Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Ontspannen reizen door Spanje met de trein

Gepubliceerd op 15 april 2023 om 08:49

Spanje is een prachtig land met veel verschillende regio's en steden die elk hun eigen charme hebben. Een geweldige manier om Spanje te ontdekken is per trein. Het is comfortabel, milieuvriendelijk en je krijgt onderweg de mooiste uitzichten te zien. In dit artikel neem ik je mee op mijn reisroute van 2 weken door Spanje, waarbij ik met de trein verschillende steden heb bezocht.

 

Dag 1-6: Valencia

Mijn reis begon in Valencia, waar ik met Transavia naartoe vloog. In deze bruisende stad heb ik 6 nachten doorgebracht. Valencia heeft een mooie combinatie van strand, cultuur en gastronomie. De highlights van mijn verblijf in Valencia waren de prachtige Ciudad de las Artes y las Ciencias, het historische centrum met de kathedraal en de vele tapasbars.

Dag 7-9: Madrid

Vanuit Valencia ben ik met de trein naar Madrid gereisd, waar ik 3 nachten heb doorgebracht. Madrid is een stad met veel cultuur, kunst en historie. Ik heb genoten van het bezoeken van het Prado Museum, het Retiro Park en het koninklijk paleis. Ook de gezellige wijken Malasaña en Chueca zijn zeker een bezoekje waard.

Dag 10-11: Cercedilla

Vanuit Madrid ben ik met de trein naar Cercedilla gegaan, waar ik 2 nachten in een charmante bed & breakfast heb geslapen. Cercedilla is een kleine stad aan de voet van de bergen, omringd door natuur. Ik heb hier mooie wandelingen gemaakt en genoten van het uitzicht op de bergen.

Dag 12: Segovia

Vanuit Cercedilla ben ik met de trein naar Segovia gegaan, waar ik 1 nacht heb doorgebracht. Segovia is een sfeervolle stad met een prachtig aquaduct, een indrukwekkend kasteel en een prachtige kathedraal.

Dag 13-14: Hendaye (Frankrijk)

Vanuit Segovia ben ik met de trein naar Hendaye in Frankrijk gereisd, waar ik 2 nachten heb doorgebracht. Hendaye ligt aan de Atlantische kust en is een populaire badplaats. Hier heb ik genoten van de prachtige stranden en de gezellige sfeer. Ook de wandeling naar de top van de Jaizkibel is een aanrader, voor een schitterend uitzicht over de kust.

Dag 15: Terugreis naar Nederland

Vanuit Hendaye ben ik met de trein terug naar Nederland gereisd. Een lange, maar mooie reis waarbij ik nog even kon nagenieten van alle mooie plekken die ik had bezocht.

 

Conclusie

Reizen per trein is een comfortabele en duurzame manier om Spanje te ontdekken. Tijdens mijn reis van 2 weken heb ik verschillende mooie steden en gebieden kunnen verkennen. Ik kan deze reisroute zeker aanraden voor iedereen die Spanje op een andere manier wil ontdekken.

Madrid
Segovia
Cercedilla

Ben je ook geïnteresseerd in reizen met de trein?  Lees dan ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.