Zon, zee en Coconutz in Port Barton

Tijdens mijn verblijf in Port Barton voelde ik de behoefte om de omgeving beter te leren kennen, en wat is daarvoor beter dan per boot? Na wat onderzoek kwam ik uit bij Coconutz Tours, een organisatie van een Nederlandse dame en haar Filipijnse vriend. Communiceren verliep moeiteloos, en al snel hadden we de trip gepland, klaar om een dag lang het water op te gaan.

Hoe ziet een dag met Coconutz tours eruit?

Om 9 uur werden we verwacht op het strand, waar nog vier andere mensen zich bij ons aansloten om aan boord van de boot te gaan. Naast deze medereizigers waren er ook een kapitein en een gids aanwezig. De gids sprak uitstekend Engels en voorzag ons van veel informatie over het gebied. Rond 9:15 vertrokken we naar onze eerste bestemming: een onbewoond eiland te midden van een adembenemend mooie omgeving. Bij aankomst hadden we ruim de tijd om te zwemmen en te snorkelen, en we brachten hier ongeveer 1,5 uur door. Terwijl we genoten, werd er een heerlijke maaltijd voorbereid, en op het eiland hebben we samen van een smakelijke lunch gesmuld.

Port Barton

Na de maaltijd vervolgden we onze reis naar een nieuwe locatie, in de hoop schildpadden te spotten. En ja hoor, het geluk was aan onze zijde - we vonden ze! Een stukje verderop kregen we opnieuw de kans om te snorkelen, te midden van een omgeving die werkelijk prachtig was. Alles om ons heen was doordrenkt in tinten blauw! Rond 16 uur keerden we terug naar het strand van Port Barton. We hadden een geweldige dag op het water, in goed gezelschap, met heerlijk eten!

De kosten

De dagtour met Coconutz kost 27 euro. Voor deze prijs brengen ze je een hele dag naar geweldige bestemmingen. Wij vonden het de prijs zeker waard gezien alles wat we ervoor terugkregen. We raden je zeker aan om deze tour te doen. Coconutz biedt ook andere tours aan waar je aan kunt deelnemen. Je kunt hier meer informatie over vinden op hun website.

Port Barton

Meenemen tijdens de boottour

Tijdens de tour hadden we het volgende bij ons:

- Waterdichte telefoonhoes (waarmee we ook konden filmen onder water)

- Waterdichte tas (drybag)

- Snorkelset (kan je ook lenen)

- Uv-shirt  (tegen het verbranden)

- Handdoek

- Zonnebrand

Wat vonden wij van de tour met Coconutz Tours?

Wij vonden deze tour uitstekend georganiseerd en hebben een fantastische dag gehad. De bemanning op de boot was buitengewoon vriendelijk en we hebben onderweg veel prachtige dingen gezien. Op deze manier hebben we de omgeving van Port Barton goed kunnen verkennen. We hebben genoten van het heerlijke eten en het adembenemende uitzicht. Het hoogtepunt was natuurlijk het zien van de schildpadden! Als je nog twijfelt, niet doen. Gewoon een dagje gaan genieten op het water!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.