Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Adembenemende uitzichten: De hike van Monterosso naar Vernazza

Op aanbeveling van anderen besloten we om de wandeling van Monterosso naar Vernazza te maken. En om meteen duidelijk te zijn: we hebben er absoluut geen spijt van gehad. De uitzichten waren adembenemend en de route bood veel variatie. We hebben echt genoten tijdens deze wandeling.

Wat moet je regelen voor je deze hike gaat lopen?

Cinque Terre kaart

Toegang tot deze wandelroute vereist de Cinque Terre-kaart, die op verschillende plaatsen verkrijgbaar is, waaronder de treinstations. Wij hebben onze kaart gekocht op het station van La Spezia, waar we verbleven voordat we aan de wandeling begonnen. We hebben gekozen voor de dagkaart voor de trein en de wandeling, die ons €18,20 per persoon kostte. We mochten met deze kaart onbeperkt gebruik maken van de trein en de wandelroutes. 

Drinken

Het is belangrijk om voldoende drinkwater mee te nemen, aangezien de wandeling aardig wat hoogteverschillen kent en het gebied vaak warm is, wat zorgt voor veel transpiratie. Wij hadden elk 1 liter water bij ons, wat ruim voldoende was. We zijn echter wel heel vroeg aan de wandeling begonnen om de ergste hitte te vermijden.

De juiste kleding

Het is verstandig om stevige schoenen te dragen tijdens de hike. Wij hebben de tocht op sneakers gedaan, wat goed ging. Echte wandelschoenen zijn niet noodzakelijk. Het is ook prettig om sportkleding te dragen, omdat je behoorlijk wat zult zweten tijdens de tocht.

Waar start de hike in Monterosso? 

Bij aankomst op het station van Monterosso, ga je naar links wanneer je met je gezicht naar de zee staat. Je loopt langs een strand en blijft verder naar links gaan totdat je Hotel Ristorante Porto Roca bereikt. Daar moet je naartoe. Als je bijna bij het hotel bent, zie je een pad met een trap. Hier volg je het pad. Vanaf dat punt is het slechts een kwestie van het volgen van het pad, en de route is duidelijk aangegeven

hike Monterosso Vernazza
hiken
uitzicht op Vernazza
We love backpacking

Is de hike van Monterosso naar Vernazza zwaar?

Even wat statistieken over deze hike: hij is 4,85 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van ruim 200 meter. Wij deden er ongeveer 1,5 uur over. De paden die je bewandelt zijn niet aangelegd, je loopt over stenen, zand en takken, wat de wandeling uitdagender en leuker maakt. Soms moet je flinke hoogteverschillen overbruggen en is er een beetje klim- en klauterwerk vereist. Het eerste deel van de route bestaat uit veel trappen, waarbij je steil omhoog gaat. Dit vonden wij het zwaarste deel van de hele tocht, omdat de treden maar bleven komen. Maar eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht. Aan het eind van de route zijn er weer veel trappen, maar dan ga je naar beneden richting Vernazza. We kwamen veel mensen tegen die de route in omgekeerde volgorde liepen, maar qua zwaarte maakt dit niet veel verschil; het blijft klimmen en dalen. Persoonlijk vond ik deze hike goed te doen. Natuurlijk raak je soms buiten adem en begin je te zweten, maar dat is heel normaal bij het lopen van een hike. Tijdens onze tocht kwamen we wel mensen tegen van wie ik dacht dat ze het zwaar zouden krijgen. Het is belangrijk om een redelijke basisconditie en enige lenigheid te hebben om deze route met succes af te leggen.

Vernazza
Grafiek hoogteverschil hike Monterosso naar Vernazza

Is de hike van Monterossa naar Vernazza de moeite waard?

Absoluut! Ik kan deze hike met volle overtuiging aanraden. Het begint in het charmante dorpje Monterosso, waar we rustig hebben ontbeten met uitzicht op de zee. De klim begint behoorlijk steil, maar eenmaal boven wordt je beloond met adembenemende uitzichten op de kliffen en uiteindelijk op het prachtige dorp Vernazza (mijn favoriet in Cinque Terre). Vernazza is werkelijk een juweeltje. Wat deze hike zo speciaal maakt, naast de geweldige uitzichten, is de variatie in het landschap. Elke stap biedt nieuwe uitzichten en paden, waardoor je nooit verveeld raakt.

Tips voor deze hike

Start op tijd

We zijn vroeg vertrokken voor onze wandeling. We namen de trein van 6.50 uur vanuit La Spezia, waardoor we iets na 7 uur in Monterosso aankwamen en rond half 8 met de hike begonnen. Op dat moment konden we nog in de schaduw lopen, wat het erg comfortabel maakte. Bovendien was het nog rustig onderweg, waardoor we nog meer van de omgeving en de natuur konden genieten.

Loop van Monterosso naar Vernazza

We hebben gekozen voor deze route omdat Vernazza een werkelijk prachtig dorp is. Toen we hier vroeg (8.30uur) aankwamen, leek het alsof we het dorp bijna voor onszelf hadden. Maar naarmate de ochtend vorderde, werd het overspoeld door toeristen. Daarnaast is Monterosso vooral ideaal als je van het strand wilt genieten, maar dat was niet onze intentie. Dus als je wel van plan bent om van het strand te genieten, kun je er altijd voor kiezen om deze route in omgekeerde volgorde te lopen. Wat wel betekent dat je begint met het mooiste gedeelte van de hike.


Hou je van wandelen? Lees dan ook..


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.