Tibits: Zwitsers topadres voor vegetarische en vegan lekkernijen

Tijdens ons verblijf in Bern zochten we naar een betaalbaar vegetarisch restaurant en vonden via de Happy Cow-app de uitblinker: Tibits. Na het zien van de foto's en het lezen van enthousiaste recensies waren we meteen overtuigd. Die avond bezochten we één van de twee Tibits-restaurants in Bern.

Het Tibits concept

Bij aankomst in het restaurant word je verwelkomd door een uitgebreid buffet waar je kunt kiezen wat je lekker vindt. Ik kan je vertellen, het maken van keuzes is niet eenvoudig, gezien de overvloed aan heerlijkheden. Nadat je hebt opgeschept, loop je naar de kassa waar je bord wordt gewogen en betaal je. Als één bord niet genoeg is, kun je gerust nog een keer gaan of jezelf trakteren op de heerlijke desserts.

Lekker eten bij Tibits in Bern

We ontdekten het Tibits Restaurant door te zoeken naar vegetarische eetgelegenheden op de Happy Cow app. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze handige app?


Tibits restaurant in Bern

Ik heb echt genoten van de heerlijke maaltijden, de gezellige sfeer en het unieke concept van Tibits Restaurant. Het idee is zo simpel maar briljant: je hebt volledige controle over wat en hoeveel je opschept. Het restaurant, Tibits Bern Gurtengasse, heeft een moderne en knusse uitstraling, en het personeel is uiterst vriendelijk. Met een uitgebreid assortiment aan gerechten is er voor iedereen iets lekkers te vinden bij het buffet. De keuzemogelijkheden zijn ruim en het eten wordt continu aangevuld. Tijdens mijn bezoek was het restaurant gezellig druk en hing er een prettige sfeer.

Is Tibits duur?

In Zwitserland schrokken we van de prijzen, want alles is duur. Maar wanneer je bij Tibits gaat eten, is het  relatief goedkoop. Dat betekent dat je in elk ander restaurant in Zwitserland zeker meer kwijt zou zijn. En zeker voor een voedzame maaltijd als deze. Als voorbeeld: voor twee personen waren we ongeveer 40 euro kwijt. Dat bedrag omvatte een bord eten en een flesje water. Dit blijft natuurlijk een hoog bedrag voor ons Hollanders. 


Wil je meer weten over de tibits-restaurants? Neem eens een kijkje op hun Instagram!


Waar zijn de Tibits restaurants te vinden?

In Zwitserland vind je 11 vestigingen van de Tibits restaurants. In Bern zijn er 2 en in Zurich zijn er 3. Ook vind je vestigingen in Luzern, Basel, Lausanne, Winterthur en St. Gallen. In Duitsland vind je 1 vestiging, deze is in Darmstadt. Er was ook een Tibits in Londen. Maar deze is helaas gesloten tijdens de corona-pandemie. Mocht je een van deze steden bezoeken, dan is het zeker aan te raden eens een bordje te vullen bij een van de Tibits restaurants. 


Wil je meer lezen over Zwitserland? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.