Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Slapend naar Parijs: Ons nachttrein-avontuur vanaf Nice

We hebben de nachttrein van Nice naar Parijs genomen en over het algemeen zijn we tevreden over onze ervaring. In dit artikel deel ik graag meer details over deze reis, onze persoonlijke ervaringen, en wat we eventueel anders zouden doen als we het opnieuw zouden doen.

Waar is de nachttrein van Nice naar Parijs te boeken?

Onze reis werd verzorgd door SNCF Connect en we hadden deze reis ongeveer 3 maanden voor ons vertrek geboekt. Voor twee personen in de tweede klas hebben we in totaal €77,- betaald. De treinreis duurde van 19.12 uur tot 7.55 uur. Als je nog vroeger boekt, is het mogelijk om nog goedkoper te reizen. Ik heb deze treinreis online gezien voor slechts €19,-. Daarbij komt dat er geen extra kosten voor overnachting zijn, wat het extra voordelig maakt!

Wat vonden wij van deze nachttrein?

Onze eerste indruk

Onze eerste indruk toen we de trein instapten, was dat het behoorlijk krap was. In een tweede klasse compartiment kun je niet rechtop in bed zitten; je moet meteen gaan liggen. In een eerste klasse compartiment is er meer ruimte, daar deel je de coupe niet met zes personen, maar met vier personen.

Het sanitair

Alles in de trein is nogal krap, inclusief de wc en de wastafel waar je je tanden kunt poetsen. Gelukkig was alles wel schoon, en dat is voor ons het allerbelangrijkste tijdens zo'n reis.

De bedden

De bedden zijn inderdaad behoorlijk smal en vrij hard. Ik ben 's nachts een paar keer wakker geworden vanwege pijn in mijn heupen door de harde bedden. Ondanks dat heb ik over het algemeen redelijk goed geslapen. Ik moet toegeven, ik ben over het algemeen een makkelijke slaper.

Onze medepassagiers

Het is ook belangrijk om geluk te hebben met je medepassagiers in de coupe. Toen we de trein instapten, deelden we de coupe met een zwerver. Ik zou niet blij zijn geweest als deze man bij mij in de coupe had gelegen. Gelukkig hadden we tijdens onze reis het geluk om met nog twee andere stellen in de coupe te liggen. Iedereen gedroeg zich rustig en hield rekening met elkaar.

Het verzorgingssetje

Daarnaast is alles keurig geregeld. Je ontvangt een setje met een oogmasker, oordoppen, een washandje en een servet. Er staat een flesje water voor je klaar, en je kussen en deken liggen op je bed. In dat opzicht is alles helemaal in orde.


TIP!

Wij hadden van tevoren gelezen dat het aan het begin van de treinrit mogelijk was om een tijdje in een van de stoelen te zitten. Nadat we navraag hadden gedaan bij een van de conducteurs, bleek dit te kloppen. We hebben daarom de eerste anderhalf uur gebruik gemaakt van een stoel. Dat was erg fijn.


Wat namen we mee in de nachttrein?

We moesten uiteraard ook onze backpacks meenemen voor deze reis, want ja, wat moet je zonder je backpack? Daarnaast hadden we ons avondeten meegenomen. Onderweg hebben we heerlijke wraps met falafel gehaald en deze hebben we tijdens de treinreis opgegeten. Als je niet van plan bent om tijdelijk op een zitplaats te gaan zitten, zorg er dan wel voor dat je al gegeten hebt. In de 6-persoonscoupe kun je eigenlijk niet eten, tenzij je in het gangpad wilt staan. Verder hadden we makkelijk zittende kleding aangetrokken. In mijn geval een sportlegging met een shirt en een trui. Normaal gesproken ben ik gewend dat het heel koud is in treinen, maar dat viel reuze mee. Mijn trui kon dus al direct uit.

Zouden we nog een keer met deze nachttrein reizen?

Ik zou zeker nog eens met een nachttrein reizen, maar dan voor één nacht en zeker niet twee opeenvolgende dagen. Een nacht is prima vol te houden, maar daarna ben je wel weer toe aan een goed bed. De prijs-kwaliteitverhouding van deze treinrit vind ik echt uitstekend. Je betaalt weinig en krijgt er toch veel voor terug.

 

Al met al zou ik het zeker aanraden om deze treinreis te maken! Dus, veel plezier alvast! :)

Bed in een 2e klas coupe. Slaaptrein van Nice naar Parijs.

Voordelen van reizen met de nachttrein

  • Goedkoop
  • geen overnachting te betalen

Baja Bikes banner algemeen 234x60

Nadelen van reizen met de nachttrein

  • Krap
  • Harde bedden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.