Stockpile. Het spel combineert geluk en strategie.


Wist je dat?

Met een kaartspel kan je meer dan 40 verschillende soorten spellen spelen.


5. Duizenden

Duizenden is een kaartspel dat gespeeld wordt met een standaard stok kaarten en is bedoeld voor 2 of meer spelers. Het spel heeft als doel om als eerste een bepaald aantal punten (meestal 1000) te bereiken. Duizenden is een veelzijdig spel met verschillende variaties en regionale regels. Het is altijd een goed idee om specifieke regels en afspraken met medespelers te bespreken voordat je begint.

Ken jij nog andere leuke spellen die geschikt zijn voor twee personen? Deel jouw tips hieronder!


La Luck in Lille

Tijdens ons bezoek aan Lille hebben we een spelletjescafé ontdekt. Het was gevuld met een overvloed aan spellen, en opvallend genoeg was er zelfs een spelletjesommelier aanwezig! Dat was echt gaaf!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.