Verras je geliefde: Geweldige ideeën voor een weekendje weg rond valentijnsdag!

Overweeg je jouw partner te verrassen met een romantisch weekendje weg of een overnachting tijdens Valentijnsdag? Hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen. Bovenaan de lijst staat natuurlijk een weekendje Parijs, de stad van de liefde, maar er zijn ook andere verrassende opties beschikbaar.

Parijs

Parijs is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie, maar dat betekent niet dat het niet leuk is. Parijs is namelijk altijd een goed idee, vooral als je samen met je geliefde in de trein stapt en de reis daar al begint. Eenmaal aangekomen in Parijs zijn er zoveel romantische plekken in deze te gekke stad. Bijkomend voordeel is dat Parijs niet alleen met mooi weer een fijne stad is; ook in de maand februari kun je je hier uitstekend vermaken. Is het buiten slecht weer, dan kun je gewoon ergens in een Frans restaurant genieten van de Franse keuken met een heerlijke wijn, of je bezoekt het museum in de stad: het Louvre.

Parijs

Valencia

Wil je liever wat meer zekerheid op goed weer, dan is Valencia een hele goede optie. Met het vliegtuig ben je binnen 2 uur in deze fijne stad. Je hebt hier zoveel te bieden: de oude stad, parken en het strand. In Valencia ga jij je niet vervelen. Mijn favoriete plek in Valencia is toch wel de oude stad, vooral wanneer je 's avonds bij een van de kleine restaurantjes gaat dineren. Romantischer kan bijna niet!

Valencia

Valentijnsdag hebben we te danken aan bisschop Valentinus, een romanticus die in het geheim geliefden trouwde, ondanks het verbod van de keizer. Helaas ontdekte de keizer het toch en veroordeelde hij de bisschop tot de doodstraf. Valentinus werd op 14 februari onthoofd. Deze dag werd later uitgeroepen tot de Dag van de Liefde.


Lissabon

Lissabon

Ook in Lissabon is de kans groter dat je kunt genieten van het voorjaarszonnetje. Er gaan veel vluchten naar Lissabon. In minder dan 3 uur sta je in Lissabon vanuit Nederland. In deze stad heb je zoveel leuke horeca. Alleen hiervoor zou ik al samen met mijn geliefde deze kant op gaan. Geniet van een sangria bij de ondergaande zon, wandel door de kleine straatjes van deze fantastische stad. PS. Zorg er wel voor dat je conditioneel in orde bent, er zijn nogal wat hoogteverschillen. Wanneer jij jouw geliefde meeneemt naar deze stad, weet ik zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt!

Florence

Florence

Florence heeft afgelopen zomer mijn hart sneller doen kloppen. Wat is dit een mooie stad. Binnen iets meer dan 2 uur vliegen sta je in Toscane. De gebouwen zijn schitterend wanneer je er tussen loopt, maar ook wanneer je over de stad uitkijkt. In de smalle straten waan je je soms in een film. Romantischer kan bijna niet, vooral wanneer je geniet van een goed glas Italiaanse wijn met een heerlijke pasta of pizza.


Valentijnsdag is een van de populairste dagen om een huwelijksaanzoek te doen. Wereldwijd worden er op 14 februari ongeveer 200.000 huwelijksaanzoeken gedaan. Hoe mooi zou het zijn om zo'n romantisch aanzoek te doen op een betoverende bestemming?


New York

Oke, de ultieme stedentrip met Valentijnsdag is natuurlijk naar New York. Deze stad heeft alles en meer. De stad die nooit slaapt. Vlieg naar New York en ga all-in om alles te zien, van de Brooklyn Bridge tot Times Square. En even voor de duidelijkheid, deze stad is next level vergeleken met alle andere steden hierboven. Moet ik toegeven, het prijskaartje zal ook wat anders zijn. Maar mocht je de mogelijkheid hebben om je geliefde hiermee te verrassen, dan ben je echt de master!

New York

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.