Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Theaterliefhebbers opgelet: AIDA Musical in Scheveningen is een must-see!

In mijn jeugd gingen mijn ouders regelmatig naar musicals. Bij terugkomst brachten ze vaak de bijbehorende CD's mee, zodat mijn zussen en ik konden genieten van de musicals die ze hadden bijgewoond. Een van die musicals was AIDA, waarvan we elk nummer uit ons hoofd kenden. Toen we ontdekten dat AIDA opnieuw werd opgevoerd in het AFAS Circustheater in Scheveningen, konden we onze opwinding nauwelijks bedwingen. We keken ernaar uit om deze musical opnieuw te beleven!

Waar gaat AIDA over?

Het verhaal van AIDA draait om de gepassioneerde liefde tussen Radames, een Egyptische legerkapitein, en Aida, een gevangengenomen Ethiopische prinses. Hun liefde wordt echter bemoeilijkt door politieke intriges, aangezien Radames betrokken is bij de oorlog tussen Egypte en Ethiopië. De complexe situatie waarin ze verkeren, zorgt voor de kern van het verhaal.

Waar wordt AIDA gespeeld? 

Aida wordt opgevoerd in het AFAS Theater in Scheveningen. In de directe omgeving van het theater zijn verschillende parkeergarages beschikbaar, waardoor parkeren geen probleem hoeft te zijn. Eenmaal binnen in het AFAS Theater kun je genieten van uitstekend geluid en goed zicht op de acteurs, ongeacht waar je zit. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de voorstelling.

Wat vond ik van de 2023 versie van AIDA?

Het kostte me aanvankelijk wat tijd om aan de acteurs te wennen. Na jarenlang naar de liedjes te hebben geluisterd, klonken ze nu vaak net iets anders in de uitvoering. Maar eenmaal gewend aan de live uitvoering vond ik het fantastisch. De stemmen van de acteurs zijn geweldig, het decor is prachtig, en nu ik het verhaal hebt gezien, komt het nog meer tot leven dan wanneer je alleen naar de CD luistert.

Wie zijn de hoofdrolspelers van AIDA de musical?

Gaia Aikman, Naidjim Severina, April Darby, Joanne Telesford, Robin van den Akker en Qshans Tode zijn de hoofdrolspelers van deze muscial. Zo vertolkt Gaia de rol van Aïda, Naidjim van Radames, April van Amneris, Robin van Zoser, Qshans van Mereb en Joanne van Kandake. 

Hapje eten voor je naar AIDA gaat?

Voorafgaand aan ons bezoek aan de musical hebben we eerst een hapje gegeten. Deze keer zijn we naar 't Zusje gegaan, gevestigd in het Kurhaus. De service was uitstekend en het eten was heerlijk. Dus als je nog op zoek bent naar een heerlijke maaltijd voordat je naar deze geweldige voorstelling gaat. Dan is 't Zusje een aanrader!

Parkeren bij het AFAS Circustheater in Scheveningen

Parkeermogelijkheden bij het Circustheater zijn top! Direct tegenover heb je de Nieuwe Parklaan-garage. Wij gaan vaak voor wat verder weg parkeren, bij het Zwarte Pad, voor een relaxte wandeling over de boulevard. Zo beginnen we de theateravond met een beetje zeebries!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.